{ "title": "Basit Hamur İşleri", "image": "https://www.hamur.gen.tr/images/basit-hamur-isleri.jpg", "date": "20.01.2024 17:24:16", "author": "Öznur Taşpınar", "article": [ { "article": "
Basit hamur işleri, adından da anlaşılacağı gibi hazırlanması oldukça basit olan hamur işleri ile çat kapı gelen misafirlerinize kolay tarifler hazırlayabilirsiniz. Aynı zamanda pratik olarak hazırlanılan bu tarifler lezzet bakımından da oldukça güzeldir. Hamur işlerinin yapılışı biraz zor olarak düşünülebilir. Lakin içlerinden hazırlanması basit olan tarifleri sizler için araştırdık. Sizde basit hamur işleri arıyorsanız eğer tariflerimize göz atabilirsiniz.

Basit Hamur İşleri

Çatal Çöreği İçin gerekli Malzemeleri
Çatal Çöreği Nasıl Yapılır?

Çatal çörek tarifinin hazırlanması için oda sıcaklığında olan margarini bir karıştırma kabının içerisine alın ve ezin. Üzerine de un hariç verilen malzemeleri ilave edip yoğurmaya başlayın. Ele yapışmayacak bir hamur olması gerekiyor. Karıştırılan hamurun üzerine un ilavesi yapın ve yoğurun. Hamurdan cevizden biraz iri parçalar kopartıp beze yapın. Bezelerden bir tanesini alın ve yuvarlayın. Bu işlemi tezgâhın üzerinde kolay bir şekilde yapabilirsiniz. Çok uzun olmayacak şekilde yuvarladığınız hamurun iki ucunu birbirine getirin ve diğer kısmını da yapıştırıp yağlanmış fırın tepsisine alın. Diğer bezelere de aynı işlemi uygulayıp üzerine yumurta sarısı ve çörek otu sürün. 185 derecelik fırına gönderin ve üzeri kızarana dek çatal çörekleri fırında pişirin. İstenilen kıvama gelen çörekleri fırından alıp ılık olarak sunum yapın.

Afiyet olsun.

Tavada Basit Börek İçin Gerekli Malzemeleri
Tavada Basit Börek Nasıl Yapılır?

İlk olarak geniş bir kâse alın ve içerisine yumurta, sıvı yağ ile sütü ilave edip karıştırın. Ardından margarini yanmaz bir tavanın içerisine alın ve yağı ocağın üzerinde eritin. Bir tane yufkayı kenar kısımları tavanın dışında kalacak şekilde tavaya serin. Üzerine kaşar peyniri ve beyaz peynir serpiştirin. Ardından harcın üzerine diğer kalan yufkadan bir tanesini serin ve bu sefer yufkanın kenar kısımlarını içe doğru alın. Peynirli harçtan bu kata da serpiştirin. İkinci katta bulunan yufkanın üzerine yumurta, sıvı yağ ve süt bulunan harcı döküp yayın. Üzerine de kalan bir tane yufkayı serin. Tavanın dışına doğru sarkan yufka kenarlarını bu sefer böreğin üzerine kapatın. Böreğin alt tarafı kızardıktan sonra bir tabak yardımı ile diğer taraf ile yer değiştirin. Bu işlemi yapmak için böreği bir tabağın üzerine ters çevirip çıkartın. Kızarmamış olan yerini tavanın alt tabanına gelecek şekilde yerleştirin ve böreği bu tarafını da kızartın. Her iki tarafı da kızardıktan sonra üçgen olarak dilimleyin ve sunum yapın.

Afiyet olsun.

Basit Muska Böreği İçin Gerekli Malzemeleri
Basit Muska Böreği Nasıl Yapılır?

Yufkalardan bir tanesini alın ve ortadan ikiye katlayıp D şeklini verin. Katlanmış olan yufkayı bu aşama da dört parmak kalınlığında uzun şeritler olacak şekilde dilimleyin. Bir kâsenin içerisine verilen peynir ile ince kıyım yapılmış maydanozu ilave edip karıştırın. Ardından dilimlenmiş olan parçalardan tanesinin kenarına peynirli harçtan ilave edin. Üçgen olacak şekilde şerit bitene kadar sarmaya devam edin. Diğer yufkaları da aynı şekilde sarın ve kızgın yağ da her iki tarafı da kızarana dek börekleri pişirin. Pişmiş olan börekleri havlu kâğıt olan bir servis tabağının üzerine alıp dinlendirin ve sunum yapın.

Afiyet olsun.
" } ] }