{ "title": "Börek Hamuru", "image": "https://www.hamur.gen.tr/images/borek-hamuru(1).jpg", "date": "20.01.2024 07:48:09", "author": "Gamze sezer", "article": [ { "article": "Börek Hamuru, Börek kahvaltıda ve yemek de çokça tüketilen bir hamur işidir. Bu hamur işine de hiç kimse hayır diyemez ve ülkemizde de çok tüketilir. Börek yapımını daha çok Kastamonu ve Karabük'ten çıkan insanlar yapar. Bu yörelerden gelen insanların evlerinde börek hemen hemen her zaman yapılır ve de her zaman bulundururlar.

Börek Hamurunun Malzemeleri
Börek Hamuru Nasıl Yapılır?

Öncelikle derin bir kaba yumurta, maya ve tuzu koyup iyice karıştırın. Daha sonra sütü ve sıvı yağı aldığı kadar da un ilave edin. İyice yoğurun ve yoğurmanın sonunda kontrol edip kulak memesi kıvamına gelip gelmediğini kontrol edin eğer kulak memesi kıvamına geldiyse bu hamurdan ister poğaça ister börek elde edebilirsiniz.

Not: Eğer süt ılık olursa hamur daha çok ve çabuk mayalanır.

Afiyet Olsun.
" } ] }