{ "title": "Ekler Hamuru", "image": "https://www.hamur.gen.tr/images/ekler-hamuru.jpg", "date": "20.01.2024 15:42:38", "author": "duygu yaray", "article": [ { "article": "
Ekler hamuru, Ekler hamurunu yapmak, biraz ustalık ister. Sonraki yaptıklarınız, ilkinden daha iyi olacaktır. Ekler hamuru yaparken, detaylara dikkat edip yapmak gerekir. Aksi halde, hamur yenmez halde olabilir. Yumurtaları eklerken, hamurun kıvamına göre 1 eksik ya da 1 fazla olabilir.

Ekler hamuru malzemeleri
Ekler hamuru nasıl yapılır?

1.5 su bardağı suyu, tencereye koyun. Üzerine margarin, toz şeker ve tuzu ekleyip ocağa koyun. Kaynamaya başlayınca, unu azar azar hızlı bir şekilde karıştırarak ekleyin. Bu işlemi, oldukça hızlı yapmak gerekir. Çünkü çok çabuk koyulaşır. Koyulaştıktan sonra, kısık ateşte karıştırın. Tahta kaşıkla karıştırmak, daha doğru olacaktır. Daha sonra, tencereyi bir kenara koyup soğumasını bekleyin. Soğuduktan sonra, derin bir kaba boşaltıp yumurtaları teker, teker ekleyip mikserle çırpın. Her yumurtayı iyice yedirdikten sonra, bir sonraki yumurtaya geçin. Ekler hamuru, krema torbasında sıkılacak kıvama gelince, yumurta kırmayı bırakın. Hamur krema kıvamına geldikten sonra, krema sıkma torbasına alıp, daha önceden yağlı kâğıt serdiğiniz tepsiye sıkın. Krema torbasında en kalın olan ucu tercih edin. Tepsiye sıktığınız, kremanın büyüklüğüne siz karar verin. Fakat üst üste sıkmayın, kabarmaz ve içi pişmez. Ekler hamurun hepsini sıktıktan sonra, önceden ısıtılmış 150 derece fırında 35-40 dakika pişirin. Hamur fırındayken, kesinlikle fırının kapağını açmayın. Aksi halde hamur kabarmaz. Yoğun hamur kokusundan, ekler hamurun piştiğini anlarsınız. Yoğun hamur kokusu aldığınızda ve hamurların üzeri kızardığında ekler hamurunuz hazırdır.
" } ] }