{ "title": "Ekmek Hamurundan Poğaça", "image": "https://www.hamur.gen.tr/images/ekmek-hamurundan-pogaca.jpg", "date": "20.01.2024 17:33:25", "author": "orhan alem", "article": [ { "article": "Ekmek hamurundan poğaça, Basit malzemesi un, su ve mayanın meydana getirdiği ekmek hamuruyla sayısız lezzet yapabilirsiniz. Eskilerden bir reçete sunacağız, çay saati tariflerinin son zamanlarda meydana geldiği gibi, fazla çeşidin olmadığı günlerden. Eskilerden menü listesi hazırlandığında öncelikle sırada ve olmazsa olmaz fırın hamuru ile poğaça tarifi yer alır. Her hazırlanışında iç malzemesi değiştirilerek çeşitli ve faklı lezzetler oluşturabileceğiniz kolay bir tarif. Üstelik, hamurun zaman eskiden hazırlanması bununla birlikte kolaylık sağlamakta. Satın alacağınız hamurun gramı, fırına yönelik değişiklikler gösterir mi kaygısı ile 240-275 gram ekmek hamuru bahsetmek isteriz.

Gerekli malzemeler
Poğaça nasıl yapılır?

Şimdi size hem tarifini vereceğiz hem de püf noktalarını veya yapmanız gerekli olan şeyleri yazacağız, söylenenleri birebir yaparsanız daha fazla harika olur. Ekmek hamuru ile lezzeti çok fazla harika oluyor. Hem kolay oluyor. İki ekmeklik hamuru alıyoruz içerisine yumuşamış margarini ekleyip güzelce yoğuruyoruz. Başka bir deyişle o yağı hamura yedirene denli yoğuruyoruz. Hamur yağ ile yapış yapış oluyor, hamur cıvık cıvık olabilir, telaşa mahal yok. Hamurun ağız kısmını kapatıp mayalanmasını bekleyin. Bakın bu mühim, güzelce mayası gelip kabaracak hamur. Ardından içini hazırlayıp elinizi bolca sıvı yağa batırıp hamurdan mandalina büyüklüğünde koparıp içini koyun ve yuvarlayın. Tepsiye dizin. Yuvarlarken zorlanabilirsiniz. Tepsiye dizince hafif yayılabilir. Yumurta sarısını üst kısmına sürüp susamını serpin ve ısıttığınız fırında kızarana denli pişirin. Fırından çıkınca çıtır çıtır. Hafif ılıyınca yumuşak oluyor. Sıcak iken yemeniz gerekli. İsteğinize yönelik poğaçalarda iç malzeme olarak da peynir kullanabilirsiniz. Makalenin devamında ne türlü yapılacağı anlatılmaktadır.

Peynirli Poğaça Nasıl Yapılır?

250 gram beyaz peyniri derin bir kapta ezin. Üst kısmına 1/2 demet kıyılmış maydanoz, bir adet yumurta akı ve 1/2 çay kaşığı karabiber ekleyip iç harcı hazırlayın. İki adet hazır ekmek hamurundan minik parçalar koparıp, yağlanmış düz taban üstünde yuvarlayın. Ek olarak ardından elinizde çay tabağı büyüklüğünde açıp, içlerine bir yemek kaşığı harç yerleştirin. Kenarlarını güzelce kapatıp, üzerine yumurta akı sürün. Susam ve çörek otu serpip, ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
" } ] }