{ "title": "Elmalı Tart Hamuru", "image": "https://www.hamur.gen.tr/images/elmali-tart-hamuru.jpg", "date": "19.01.2024 13:06:31", "author": "öznur uzun", "article": [ { "article": "Elmalı tart hamuru, özellikle çocukların en çok severek yediği hamur işidir. Aslında yapımı oldukça kolay ve genellikle çay saatlerinde ya da okuldaki özel günlerde pek çok çeşitli tartlar hazırlanmaktadır. Ama tart dendiği zaman ilk akla gelen elmadır ve elma tarçın ile birleştiği zaman çok daha lezzetli olmaktadır. Ancak her türlü meyve ve malzeme kullanılarak pek çok tart çeşidi yapmak mümkündür. Genellikle elmalı ve vişneli tart hem çocuklar hem de yetişkinler için daha çok favori olan bir kurabiye türüdür.

Elmalı tartın malzemesi
Elmalı harcın iç malzemesi
Elmalı tartın üzeri için
  • Pudra şekeri,
Elmalı tart hamuru nasıl yapılır?

Öncelikle elmaları yıkayıp kabuklarını soyalım, daha sonra bir tavanın içine rendeleyin. Elmaların üzerine şekeri ve tarçını da ekleyerek bir müddet ocağın üzerinde pişirelim. Çukur bir kâsenin içerisine tereyağını, yumurtayı ve şekeri elinizle iyice ezerek karıştıralım. Unu ve kabartma tozunu ekleyerek yoğuralım. Hamurunuz kulak memesi yumuşaklığında olmalıdır, ardından yaklaşık 15 dakika kadar tart hamurunu dinlenmeye bırakalım. Tart hamurundan portakal büyüklüğünde parça alarak kenara kaldıralım. Kalan tart hamurunu bir merdane ya da oklava yardımı ile yuvarlak tepsinin şeklini vererek açalım. Tepsiyi yağlayın ve açtığınız tart hamurunu içine yerleştirin, daha sonra üzerine hazırladığınız elmalı harcı ekleyerek düzeltelim. Diğer ayırdığımız hamuru da açalım ve şeritler halinde keselim daha sonra tepsideki elmalı harcın üzerine serelim. Önceden 185 derecede ısıtılan fırında tartın üzeri kızarana kadar pişirin. Piştikten sonra dinlenmeye bırakın ve ılıkken üzerine pudra şekerini serperek servis yapalım.

Afiyet olsun.
" } ] }