{ "title": "Elmalı Turta Hamuru", "image": "https://www.hamur.gen.tr/images/elmali-turta-hamuru.jpg", "date": "19.01.2024 03:46:23", "author": "öznur uzun", "article": [ { "article": "Elmalı turta hamuru, çoğunlukla turtalarda elma tercih edilmektedir. Ancak elmanın dışında diğer meyveler ile de muhteşem tatlarda mükemmel turtalar hazırlamak mümkündür. Fakat elma tarçın ile birleştiğinde mükemmel bir tat ortaya çıkmaktadır. En çok meyveli turtaları çocuklar severek tüketmektedirler. Aynı zamanda hanımların günlerinde ya da normal günlerde sıklıkla yaptıkları bir tatlı çeşididir. En büyük avantajı ise meyve ve hamurun birleşiminden faydalanarak değişik tatlar ortaya çıkarmaktır. Özellikle çay saatinde misafirlerinize ikram edebileceğiniz kolay ve çok lezzetli bir hamur işidir.

Elmalı turtanın malzemesi
Elmalı turtanın iç malzemesi
Elmalı turtanın iç malzemesi nasıl yapılır?

Öncelikle elmaları yıkayın daha sonra soyarak rendelenir. Rendelenen elmalar tencerenin içine alınır ve toz şeker eklenerek suyunu çekinceye kadar pişirilir. Ocaktan almadan önce tarçın eklenir ve soğuması için kaldırılır.

Elmalı turta nasıl yapılır?

Margarin eritilir bir kâsenin içine alınır, daha sonra yoğurt, sıvı yağ, yumurta ve toz şeker eklenerek karıştırılır. Bir miktar un konulur kabartma tozu ve vanilya eklenerek yeniden karıştırılır. Kalan un ise karışıma yavaş bir şekilde eklenerek hamur kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlanır. Kulak memesi yumuşaklığında hazırladığımız hamuru iki parçaya ayıralım. Birinci bezeyi ince olacak şekilde açalım ve donması için biraz buzdolabına kaldıralım. Bu arada diğer hamuru da açarak kare fırın tepsisine yayalım ve elmalı harcı üzerine dökelim. Daha sonra buzdolabındaki hamuru kopararak hazırlanan elmaların üzerine rendeleyin. 170 derecedeki fırında turtanın üzeri kızarana kadar pişirin ve üzerine de pudra şekeri dökerek servis yapalım.

Afiyet olsun.
" } ] }