{ "title": "Evde Börek Hamuru", "image": "https://www.hamur.gen.tr/images/evde-borek-hamuru.jpg", "date": "20.01.2024 19:21:31", "author": "Soner Bahsi", "article": [ { "article": "Evde Börek Hamuru

Evde börek hamuru açmak biraz el mahareti istemektedir. Bunun için ise ilk birkaç deneme başarısız geçebilir fakat siz vazgeçmemeli ve başarılı olana kadar denemelisiniz. Size bunun için tarif sırasında tüyolar da vereceğim. Öncelikle malzemeleri hazırlayalım.

Evde Börek Hamuru İçin Malzemeleri
Evde Börek Hamuru Nasıl Yapılır?

Öncelikle yoğurma kabına bir miktar un ve koyduğunuz unun yaklaşık 1/3 'ü kadar su ilave edin. Örneğin 10 bardak un için 1.5 su bardağı su idealdir. Ardından hamuru yoğurmaya başlayın. Siz hamuru yoğurdukça kıvamı daha güzel olacaktır. İyi yoğurulmuş bir hamur da sizin hamuru açarken daha iyi sonuçlar elde etmenize yardımcı olur. Hamurunuz hazır olduktan sonra hamurdan yumurtadan daha büyük olacak şekilde parçalar kopartın. Bunları elinizde iyice yuvarlayıp, un serpilmiş tezgâha alın ve ortadan bastırarak düzleşmesini sağlayın. Üzerine tekrar un serperek oklavayla açma işlemine başlayın. Hamuru çok bastırmadan açma işlemini yaparsanız yapışmaz. Daha sonra açtığınız hamuru bir altı yağlanmış bir tepsiye alın ve dinlenmeye bırakın. Tekrar diğer parçaları da aynı şekilde açın ve yağlayın. Dilerseniz hamurların üzerini de yağlayarak üst üste açtığınız hamurları dizebilirsiniz. Ardından büyük bir alanda bu hamuru inceltmek için gererek yanlarından çekiştirin. Hamur iyice inceldikten sonra iç harcınızı dilediğiniz şekilde hazırlayarak serpiştirin ve hamuru yanlardan yuvarlayarak kapatın. Tepsiye yerleştirin ve diğer hamurlara da aynı işlemi uygulayan. İç harcı ve hamurların tamamı bittikten sonra böreğin üzerine çırpılmış yumurtayı fırça yardımıyla sürün ve üzerine dilerseniz susam, çörek otu serpin. Son olarak fırına atın ve fırın derecesini 180 dereceye ayarlayın. Böreğinizi sık sık kontrol ederek ne içi hamur kalacak ne de çok pişecek duruma gelmeden fırından çıkartın. Böreğiniz hazır olduktan sonra servis edebilirsiniz. Bu işlemi yaparken sizin için en önemli nokta hamurları açarken un serpmeyi unutmamalısınız. Aynı zamanda hamurun kıvamını iyi tutturmalı ve hamurları dinlendirirken hamurun kurumamasına özen göstermelisiniz. Çünkü açılmış hamurlar kurursa yırtılır ve siz hamuru gererek açma işleminde başarısız olursunuz. Hamurunuz ne kadar esnek olursa böreği açmak da o kadar kolay olacaktır. Şimdiden sizlere afiyet olsun.
" } ] }