{ "title": "Evde Pizza Hamuru", "image": "https://www.hamur.gen.tr/images/evde-pizza-hamuru.jpg", "date": "20.01.2024 14:12:08", "author": "ismail veske", "article": [ { "article": "
Evde Pizza Hamuru; Yarım saatten daha kısa bir zamanda yapılabilecek, malzemelerini kendi isteğinize göre oluşturabileceğiniz, oldukça kolay bir pizza tarifidir Damak zevkinize uyan ve canınızın pizza istediği zaman, evde yer alan malzemeleri tarife koyulabilir.

Hamur için malzemeler
Kullandığımız malzemeler ile 4 kişi rahat bir şekilde karnını doyurabilir. Malzemeleri çoğaltabilir veya azaltabilirsiniz. Sos kullanmak istenilmez ise hazır ketçap kullanılabilir.

Sos Malzemeleri
Üst Malzemeleri
Pizza nasıl yapılır?

İlk önce mayayı küçük bir kabın içerisine konulur ve çok az oranda su ile karıştırıp iyice eritilir. Unu yoğurma kabına konulur ve ortasını havuz biçiminde açılır. Unun kenarlarına biraz tuz serpilir ve un havuzunun orta kısmına suda eritilen maya dökülür. Daha sonra sıvı yağı konulur ve yavaş bir şekilde ılık su konulup pizza hamurunu yoğurulmaya başlanır. Kulak memesi yumuşaklığına yakın, yumuşak kıvamda bir hamur elde edilir. Yoğurma işi son bulunca, pizza hamurunun üstünü kapatalım ve 10 dakika kadar mayalandırılır.

Hamur mayalanırken sos hazırlanmaya başlanılır. Sos için, malzeme listesine, göre bir kâseye salça konulur, daha sonra sıvı yağı, pul biberi ve kara biber dökülür. İsteğe göre az bir şey nane ve kimyon da konulabilir. Tuzu da koyup hepsini iyi bir şekilde karıştırılır. Sosu bu şekilde hazırlanır. Daha sonra pizzanın üst malzemelerini doğranıp, pizzamızı hazırlanmaya başlanır. Mayalanmış olan pizza hamurunu merdane ile açılır ve hafifçe yağlanılan tepsiye konulur.

Pizza tepsisini, önceden ısıtılan 180 dereceli fırına sürülür ve 5 dakika ön pişirme yapılır ve böylece pizzanın daha lezzetli olması sağlanır. 5 dakikanın ardından fırından çıkarılır ve hamurun üstüne sos dökülür ve güzel bir şekilde yayılır. Daha sonra, rendelenmiş kaşar peynirini, sucuğu, mantarı ve kullanmak istenilen bütün malzemeler konulur ve 180 derecelik fırına tekrar atılır. Pizzanın üst malzemeleri piştiği vakit pizza servise hazırdır.
" } ] }