{ "title": "Hamur Kızartması", "image": "https://www.hamur.gen.tr/images/hamur-kizartmasi.jpg", "date": "20.01.2024 15:17:34", "author": "duygu yaray", "article": [ { "article": "Hamur kızartması, Hamur işini sevmeyen pek fazla yoktur. Eğer, hamur kızartmasını mayalı hamurdan yapacaksanız, hamurun kıvamı yumuşak olmalıdır. Hamurun kıvamı sert olursa, kızardığı zaman daha fazla sertleşip kabarmayacaktır. Hamur kızartmasını yapamayan olmaz. Çünkü, hamur çok çabuk kabarır ve kolay kızarır. Sadece, tarife tamamen uymak gerekir. Hamurun, fazla kızarmamasına dikkat etmek gerekir. Rengi biraz sarı kalmalıdır. İyice kızarmadan, sarı renkte daha lezzetli olduğunu düşünüyorum. Hamur kızartmasının en önemli noktalarından biri de fazla yağ çekmemesine dikkat etmektir. Eğer güzel bir hamur hazırladıysanız, böyle bir sorununuz olmaz. Ayrıca, yağın iyice kızgınlaştığından emin olun. Yağın kızdığını anlamak için, küçük bir parça hamuru yağa atın, eğer kabarcıklar hızla çıkıyorsa yağ kızmış demektir. Yağ çok iyi ısınsa da ilk hamur genelde çok iyi olmaz ve istediğiniz sonucu alamazsınız. Hamur kızartmasının, iyi kabarmasının bir başka püf noktası ise hamuru açarken inceliğine dikkat etmek ve bol sıvı yağda kızartmaktır. Hamurları kızgın yağa attıktan sonra, arada tavayı sağa sola eğerek pişirin. Hamur kızartması yöreye ve damak tadınıza göre farklı şekillerde yapılabilir. Peynirli, kıymalı, mayalı ve sade hamur kızartması bunlardan bazılarıdır. Hamur kızartmalarından bazılarının tarifini, sizinle paylaşmak istiyorum.