{ "title": "Hamur Mayalama", "image": "https://www.hamur.gen.tr/images/hamur-mayalama.jpg", "date": "18.01.2024 23:28:20", "author": "Sakine Çankaya", "article": [ { "article": "Hamur Mayalama: Hamur, unun su veya süt ile yoğurularak, elde edilmesinden oluşan bir gıda maddesidir. Esas maddesi, nişasta ve şeker olan hamur, yiyeceklerimizde öncelikli bir yere sahiptir. Hamur işleri, mutfağımızda geniş bir yere sahiptir. Hamurdan birçok yemek, pasta, börek yapılmaktadır. Özellikle, Anadolu mutfağında, sıkça karşılaştığımız hamurlu yiyecekler kullanım amaçlarına göre farklılık göstermektedir. Hamur yoğururken kullanılan malzemeler, sertlik derecesi, hamuru hazırlamak için seçilen yöntemler hamura özellik katmaktadır. Normal ekmek yapımı, köy ekmeği, börek, kek, tatlılar, milföy, mantı, krep, bisküvi, kurabiye gibi pek çok farklı hamur hazırlama yöntemleri bulunmaktadır.