{ "title": "Hamur Nasıl Açılır", "image": "https://www.hamur.gen.tr/images/hamur-nasil-acilir.jpg", "date": "19.01.2024 12:02:53", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "Hamur nasıl açılır, hamur açma pek çok kişiye zor gelebilir. Ancak püf noktalarına dikkat edilirse, herkes hamur açabilir. Yediğiniz lezzetli hamur işlerinin temeli düzgün ince olarak açılan hamurdur. Bunun için her şeyden önce tam kıvamında bir hamur yoğurmalısınız. Takdir edersiniz sert bir hamuru açmak oldukça zordur. Yumuşak kıvamdaki hamurun açılması da sizi zorlar. Bu nedenle kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurmalı ve yeterince dinlendirdikten sonra hamuru açmaya başlamalısınız. Hazırladığınız hamurun içine tuzunu yeteri kadar koymalısınız. Çünkü tuz oranı az olursa, hamur kendini salacağı için, kolay açılmayacaktır. Eğer börek yapacaksanız, açacağınız yufka daha ince olmalı, mantı yapacaksanız biraz daha kalın yufka açabilirsiniz. Ancak hamur açmanın tekniği ve şekli değişmeyecek. En önemli konu hamur açma için kaliteli bir oklavanız olmalı. Eğri, düzgün olmayan bir oklavayla hamur açmanız olanaksızdır. Sizlere dilimiz döndüğünce hamur nasıl açılır anlatmaya çalışacağız. Umarız sizlerde denemenizde başarılı olursunuz.