{ "title": "Hamur Şekeri", "image": "https://www.hamur.gen.tr/images/hamur-sekeri.jpg", "date": "19.01.2024 15:08:48", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "Hamur şekeri, günümüzde pastalarda, kurabiye ve bisküvilerde süsleme amacıyla sıkça kullanılmaya başlanmıştır. Hamur işlerinin görselliğini arttıran bu uygulama rengarenk hamur şekeri ile yapılmaktadır. Şeker hamuru da denilen hamurlardan hayal gücünüzü kullanarak çok değişik süslemeler yapabilirsiniz. Yemeye bile kıyamayacağınız pastalar, bisküviler hazırlayarak sevdiklerinize ikram edebilirsiniz. Bazen hazır olarak bulabileceğiniz bu ürünleri, isterseniz evinizde kendiniz de hazırlayabilirsiniz. Bunu ilk kez yapanlar, ilk anda biraz zorluk çekebilir. Ancak zamanla eliniz hamur şekeri yapmaya alışacaktır. Hamuru nasıl toparlayacağınızı, nası açıp şekillendireceğinizi öğreneceksiniz. Hatta bir süre sonra bunu yaparken oldukça eğleneceksiniz. Çünkü hazırladığınız hamur işleri kendi dünyanızı yansıtacak, seyretmeye doyamayacaksınız. Hamur şekerini hazırlamak için ister bildiğimiz lokumdan faydalanabilir, isterseniz marshmallow şekerini kullanabilirsiniz. Bu şekerleri bazı marketler değişik renklerde satıyor. Bu yüzden bulmakta zorlanmazsınız. Bunu evde bulundursanız, istediğiniz zaman hamur şekeri yapabilirsiniz. Şimdi hep birlikte hamur şekeri yapımına başlayalım. Hepinize kolay gelsin.

Hamur şekeri için gerekli malzemeler
Hamur şekeri nasıl yapılır?

İlk önce marshmallow şekeri bir kâsenin içine alın. Şekeri benmari usulü eriteceğiz. Bu yüzden ocakta bir tencerede su kaynatın. Ancak şekeri koyduğunuz kâse tencerenin üzerine tam otursun. Suyun buharıyla şekeri eriteceğiz. Arada şekeri karıştırırsanız daha hızlı eriyecektir. Bu şekerin özelliği çok yapışkan olmasıdır. Bu yüzden fazla telaş yapmayın, tamamen erimesini sağlayın.

Şeker eridikten sonra kâseyi dışarıya alabilirsiniz. İçine bir çimdik tuzu ve 1 yemek kaşığı suyu ilave ederek, 1 paket pudra şekerini çatalla yedire yedire içine ilave edin. Karıştırırken biraz zorlanacaksınız. Ancak siz karıştırmaya devam etmelisiniz. Kıvamını bulan hamur şekeri ele yapışmayacak duruma gelmelidir. Bu durumda hamur şekeri biraz sertleşecek. Bunu top haline getirerek, biraz margarin sürün. Üzerini streç film ile kapatarak, buzdolabında 1 gün süreyle bekletin.

Ertesi gün hamur şekerini dolaptan alarak, yeniden yoğurun. Dilediğiniz gibi şekillendirmeye hazır hale gelen şeker hamuru ile süslemelerinizi hazırlayabilirsiniz. Bu marshmallow şekerleri genellikle 3 renk oluyor. İsterseniz gıda boyası kullanarak değişik renkler elde edebilirsiniz. Size hamur şekerini kolay açmanız için bir püf noktası da verelim. Hamuru 2 adet yağlı kâğıt arasında açmayı deneyin. Böylece hem pürüzsüz hem de kolay şekillenen bir hamur açabilirsiniz. Artık kurabiyelerin, pastanın üzerini süsleyebilirsiniz. Bu ölçüyle bir tepsi bisküviyi rahatlıkla süsleyebilirsiniz. Daha fazlası için ölçüleri aynı oranda arttırmalısınız.

Kolay gelsin.
" } ] }