{ "title": "Hamurdan Yapılan Şeyler", "image": "https://www.hamur.gen.tr/images/hamurdan-yapilan-seyler.jpg", "date": "20.01.2024 06:37:40", "author": "Yonca emine çelik", "article": [ { "article": "Hamurdan yapılan şeyler, hamur Türk mutfağında vazgeçilmez bir yere sahiptir. Çoğu yemeklerde, tatlılarda, pastalarda kullanılır. Ana yiyecek olarak tükettiğimiz ekmek yine hamurdan yapılır. Pizzalar, pideler, içli köfteler, kurabiyeler, kekler, mantılar, makarnalar, börekler. Hepsinin ana malzemesi hamurdur. Hamur olmadan Türk mutfağı yemekleri düşünülemezdi. Tabi tüm bu yiyeceklerde kullanılan hamurlar aynı değildir. Hepsinin hamurunda farklı malzemeler kullanılmaktadır. Bir yufka hamuru ya da börek hamuru tuzlu bir tada sahipken ve içerisinde un, su, yumurta bulunurken; kurabiye hamurunda şeker, un, kakao gibi malzemeler kullanılır. Kahvaltılardan akşam yemeklerine kadar her öğünde hamur ile yapılan yiyecekler bulunur ve sıklıkla sevilerek tüketilir. Bu tariflerden bazılarına bakalım.

Kahvaltılık mini pizza yapımı için gerekli malzemeler

Hamuru için
Üzeri için
Kahvaltılık mini pizza nasıl yapılır?

Minik pizzaların yapımı için ilk olarak hamurunu yoğurmak gereklidir. Hamuru için derin bir kaba bir su bardağı yoğurt, bir su bardağı sıvı yağ, bir tatlı kaşığı tuz ve bir paket kabartma tozunu koyalım. Bu malzemeleri biraz karıştırıp ardından yavaş yavaş unu ekleyelim. Yoğurma işlemine devam edelim. Hamur yoğrulunca üzerini kapatıp bir kenara alalım. Üzeri için olan malzemeleri hazırlamaya başlayın. İki adet domatesin kabuğunu soyun ve bir tabağa rendeleyin. Dilimlenmiş olan sucuk ve sosisleri isterseniz tekrar küp-küp doğrayın ya da böyle kullanabilirsiniz. Yeşil biberleri ince halkalar şeklinde doğrayın. Yeşil biberi bir tavaya alın. Üzerine üç yemek kaşığı zeytinyağı ilave edin ve rendelemiş olduğunuz domatesi de ekleyerek tavayı ocağa alın ve altını açın. Domates suyunu çekene kadar pişirin. Bir çay kaşığı karabiber ile bir çay kaşığı tuzu da atıp ocağı kapatın. Yoğurmuş olduğunuz hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler alın ve eliniz ile hafif açın. Tüm hamuru bu şekilde açın ve yağlı kâğıt serilmiş olan fırın tepsisine dizin. Hamurları açıp dizdikten sonra ocakta pişmiş olan domatesli harçtan birer tatlı kaşığı kadar üzerine koyun, kaşık yardımı ile her tarafına sürün. Yine tüm hamurlar için bu işlemi yapın. Ardından hepsinin üzerine birkaç adet doğranmış zeytin sosis ve sucuk ekleyin. Son olarak da rendelenmiş olan kaşarı hepsine eşit olarak ekleyin. Önceden ısıtılmış olan yüz seksen derece fırına verin ve kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun.

Kurabiye hamuru için gerekli malzemeler
Kurabiye hamuru nasıl yapılır?

Kurabiye hamuru için yumurta, sıvı yağ, üç fincan pudra şekeri ve oda sıcaklığındaki margarin bir kaba alınır ve yoğrulur. Üzerine kabartma tozu ve un elenerek eklenir ve bir yandan da yoğrulmaya devam edilir. Bir su bardağı damla çikolata eklenir. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilene kadar un eklemesi yapılır, istenilen kıvama gelince ceviz büyüklüğünde bezeler alınır ve istenildiği gibi şekil verilir. Ardından yüz seksen derece fırına verilir ve on beş dakika pişirilir.

Afiyet olsun.

" } ] }