{ "title": "İçli Köfte Hamuru", "image": "https://www.hamur.gen.tr/images/icli-kofte-hamuru.jpg", "date": "19.01.2024 21:49:37", "author": "duygu yaray", "article": [ { "article": "
İçli köfte hamuru, İçli köfte yaparken, en önemli ve dikkat edilmesi gereken nokta, içli köfte hamurunun kıvamıdır. İçli köfte hamuru istenilen özende hazırlanmayıp kıvamı tutmazsa, dağılır ve yenmeyecek hale gelebilir. İçli köfte hamurunun ana malzemesi, ince bulgurdur. Diğer malzemeler, isteğe göre farklılıklar gösterebilir. Genellikle, yöresel damak tadına göre farklılaşabiliyor. Bazı yörelerde içli köfte hamuruna yağsız kıyma eklenirken, bazılarında ise haşlanmış patates kullanılabiliyor. Eğer kıyma tercih ederseniz, kıyma mutlaka yağsız olmalıdır. Aksi halde, pişerken yağları eriyip dağılır. Burada en önemli nokta, hamurun birbirini tutmasını sağlamaktır. Bana göre, hamurun birbirini tutmasını sağlayan ana malzeme undur. Kullandığınız malzemelere, 2-3 yemek kaşığı kadar un eklerseniz suyla buluştuğu zaman, hamuru tutan malzeme olacaktır. Malzemelerin miktarı, yapacağınız kişi sayısına göre farklılaşabilir. Ben, ana malzemelerle yapacağım. İsteğe göre eklemeler yapabilirsiniz.

İçli köfte hamuru malzemeleri
İçli köfte hamuru nasıl yapılır?

Bulguru bir kaba koyun ve üzerine sıcak su gezdirin. Daha sonra, bulgurun şişmesini bekleyin. Bulgur şiştikten sonra, unu, tuzu, yumurtayı salçayı ve baharatları ekleyip içli köfte hamurunu yoğurmaya başlayın. Yoğururken, üzerine aralıklarla ılık su ekleyin ve elinizi ıslayın. Hamur macun kıvamında olana kadar, yoğurma işlemine devam edin. Bulgur birbirini tutup dağılmayacak duruma geldiğinde, içli köfte hamurunuz hazır olacaktır.
" } ] }