{ "title": "Ispanaklı Börek Hamuru", "image": "https://www.hamur.gen.tr/images/ispanakli--borek-hamuru.jpg", "date": "20.01.2024 01:32:39", "author": "Saliha Özkan", "article": [ { "article": "Ispanaklı börek hamuru, Börek çeşitleri Türk mutfağında oldukça geniş bir yer kapsamaktadır. Ispanaklı börek bu çeşitlerden sadece bir tanesidir. Çoğunlukla Karadeniz bölgesine ait bir börek çeşidi olsa da ülkenin her yerinde sevilerek ve oldukça fazla tüketilen bir börektir. Benim bildiğim ve sık sık yapmış olduğum birkaç çeşidi vardır. Mesela ıspanaklı kol böreği, ıspanaklı çarşaf böreği, ıspanaklı katmer ve elde açma ıspanaklı tepsi böreği. Hamurunu elde yoğurup yapmış olduğum börekleri evimde çocuklarıma ve gelen misafirlerime gönül rahatlığıyla ve oldukça lezzetli bir şekilde ikram etmekteyim. Ispanaklı böreğin iç harcı genellikle aynıdır. Bir kilo ıspanağa birkaç baş kuru soğan biraz salça, sıvı yağ, tuz ve dileğe göre pul biber. İç harcınızı dileğinize göre yani damak zevkinize göre yapabilirsiniz önemli olan ıspanaklı böreğin hamurudur neden mi? Çünkü börek pişince taş gibi olmasın veya iyi kabarsın ya da çıtır çıtır olsun diye püf noktalarını iyi bilmek gerekir.