{ "title": "İtalyan Pizza Hamuru", "image": "https://www.hamur.gen.tr/images/italyan-pizza-hamuru.jpg", "date": "19.01.2024 13:39:39", "author": "ismail veske", "article": [ { "article": "
İtalyan Pizza Hamuru; İtalya pizza hamurunun diğer normal pizzalardan farkı, çıtır çıtır, dumanı üstünde tüten, fesleğen kokusu, üstünde erimiş mozarella peyniri, domates ve zeytinyağı ile pırıl-pırıl yeşil beyaz kırmızı renkli olan bu lezzetin hamurun ince bir şeklide açılır ve odun ateşli taş fırınlarda pişirilir. Not olarak, tarif doyumluk 2 kişi, tadımlık 4 ve 6 kişiliktir. 32,5 santim çapında normal yuvarlak ya da borcam cinsi pişirme tepsileri işlemi yerine getirir.

İtalyan Pizza Hamuru İçin Malzemeleri
Sosu için
Üzeri için
İtalyan Pizza Hamuru Nasıl Yapılır?

Mayayı ılık su ile yumuşatılır ve daha sonra un ve mayayı yoğurma kabında karıştırmaya başlanılır. Azar azar sütü ve sıvı yağı konulup klasik bir biçimde hafif bir şeklide yoğurmaya devam edilir. Daha sonra 1 adet kadar yumurta konulup tuzunu ve suyu da konulduktan sonra fazla katı olmayan fakat hafif katı olan bir hamur elde edilir. Yoğurma olayı son bulunca streç film ile hamur sarılır ve 1 saat kadar dinlendirmeye bırakılır. Hamur dinlenirken sosu hazırlayıp diğer üst malzemeler dilimlenir.

Sos için mikserde domates, kekik, sirke ve sıvı yağı kıvamı gelene kadar karıştırması gerekir. Üst malzemeleri de zevkinize göre, damak tadına uygun ne varsa onlar tercih edilebilir. Hamuru açma ve pişirme işlemi ise Mayalanmış olan hamur pişirme tepsinin boyutuna göre 1 ya da 2 eşit parçaya bölünerek yuvarlak ve incecik açılır. Daha sonra, hamurun üstünde sosu gezdirip kaşar peyniri ve diğer üst malzemeleri konulur. 250 derece önceden ısıtılmış olan fırında 3 ve 5 dakika kadar pişirilir. Hamur ince olduğundan dolayı hemen vakitte pişecektir.
" } ] }