{ "title": "Kahvaltılık Hamur İşleri", "image": "https://www.hamur.gen.tr/images/kahvaltilik-hamur-isleri.jpg", "date": "19.01.2024 20:56:39", "author": "Yonca emine çelik", "article": [ { "article": "Kahvaltılık hamur işleri, özellikle hafta sonu kahvaltılarında ailece yapılan pazar kahvaltılarında hamur işlerine oldukça fazla önem verilir. Hamur ile yapılan minik pizzalar, pişiler, minik börekler, poaçalar hafta sonu kahvaltılarında, özel misafirlerimizin olduğu kahvaltılarda muhakkak bulunan yiyeceklerdendir. Kahvaltı sofrası için hazırlanan birkaç hamur işi ile kahvaltınızı tam bir ziyafete dönüştürebilirsiniz.

Kahvaltılık mini pizza yapımı için gerekli malzemeler

Hamuru için
Üzeri için
Kahvaltılık mini pizza nasıl yapılır?

Minik pizzaların yapımı için ilk olarak hamurunu yoğurmak gereklidir. Hamuru için derin bir kaba bir su bardağı yoğurt, bir su bardağı sıvı yağ, bir tatlı kaşığı tuz ve bir paket kabartma tozunu koyalım. Bu malzemeleri biraz karıştırıp ardından yavaş yavaş unu ekleyelim. Yoğurma işlemine devam edelim. Hamur yoğurulunca üzerini kapatıp bir kenara alalım. Üzeri için olan malzemeleri hazırlamaya başlayın. İki adet domatesin kabuğunu soyun ve bir tabağa rendeleyin. Dilimlenmiş olan sucuk ve sosisleri isterseniz tekrar küp-küp doğrayın ya da böyle kullanabilirsiniz. Yeşil biberleri ince halkalar şeklinde doğrayın. Yeşil biberi bir tavaya alın. Üzerine üç yemek kaşığı zeytinyağı ilave edin ve rendelemiş olduğunuz domatesi de ekleyerek tavayı ocağa alın ve altını açın. Domates suyunu çekene kadar pişirin. Bir çay kaşığı karabiber ile bir çay kaşığı tuzu da atıp ocağı kapatın. Yoğurmuş olduğunuz hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler alın ve eliniz ile hafif açın. Tüm hamuru bu şekilde açın ve yağlı kâğıt serilmiş olan fırın tepsisine dizin. Hamurları açıp dizdikten sonra ocakta pişmiş olan domatesli harçtan birer tatlı kaşığı kadar üzerlerine koyun, kaşık yardımı ile her tarafına sürün. Yine tüm hamurlar için bu işlemi yapın. Ardından hepsinin üzerine birkaç adet doğranmış zeytin sosis ve sucuk ekleyin. Son olarak da rendelenmiş olan kaşarı hepsine eşit olarak ekleyin. Önceden ısıtılmış olan yüz seksen derece fırına verin ve kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun.

Sodalı bayatlamayan poaça yapımı için gerekli malzemeler

Hamuru için
İç harcı için
Üzeri için
Sodalı bayatlamayan poaça yapımı, poaça yapımı için ilk olarak hamuru yapmak gerekir. Çünkü uzun bir mayalanma süresi gerekir. Hamuru için bir su bardağı ılık süt, iki çay bardağı sıvı yağ, bir paket maya, tuz ve şeker derin bir kaba alınır ve karıştırılır. Ardından yavaş yavaş un eklemesi yapılır ve de yoğurmaya devam edilir. Çok katı olmayan yumuşak kıvamlı bir hamur elde edilecek. Hamur yoğrulunca üzerine bir poşet geçirilerek bağlanacak ve sıcak bir yere konulacak ki iyice mayalansın. Mayalama için en az iki üç saat beklenmelidir. Hamur mayalanırsan iç harç hazırlanır. İç harç için patatesler ocağa alınır ve haşlanır. Haşlandıktan sonra patates ezici ile ezilir. Üzerine tuz atılır. Bir tatlı kaşığı salça iki yemek kaşığı sıvı yağ ile kavrulur ve patatesler üzerine ilave edilir. İyice karıştırılır. Hamur mayalanınca hamurdan bezelere alınır ve açılır içerisine bu haçtan konularak kapatılır ve yağlı kâğıt serilmiş olan fırın tepsisine dizilir. İki yumurtanın sarısı çırpılır ve poaçaların üzerine sürülür ve iki yüz derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.

Afiyet olsun.
" } ] }