{ "title": "Kek Hamuru", "image": "https://www.hamur.gen.tr/images/kek-hamuru.jpg", "date": "18.01.2024 23:39:50", "author": "yelda öztürk", "article": [ { "article": "Kek hamuru, akışkan bir hamurdur. Kurabiye ya da poğaça hamuru gibi önceden yapılıp derin dondurucuda saklanamaz. Ancak gerek lezzetli gerekse pratik olması nedeniyle misafirlerimize sıkça yaptığımız bir lezzettir. İsteğe bağlı sade veya kakaolu bir hamur elde edebilirsiniz.

Kek hamuru için gerekli malzemeler
Kek Hamuru Nasıl Yapılır?

2 buçuk su bardağı un, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya ve isteğe göre 2 yemek kaşığı kakaoyu eleyerek bir kabın içine alın. Başka bir kapta 3 yumurtayı ve bir buçuk su bardağı şekeri mikserin yüksek ayarında köpük, köpük olana kadar çırpın. Yarım su bardağı sıvı yağı ve bir su bardağı sütü ekleyin, çırpmaya devam edin. Üzerine hazırladığınız un, kabartma tozu, vanilya ve kakaodan oluşan karışımı dökün ve iyice özdeşleştirinceye kadar çırpın. Kek hamurunuz artık hazır oldu.

Hazırladığınız kek hamurunu bir tepsiye dökerek önceden ısıttığınız fırında pişirin.

Afiyet olsun.
" } ] }