{ "title": "Kıymalı Hamur İşleri", "image": "https://www.hamur.gen.tr/images/kiymali-hamur-isleri.jpg", "date": "21.01.2024 22:15:09", "author": "Öznur Taşpınar", "article": [ { "article": "
Kıymalı hamur işleri, et türlerinden hoşlanan kişiler için kaçınılmaz tariflerdir. Özellikle sıcak sıcak hazırlanılan kıymalı hamur işlerinin yanına ek olarak alternatif bir başka bir gıdaya gerek kalmadan bir bardak meşrubat ile güzel vakitler geçirebilirsiniz. Bilhassa et sevmeyen çocuklarınız varsa onlara kıymalı hamur işleri hazırlayıp böylelikle etin içerisinde bulunan vitamin ve mineralden de fayda kazandırmış olursunuz. Hazırlanması çok zor olmayan bu tariflerden canınızın istediğini önereceğimiz tarif ile kolay bir şekilde hazırlayabilirsiniz.

Kıymalı Hamur İşleri

Kıymalı Kruvasan İçin Gerekli Malzemeleri
İç Harcı için
Kıymalı Kruvasan Nasıl Yapılır?

İlk önce kıymalı iç harcı hazırlayarak işe başlayın. Bunun için öncelikle kıymayı bir tavanın içerisine alın ve kavurmaya başlayın. Kıyma suyunu çekinde içerisine yağı ilave edip bir müddet daha kavurun. Ardından kıymanın içerisinde iki tane kuru soğanı ince kıyım yapıp ilave edin. Kuru soğan yumuşayınca harcın içerisine baharatlar ile tuzu ekleyip harmanlayın. Son olarak ince kıyım yapılmış olan maydanozu ilave edin ve karıştırın. Ayrı bir yanmaz tava alın ve içerisine dolmalık fıstıkları ilave edip kavurun. Kavrulan fıstıkların üzerine kuş üzümlerine ilave edip bir iki kere kaşık ile karıştırın ve kavrulan malzemeyi kıymalı harcın içerisine ilave edin. Hazır olarak temin edilmiş olan hamurdan bir tanesini alın ve üçgen parçaya kesin. Üçgen hamurun bir ucuna kıymalı harçtan ilave dip rulo şeklinde sarın. Sarılan hamuru yağlı kâğıt serilmiş bir fırın tepsisinin üzerine dizin. Diğer kalan hamurlara da aynı işlemi uygulayıp üzerine yumurta sarısı sürün ve 185 derecelik fırına gönderin. Her tarafları kızarana dek pişirin ve akabinde fırından alıp sıcak olarak sunum yapın.

Afiyet olsun.

Kıymalı Poğaça İçin Gerekli Malzemeleri
İç Harcı için
Üzeri için
Kıymalı Poğaça Nasıl Yapılır?

Kıymalı poğaçanın hazırlanmasına ilk olarak kıymalı harç ile başlayın. Bunun için bir tavanın içerisine sıvıyağ ilavesi yapın ve ısıtın. Isınan yağın içerisine bir tane kuru soğanı ince şekilde doğrayıp ilave edin. Soğanlar yumuşadıktan sonra kıymayı ilave edin ve kavurun. Kavrulan malzemelerin içerisine tuz, baharata ve ince kıyım yapılmış maydanozu ilave edip kavurun. Kavrulmuş olan kıymalı iç harcı bir kenara kaldırın ve hamuru yapma aşamasına geçin. Hamur için verilen sıvı malzemeleri hamur yoğurma kabının içerisine alın ve karıştırın. Üzerine bir paket mayayı su ile açıp ilave edin ve şeker serpiştirin. Ardından yavaş yavaş un ilavesi yapıp yoğurmaya başlayın. Hamurun ele yapışmayacak nitelik de olması gerekiyor. Hamuru mayalanması için yarım saat kadar bekletin. Sürenin ardından ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın ve eliniz ile hafif açın. Ortasına iç harçtan ilave edin ve hamurun sadece kenar kısımlarını kapatın. Yağlanmış fırın tepsisine kıymalı poğaçaları dizin ve üzerine yumurta sarısı sürün çörek otu ve susam ile süsleyip fırına gönderin. 185-190 derecelik fırında istenilen kıvama gelene dek pişirin. Ardından sıcak olacak şekilde afiyet tüketin.

Kıymalı Börek İçin Gerekli Malzemeleri
İç Harcı için
Üzeri için
Kıymalı Börek Nasıl Yapılır?

Kıymalı börekleri hazırlamak için bir tane yanmaz tava alın ve içerisine yağı ilave edip kıymayı kavurun. Ardından kuru soğanları ince kıyım yapın ve kıymanın içerisine ilave edip kavurmaya devam edin. Tuz, baharat ve doğanmış maydanozları da ekleyip harcı karıştırın ve ocağın altını kapatın. Bir tane yufkayı tezgâhın üzerine serin ve 8 eşit üçgen parçaya kesin. Yufkanın üzerine süt ve yağ sürüp bir yemek kaşığı iç harçtan ilave edin ve rulo şeklinde sarıp yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayın ve üzerine yumurta sarısı sürüp 185 derecelik fırında pişirin.

Afiyet olsun.
" } ] }