{ "title": "Krep Hamuru", "image": "https://www.hamur.gen.tr/images/krep-hamuru.jpg", "date": "23.01.2024 03:13:51", "author": "Sakine Çankaya", "article": [ { "article": "Krep Hamuru, Anadolu'da farklı isimlerle anılan krep özellikle kahvaltı masalarının vazgeçilmezidir. Tuzlu veya tatlı olarak yenilebilen un, yumurta, süt, sıvı yağ, kabartma tozu ile yapılan bu lezzetli hamur işi, Özellikle Anadolu'da ve Trakya'da çok yaygın olarak yapılmaktadır. Bilinen diğer adları, cızlama, kaygana, akıtma ve en bilinen hali ile kreptir. Krepin hamurunun iyi olması için, yağını ve özellikle kıvamını iyi yakalamak gerekmektedir. Fransızca kökenli crepa sözcüğünün Türkçe hali kreptir.