{ "title": "Krep Hamuru", "image": "https://www.hamur.gen.tr/images/krep-hamuru.jpg", "date": "23.01.2024 03:13:51", "author": "Sakine Çankaya", "article": [ { "article": "Krep Hamuru, Anadolu'da farklı isimlerle anılan krep özellikle kahvaltı masalarının vazgeçilmezidir. Tuzlu veya tatlı olarak yenilebilen un, yumurta, süt, sıvı yağ, kabartma tozu ile yapılan bu lezzetli hamur işi, Özellikle Anadolu'da ve Trakya'da çok yaygın olarak yapılmaktadır. Bilinen diğer adları, cızlama, kaygana, akıtma ve en bilinen hali ile kreptir. Krepin hamurunun iyi olması için, yağını ve özellikle kıvamını iyi yakalamak gerekmektedir. Fransızca kökenli crepa sözcüğünün Türkçe hali kreptir.

Krep Hamuru Malzemeleri
Krep Hamuru Nasıl Yapılır?

Unu derin bir kaba alıyoruz, içerisine yumurta, süt, tuz, sıvı yağ ve isteğe göre şekerimizi katıyoruz. Pürüzsüz bir hamur elde edene kadar bir çırpıcı yardımı ile çırpıyoruz. Hamur boza kıvamında olmalıdır. Mümkünse yapışmaz bir tava kullanıyoruz. Tavayı çok az bir yağ ile yağlıyor uz. Tavadaki yağ kızdıktan sonra, krep hamurumuzu, bir kepçe yardımı ile tavaya akıtıyoruz. Her iki tarafı da hafifçe pişiriyoruz. İsteğe göre.
" } ] }