{ "title": "Kurabiye Hamuru", "image": "https://www.hamur.gen.tr/images/kurabiye-hamuru(1).jpg", "date": "21.01.2024 05:52:58", "author": "yelda öztürk", "article": [ { "article": "Kurabiye hamuru, önceden yapılıp derin dondurucuda saklanabildiği için çalışan hanımların beklenmedik misafirlere karşı en büyük kurtarıcılarından biridir. Sade, kakaolu, tarçınlı, zencefilli gibi içine konulan malzemeye göre çeşit çeşit kurabiye hamuru vardır. Gerek yapımı gerek lezzeti olsun kurabiye çay saatlerimizin vazgeçilmezidir. Piştikten sonra da uzun süre tazeliğini koruması bir diğer sık tercih edime sebebidir.

Kurabiye hamuru için malzemeler
Kurabiye Hamuru Nasıl Yapılır?

Margarini oda ısısında bekletin ki yumuşasın. Bir kaba 3 su bardağı un,1 paket vanilya ve 1 su bardağı pudra şekerini eleyerek koyun. Elinizle harmanlayın. Üzerine 250 gram margarini,3 yemek kaşığı yoğurdu ve 1 yemek kaşığı sütü ekleyip kulak memesi kıvamına gelinceye kadar yoğurun. Kurabiye hamurunuz hazır hale geldi.

İsterseniz streç filmle sararak dondurucuda saklayıp misafirleriniz geldiğinde taze taze pişirebilir isterseniz de hemen kurabiye yapabilirsiniz.

Hemen kurabiye yapacaksanız eğer hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Parçaları önce yumurta akına batırın. Daha sonra Hindistan cevizli olmasını istiyorsanız Hindistan cevizine, fındıklı olmasını istiyorsanız dövülmüş fındık içine batırın. Önceden ısıtılmış fırında pişirin.

Afiyet olsun.
" } ] }