{ "title": "Milföy Hamuru", "image": "https://www.hamur.gen.tr/images/milfoy-hamuru.jpg", "date": "19.01.2024 01:14:25", "author": "Soner Bahsi", "article": [ { "article": "Milföy Hamuru, Lezzetli böreklerin yapımında kullanılan milföy hamurunu hazır bulabileceğiniz gibi evde kendiniz de yapabilirsiniz. Ayrıca bu yapımı kolay olmakla beraber sizin için ekonomik de olacaktır. Her seferinde markete inmek yerine evde kendiniz milföy hamuru yapabilirsiniz. Nasıl mı dersiniz. Aşağıdaki malzemeleri temin ederek işe başlayın.

Milföy Hamuru İçin Malzemeleri
Milföy Hamuru Nasıl Yapılır?

Öncelikle margarin haricindeki tüm malzemeleri derin bir kaba koyarak iyice yoğuralım. Hamur iyice karışıp, kulak memesi kıvamına gelene kadar bu işleme devam edin. Ardından hamuru dinlenmesi için yaklaşık 15- 20 dakika kadar bekletelim. Ardından elimizi yağlayarak hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartalım ve hamuru oklava ya da merdane yardımıyla bir güzel açalım. Açtığımız hamurun üzerine margarini (Tereyağını) iyice sürelim ve iç kısma doğru yanlardan katlayalım. Bu işlemi tüm hamur bitene kadar devam edeceğimiz için her yaptığınız hamuru dolaba atın ki erimesin. Hamurlar tamamen bittikten sonra eğer şimdi kullanacaksanız alt kısma daha sonra kullanacaksanız da dolabın buzluğuna atın. Dilediğiniz zaman hamurlarını kullanabilir ister patatesli ister kıymalı ya da peynirli börekler yapabilirsiniz. Tereyağı tercih edenler için tereyağı daha ağır olduğundan içi çok bol koymamanızı tavsiye ederim.

Milföy Hamuru Nasıl Kullanılır?

Milföy hamuru, börek yapımında ya da cevizli, fıstıklı tatlı yapımında kullanılır. Milföy hamuru ister hazır ister ev yapımı olsun. Sıcakta hemen erimeye başlayacağından ne çok sert ne de çok yumuşak olmamalıdır. Kullanacağınız milföy hamurundan börek yapacaksanız içini koyup, hemen kapatıp tepsiye alın ve yüksek derecede pişirin. Eğer tatlı yapacaksanız da milföyün içini koyduktan sonra üçgen şeklinde ve daha küçük kapatın ve pişirin. Ardından şerbeti sıcakken dökün ve içine çekmesi için soğumaya bırakın. Ardından afiyetle yiyebilirsiniz.
" } ] }