{ "title": "Milföy Hamurundan Börek", "image": "https://www.hamur.gen.tr/images/milfoy-hamurundan-borek.jpg", "date": "19.01.2024 16:42:33", "author": "duygu yaray", "article": [ { "article": "
Milföy hamurundan yapılan börek hem lezzetli hem de pratik bir lezzettir. Bayanların beş çaylarının, vazgeçilmezlerindendir. Milföy hamurundan, birkaç çeşit börek yapmak mümkün. Biz peynirli börek yapacağız. Peynirde de beyaz peynir tercihimdir. Daha lezzetli olduğunu düşünüyorum.

Milföy hamurundan börek malzemeleri
Milföy hamurundan börek nasıl yapılır?

İlk önce; milföy hamurunu dondurucudaysa çıkartıp, biraz yumuşamasını sağlayın. İç harcı için, maydanozu temizleyip bol su ile yıkayın. Daha sonra ince, ince kıyın. Peynirleri de minik, minik kesin. Peynir ve maydanozu, birbirine karıştırıp çatal yardımıyla iyice ezin. Böylece iç malzememizi, hazırlamış olduk. Daha sonra, fırın tepsisine yağlı kâğıdı serin üzerini de az yağlayın. Milföy hamurunun içini, hazırladığınız peynirli harçla doldurun ve baklava şeklinde kapatın. Peynirin pişerken hamur dışına taşmaması için çatalla hafif bastırarak kapatabilirsiniz. Üstelik, şekil olarak da güzel olmasını sağlıyor. Milföy hamurlarını hepsini, aynı şekilde kapatın. 1 yumurtanın sarısını ayırıp, çatalla çırpıp hamurların üzerine sürün. Son olarak da susam ve çörek otunu üzerine serpip, önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin. Yaklaşık yarım saat sonra, milföy hamurundan börekleriniz hazır.

Afiyet olsun.
" } ] }