{ "title": "Pasta Hamuru", "image": "https://www.hamur.gen.tr/images/pasta-hamuru.jpg", "date": "21.01.2024 07:09:05", "author": "osman Karakaya", "article": [ { "article": "Pasta Hamuru, Pastalar ve kekler çaylarımızın yanında sunulan vazgeçilmez lezzetlerdendir. Pasta yapımı pratik ve zahmetsizdir. Bazı pastalar ise biraz zahmet ister. Pastanın hamurun da kıvam tutturması çok önemlidir. Kıvamı iyi tutturulmuş pastayı istediğimiz şekilde değerlendirebiliriz. Biz bugün biraz zahmet gerektiren muzlu çikolatalı rulo pasta yapalım. Tadı çok güzel olan bu pastayı misafirlerinize gönül rahatlığı ile sunabilirsiniz.

Hamuru için gereken malzemeler
Kreması için gereken malzemeler
Muzlu çikolatalı rulo pasta nasıl yapılır?

İlk önce kremayı hazırlayalım. Krema malzemesinin hepsini bir tencereye alalım ve sonra ocağa koyalım. Sonra ocakta karıştırarak koyulaşana kadar pişirelim. Sonra ocaktan alıp ara sıra karıştırarak soğumaya bırakalım.

Şimdi de kekimizi yapalım. Yumurta ile şekeri bir kapta çırpalım. Sonra yoğurt ile sıvı yağı da ekleyip çırpmaya devam edelim. Daha sonra üzerine unu, nişastayı, vanilya ve kabartma tozunu da ilave edip iyice çırpalım. Sonra bir fırın tepsisine alıp iyice her tarafına gelecek şekilde yayalım ve fırına sürelim. İçini çekip piştikten sonra fırından alalım. Soğuduktan sonra keki bir kaba alıp ezelim hazırladığımız çikolata sosu üzerine dökelim ve hepsini karıştıralım. Cıvık bir hamur kıvamın da olacak. Sonra bu karışımı iki parçaya bölelim ve streç filmin üzerine serelim içine muzları dilimleyelim ve rulo şeklinde dürelim. Daha sonra isterseniz üzerine çikolata sos hazırlayıp dilimleyerek servis yapabilirsiniz.
" } ] }