{ "title": "Şeker Hamuru Kurabiye", "image": "https://www.hamur.gen.tr/images/seker-hamuru-kurabiye.jpg", "date": "21.01.2024 21:17:20", "author": "evin esen", "article": [ { "article": "Şeker Hamuru Kurabiye, Şeker hamuru kurabiye tarifi için bazı püf noktalarını sizinle paylaşacağım. Kurabiye hamurumuzu yaptıktan sonra kesinlikle en az yarım saat veya bir saat buzdolabında bekletmelisiniz. Kurabiyelerin kabarıp şekillerinde bozulma olmasın diye kabartma tozunu çok az koymalısınız. Yoksa kurabiyeler fazla kabarıp büyüyecekler. Kalıplarla şeker hamurunu kesip üstlerine koymak için kurabiye ve şeker hamurunun boyutları farklı olacak. Diğer dikkat edilecek nokta ise kurabiye hamurunu ve şeker hamurunu açarken un değil kesinlikle nişasta kullanmalısınız. Pudra şekeri, nişasta ve unu kesinlikle eleyerek kullanın ayrıca. Kurabiyeleri şeker hamuru ile süslemek için kurabiyeleri pişirdikten ardından üzerinden en az 8 saat geçmesine uyarı edin. Şeker hamurunu kurabiyeye bal ile yapıştırın. Fakat şeker hamuru üzerine tekrardan şeker hamuru yapıştırmak için su kullanın. Kurabiyeleri poşetlere koyacaksanız, süslemeyi tamamlandıktan 3-4 saat ardından bu işlemi yapın.