{ "title": "Şeker Hamuru Kurabiye", "image": "https://www.hamur.gen.tr/images/seker-hamuru-kurabiye.jpg", "date": "21.01.2024 21:17:20", "author": "evin esen", "article": [ { "article": "Şeker Hamuru Kurabiye, Şeker hamuru kurabiye tarifi için bazı püf noktalarını sizinle paylaşacağım. Kurabiye hamurumuzu yaptıktan sonra kesinlikle en az yarım saat veya bir saat buzdolabında bekletmelisiniz. Kurabiyelerin kabarıp şekillerinde bozulma olmasın diye kabartma tozunu çok az koymalısınız. Yoksa kurabiyeler fazla kabarıp büyüyecekler. Kalıplarla şeker hamurunu kesip üstlerine koymak için kurabiye ve şeker hamurunun boyutları farklı olacak. Diğer dikkat edilecek nokta ise kurabiye hamurunu ve şeker hamurunu açarken un değil kesinlikle nişasta kullanmalısınız. Pudra şekeri, nişasta ve unu kesinlikle eleyerek kullanın ayrıca. Kurabiyeleri şeker hamuru ile süslemek için kurabiyeleri pişirdikten ardından üzerinden en az 8 saat geçmesine uyarı edin. Şeker hamurunu kurabiyeye bal ile yapıştırın. Fakat şeker hamuru üzerine tekrardan şeker hamuru yapıştırmak için su kullanın. Kurabiyeleri poşetlere koyacaksanız, süslemeyi tamamlandıktan 3-4 saat ardından bu işlemi yapın.

Şeker Hamuru Kurabiye Tarifi İçin Gerekli Olan Malzemeleri
Şeker Hamuru Kurabiye Nasıl Yapılır?

Tarçın veya vanilya esansı veya limon kabuğu isteğe göre koyabilirsiniz. Sıra geldi butik kurabiye hamurumuzu hazırlamaya. Geniş bir kabın içerisine yağ, yumurtayı koyuyoruz ve elimizle veya bir mikser yardımıyla karıştırıyoruz. Bu karışımın içerisine pudra şeker, nişasta, un elenerek ek ediliyor. Fakat unun hepsini ek etmeyin ağır ağır ekleyin. Kabartma tozunu ve isterseniz tarçın veya limon kabuğunu ek edip yoğurmaya devam edin. Hamurun kıvamı çok katı olmayacak. Üstelik yumuşak olacak. Elinize yapışmayana kadar un ek edin. Kurabiye hamuru hazır şimdi dinlendirmek için streç ile sarıp buzdolabında en az yarım saat mümkünse de 1 saat bekletin. Buzdolabından çıkardığınız kurabiye hamurunu nişasta faydalanarak merdane yardımıyla 0,5-1 cm kalınlığında açın. Kurabiye kalıbı ile açtığınız kurabiye hamurunu kesin. Yağlı kâğıt serdiğiniz tepsiye kurabiye kalıbı ile kesilen kurabiye parçalarını yerleştirin. Kurabiyeleri çubuklu yapmak isterseniz pasta malzemeleri aldığınız yerden dilediğiniz uzunlukta çubuk alarak bunları kurabiyelerin alt bölümlerine koyun ve böyle tepsiye dizin. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında tahmini 10-15 dakika kadar kontrollü olarak pişirin. Kurabiyeler pişerken kesinlikle kontrol edin kalınlık ve kurabiyenin şeklinin büyüklüğüne göre pişme süresi değişiklik gösterebilir. Rengi çok hızlı değişiyor. Hafif pembeleşmeye başlayınca çıkarın. Kurabiye şeker hamuru ile süslemek için hazır. Kurabiyeleri, şeker hamuru ile süslemek için 8 saat dinlenmeleri için beklemenizde fayda var. Pişip soğuduktan ardından aynı kalıplarla kesilmiş şeker hamuruyla süsleyebiliriz. Ben şeker hamurlarını sadece suyla yapıştırdım. Suyu kurabiyeye az miktarda uygulayıp şeker hamuruyla kaplayın. Kurabiyenin dağılmasından şikâyetçiyseniz eğer, öncelikle tarifinizdeki yağ ve un oranını gözden geçirmenizi öneriyorum. Yüksek olasılıkla ya un az geliyordur veya yağı fazla. Kurabiye hamurunuz ele yapışmayacak bir kıvamda olmalıdır. Kurabiyeleri fazla pişirmek de küçülmelerine neden olabiliyor. Bu sebeple kurabiyeler fırında sık sık kontrol edilmeli, altları hafif kızardığında fırından alınmalıdır. Kurabiyemizi hazırlarken tereyağı yerine margarin kullanmak da şekil bozukluklarına neden olabilir. Tarifinizdeki nişasta oranını gözden geçirmenizi öneri ederim. Nişasta ile daha gevrek ve ağızda yayılan kurabiyeler elde edilir, fakat nişasta fazla kaçarsa kurabiyenin kırılma olasılığı artar. Kurabiye hamurunu çok ince açarsak da üstünde çalışırken kırılma olasılığı artar. Biz çoğunlukla serçe parmağımızı ölçü alıyoruz bunun için. Ağızda yayılan kurabiye yapmak için kullandığınız bütün malzemeler oda ısısında ve tam ölçüde olmalı. Bilhassa un çok abartılmamalı. Tereyağı dolaptan çıkmış olmamalı. Buzdolabından yeni çıkarılan yağ hamurda her yere eşit dağılmaz. Eritilmiş yağda kıvam tutturmak zor oluyor. Şayet yağı çıkartmayı unuttuysanız ve evde mikrodalga fırın varsa 1 dakika buz çözme bölümünde yağı bekletin, oda ısısı kıvamına gelecektir Kurabiyeler çatlıyor ise bunun üç nedeni olabilir;
" } ] }