{ "title": "Şeker Hamuru Kurabiyesi", "image": "https://www.hamur.gen.tr/images/seker-hamuru-kurabiyesi.jpg", "date": "19.01.2024 15:30:26", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "Şeker hamuru kurabiyesi, son yıllarda oldukça revaçta olan kurabiye tariflerinden biridir. Hem görselliği hem de lezzeti bu kurabiyelere olan talebi arttırmaktadır. Hayal dünyanıza göre hazırladığınız, farklı şekillerde süslediğiniz bu kurabiyeleri yemeye bile kıyamazsınız. Özellikle çocuklar için kurabiyeler daha caziptir. Rengarenk şeker hamuruyla hazırlanmış olduklarından, çocuklar için he eğlencelik hem de besleyicidir. Ancak kurabiyeleri hazırlarken ve pişirirken dikkat etmeniz gereken püf noktaları var. Özellikle kurabiyelerin kabarmasına engel olmak için, kabartma tozu kullanmayacaksınız. Çünkü piştikten sonra kurabiyeleri şeker hamuruyla süsleyeceksiniz. Kabaran kurabiyeleri süsleyemezsiniz. Bunun dışında kurabiye pişirirken sıvı yağ kullanmak yerine mutlaka tereyağını tercih etmelisiniz. Daha lezzetli kurabiyeler pişirmek ve kıvamını yakalamak isterseniz buna da dikkat edin. Ayrıca bu kurabiyenin hamurunu hazırlayarak, buzluğunuzda 3 ay kadar saklayabilirsiniz. Dilediğiniz zaman şeker hamuru ile kısa sürede kurabiyeleri yapabilirsiniz. Dilerseniz şeker hamuru kurabiyesini birlikte yapmaya başlayalım.

Şeker hamuru kurabiyesi için gerekli malzemeler
Üzeri için
Şeker hamuru kurabiyesi nasıl yapılır?

Hamuru yoğuracağınız derin bir kâsenin içine pudra şekerini, tereyağını, kabartma tozu, tarçın, portakal suyu ile portakal kabuğu rendesini karıştırın. Buna elenmiş unu koyarak, yoğurmaya başlayın. Bunu elinizle yapın. Biraz zor toparlasanız bile içine ilave malzeme koymayın. Yoğurmaya devam ettikçe hamur kıvamını bulacak. Daha sonra hamuru streç ile kaplayarak, 2 saat kadar buzdolabında dinlendirin. Hamura dediğimiz gibi kabartma tozu koymayacaksınız. Pişince düz bir yüzeyinin olması gerekir. Eğer kurabiyeleri pişirmek için aceleniz yoksa bir gün önceden hamuru hazırlamanızı tavsiye ederiz. Böylece kurabiye hamurunu daha kolay açacaksınız.

Hamuru açmak için 2 adet yağlı kâğıt kullanırsanız daha kolay açarsınız. Yağlı kâğıtların arasına hamuru koyun ve merdaneyle açın. Bunu yaparsanız pürüzsüz kurabiyeleriniz olur. Bazıları bunu yaparken nişasta kullanırlar. Ancak bu daha kolay bir yoldur. Herkese tavsiye ederiz. Yine şeker hamurunu da böyle açabilirsiniz. Açtığınız hamurları dilediğiniz kalıplarla kurabiye şekline dönüştürün. Kalp, yuvarlak, yıldız gibi şekiller yapabilirsiniz. Bunları yağladığınız fırın tepsisinin içine yerleştirin. Kurabiyeler koyduğunuz gibi pişeceği için, özenle yerleştirin. Hepsi bitince 175 derecede ısıtılmış fırında, kurabiyeler yaklaşık 10-12 dakikada pişer. Kurabiyeleri fırından çıkardığınızda biraz yumuşak olur. Bu nedenle soğuyuncaya kadar beklemelisiniz. Soğuyan kurabiyeleri şeker hamuru renkleriyle gönlünüzce süslemeye başlayabilirsiniz. Ancak başlangıçta 5-6 dakika kadar şeker hamuru yoğurursanız, daha parlak bir rengi olur. Yine yağlı kâğıdın arasında açarak, istediğiniz gibi şekillendirin. Kurabiyelere de ballı sudan sürerek, biraz ıslatın. Böylece şeker hamuru üzerine daha kolay yapışır. İnce açılmış şeker hamurundan, istediğiniz gibi şekiller yaratabilirsiniz. Kurabiyeleri bunlarla süsleyin. Şeker hamuru kurabiyesi artık sevdiklerinize ikram edilmeye hazır.

Afiyet olsun.
" } ] }