{ "title": "Şeker Hamuru", "image": "https://www.hamur.gen.tr/images/seker-hamuru.jpg", "date": "20.01.2024 11:37:39", "author": "Sakine Çankaya", "article": [ { "article": "Şeker Hamuru: Fransızca kökenli, fondant'tan gelen şeker hamuru, pasta, kek, kurabiye yapımında kaplama veya dolgu malzemesi olarak kullanılan, genellikle su ve şeker karışımından elde edilen bir hamur türüdür. Su ve şeker karışımının, yaklaşık olarak 112-115 C'ye kadar ısıtılıp daha sonra, soğutulması yolu ile elde edilmektedir. Hamura tat vermek amacı ile limon suyu veya tatlandırıcı eklenebilir. Renk vermek amacı ile de renklendiriciler kullanılmaktadır. Profesyonel olarak kullanmak için, bu hamurun içerisine jelatin, gliserin, agar gibi katkı maddeleri konularak özellikle düğün pastalarında kaplama veya dolgu veya süsleme olarak kullanılmaktadır. Günümüzde pasta işi ile uğraşan birçok kişi ve kuruluşlar özel günler için hazırlanmış, kurabiye, kek ve yaş pastaları bununla süslemektedirler. Kaplanacak pasta veya kekin üzeri tamamen hazırlanmış bu hamurla kaplanır, kenarlardaki fazlalıklar bir bıçak yardımı ile kesilir ve özel günler için hazırlayacağınız pasta süsleri, kremalar ile süslenebilir. Dışarıdan satın alınabilecek pasta süsleri, kalıplarda bu hamurları kullanmak için idealdir. İstenilen şekiller kolaylıkla verilebildiği için, yapımı da oldukça basittir.

Şeker Hamuru: Özellikle, çocukların çok sevdiği ve özel günleriniz için pasta hazırlamak istediğinizde süslemek için şeker hamuru kullanabilirsiniz. Yapımı oldukça basit ve maliyetsiz olan bu hamur un tarifi şöyledir.

Şeker Hamuru Malzemeleri
Şeker Hamuru Nasıl Yapılır?

Derin bir kapta, mısır şurubunu ve margarini krem kıvamına gelene kadar çırpıyoruz veya elektrikli mikser ile karıştırıyoruz. Sonra tuzu, vanilyayı ekleyip iyice karıştırıyoruz. En son olarak da yavaş bir şekilde pudra şekerinin hepsini ekleyip karıştırıyoruz. Eğer elektrikli mikser kullanmıyorsanız, pudra şekerini ilave ettikten sonra elle karıştırın ve hamur kıvamına gelene kadar yoğurun. Gerekirse bu aşamada fazladan pudra şekeri katabilirsiniz. Elde ettiğiniz şeker hamurunu isteğe göre, parçalara ayırıp ayrı ayrı kaplarda değişik renklerde gıda boyası ile karıştırabilirsiniz. Hamuru açarken pudra şekeri kullanılması kolaylık sağlayacaktır çünkü, pudra şekeri hamurun yapışmasını önlemektedir. Açılan şeker hamurundan kalıplar yardımı ile farklı şekiller çıkarabilir, kurabiye ve pastalarınızı süsleyebilirsiniz.
" } ] }