{ "title": "Tart Hamuru", "image": "https://www.hamur.gen.tr/images/tart-hamuru.jpg", "date": "23.01.2024 04:07:57", "author": "Saliha Özkan", "article": [ { "article": "Tart hamuru, Özellikle çocukların bayılarak yediği pasta türlerindendir tart. Alışılmışın dışında hazır tartlar yerine evde kendi yaptığımız tartın yerini hazırları tutmaz. Hep görürüz ki pas tanelerde çeşit çeşit meyveli, çikolatalı tartları. Ama nasıl ve hangi koşullarda yapıldığını göremiyoruz. Onun için önce çocuklarımızın sağlığı ve sonra kendi sağlımız için bu güzelim mis kokulu leziz ve şık görünümlü tartı evde kendi imkânlarımız doğrultusunda yapalım. Belki hiç yapma-yanlarınız olabilir ama gönül rahatlığı ile yapabileceğiniz bir tarif sizleri bekliyor. Üstelik tart hamurunu ve kremasını yapmak o kadar eğlenceli ve zevklidir ki. Her tart yaptığınızda farklı lezzetler ortaya çıkartırsınız. Buna kendiniz bile şaşırırsınız. Ama emin olun düşünüldüğü kadar zor değil, sadece bilmemiz gereken birkaç önemli püf noktalarıdır. O halde bu püf noktalara hep beraber daha yakından bakalım.

Tart hamuru için püf noktalar
Tart hamuru için gerekli malzemeler
Tart Hamuru Nasıl Yapılır?

Öncelikle mikser kabına unu, pudra şekerini, tuzu koyarak karıştıralım. Ardından yumurtasını ekleyelim ve son olarak da tereyağımızı koyalım. Kum gibi bir hamur haline gelecektir. Elimizle sıktığımızda birbirini tutmalı isterseniz bu kıvamı soğuk su ile yakalayabilirsiniz. Ardından tezgâhın üzerine streç film serelim ve harcımızı üzerine yayalım, sonra vakit geçmeden el çabukluğu ile hamurumuzu yuvarlayalım, streç film ile hamurumuzu dolapta 2 saat dinlendirelim. Dolaptan çıkarttığımız tart hamurumuzun içine konulan tereyağları tane tane gözükmelidir. Evet artık tart hamurumuz kalıbıyla buluşmaya hazır. Merdane ya da elle açılan hamur, kalıba eşit bir şekilde konur. Kalıbın, kenar tırtıklı yerine bastırmayı unutmayalım. Bir çatal yardımıyla delikler açalım ve pişirmeye hazır. İsteğinize göre krema ve meyvelerle, eğlenceli bir şekilde süsleyebilirsiniz. Gerçekten tadını bir aldığınızda artık her hafta sonu, severek yapabileceğiniz bir tatlı pasta türü olmuş oldu. Görüntüsü ve sunumu da bir o kadar şık. Tadı damağınızda kalması dileğiyle.

Afiyet olsun.
" } ] }