{ "title": "Tavada Hamur İşi", "image": "https://www.hamur.gen.tr/images/tavada-hamur-isi.jpg", "date": "20.01.2024 06:50:52", "author": "yelda öztürk", "article": [ { "article": "Tavada hamur işi, fırını olmayan ev hanımları, bekarlar ve öğrenciler için adeta bir kurtarıcıdır. Tavada yapılan hamur işleri hem lezzetli oluşu hem de pratik oluşu sebebiyle sıkça tercih edilmektedir. Şimdi sizlerle tavada yapılabilecek birkaç hamur işi tarifi paylaşağım ve artık fırınım yok diye üzülmeyi bırakacaksınız.

Tavada kolay börek için malzemeler
Tavada kolay börek nasıl yapılır?

Bir kâse de 2 yumurtayı, 1 çay bardağı sıvı yağı ve 2 su bardağı sütü karıştırın. Yufkalardan birini tavaya kenarları dışarıya sarkacak biçimde serin. Hazırladığınız karışımın üçte birini kullanarak yufkayı ıslatın. İkinci yufkayı da üzerine sererek ona da aynı işlemi tekrarlayın. 250 gram beyaz peyniri ezin. Maydanozları doğrayıp peynirle karıştırın. Hazırladığınız peynirli içi ikinci yufkaya yayın. Üzerine üçüncü yufkayı sererek kalan harcı dökün. Tavanın kenarından sarkan yufka parçalarını da toplayın. 1 yemek kaşığı tereyağı ile tavayı yağlayın ve böreğin altı üstü kızarana kadar çevirerek ocakta pişirin.

Afiyet olsun.

Tavada kolay gözleme için malzemeler
Tavada kolay gözleme nasıl yapılır?

Peynir ezin ve maydanozları ince ince kıyıp birbirleriyle harmanlayın. Bir kaba unu mayayı ve tuzu koyup elinizle karıştırın. Yavaş yavaş ılık suyu dökün. Ele yapışmayacak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru bezelere ayırın. Hamuru mayalandırmaya gerek yok. Bol un kullanarak oklavayla tepsi büyüklüğünde açın. Açtığınız yufkanın yarısına hazırladığınız iç harçtan koyup diğer yarısını üzerine kapatın. Hafif ateşte ısıttığınız teflon tavada arkalı önlü pişirin.

Afiyet olsun.

Tavada minik pizzalar için gerekli malzemeler
Tavada minik pizzalar nasıl yapılır?

Unu bir kaba alın ve ortasını açın. Açtığınız boşluğa mayayı koyun ve ılık sütle elinizle mayayı çözdürün. Daha sonra üzerine toz şeker, yoğurt ve yağı ekleyip karıştırın. Üzerine kabartma tozu ve tuzu ekleyip yoğurmaya başlayın. Kulak memesi kıvamına gelen hamuru nemli bir bez yardımıyla kapatıp 30-45 dakika dinlenmeye bırakın. Beyaz peyniri ezin. Domatesleri ve biberleri enlemesine fazla uzun olmayacak şekilde doğrayın. Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler alıp yumurta sarısına batırın ve tepsiye dizin. Daha sonra üzerlerine bir kaşık beyaz peynir ve doğradığınız biber ve domatesten koyun. Önceden ısıttığınız 200 derecelik fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.

Afiyet olsun.

" } ] }