Baklava Hamuru

Baklava hamuru, özellikle büyük küçük herkesin severek yediği vazgeçilmez bir tatlı çeşididir. Özel günlerde, bayramlarda, düğünlerde ve diğer günlerde aynı zamanda misafirlere de ikram edilebilecek en temel tatlıdır. İster cevizli olsun ister fıstıklı olsun damak tadına en çok hitap eden tatlıdır. Özellikle baklava ramazan ayında iftar sonrasında en çok sevilerek yenen bir lezzettir.
Yapılışı oldukça meşakkat isteyen baklava oldukça ince açılmalıdır. En önemlisi baklava hamurunun hem ince hem de yediğiniz zaman çıtır çıtır olmasıdır. Eğer doğru malzemeler kullanılır ise mükemmel bir baklava hazırlayabilirsiniz.

Baklava hamurunun malzemesi

  • 5 su bardağı un,
  • 1 adet yumurta,
  • 1 su bardağı yoğurt,
  • 1 su bardağı ılık süt,
  • Yarım çay bardağından biraz daha az sıvı yağ,
  • 1 paket kabartma tozu,
  • 1 yemek kaşığı sirke,
  • Yarım çay kaşığı tuz,
  • 400 gram buğday nişastası,
  • 200 gram tereyağı,
  • Ceviz,

Baklava hamurunun şerbeti

  • 1 kilo toz şeker,
  • 4 su bardağı su,
  • Yarım limon suyu,

Baklava hamuru nasıl yapılır?


Öncelikle unun ortasını açın içine sıvı yağı, yoğurdu, yumurtasını, sirkeyi, tuzunu yoğurma kabının içine alın. Ilık sütü yavaş bir şekilde ekleyerek baklavanın hamurunu yoğurun. Eğer ihtiyaç duyulur ise biraz daha ılık süt ilave edebilirsiniz. Baklava hamurunu yaklaşık olarak 15 dakika kadar toparlayarak yoğurun.
Mutlaka baklava hamurunun üzerine nemli bir bez örterek 10 dakika kadar dinlenmeye bırakın.

Baklava hamurunun açılışı

Hazırladığınız baklava hamurunu küçük parçalara ayırın, önce merdane yardımı ile bezeleri biraz açalım. Daha sonra tezgâhın üzerinden kaldırmadan üzerine hafifçe nişasta serpelim. İki baklava hamurunun arasına nişasta serptikten sonra üst üste koyalım ve açmaya devam edelim. Bu işlemi baklava hamurları bitine kadar yapmaya devam edelim. Bütün baklava hamurları bittikten sonra üzerine nemli bir bez örterek yaklaşık 45 dakika kadar dinlendirelim. Hamurlar dinlendikten sonra oklavaya teker teker alarak saralım ve açmaya devam edelim. Baklava hamurlarının birbirine yapışmaması için mutlaka bolca nişasta serpilmelidir. Açılan hamurların çok ince olmasına özen gösterilmelidir. Baklava genellikle çok katlı olarak tepsiye dizilir ve baklava dilimi şeklinde ya da küçük küçük kesilir. Ayrıca büzme şekli ya da çok farklı şekillerde de yapılabilmektedir. Baklava tepsiye alınıp kesim işlemi yapıldıktan sonra üzerine erittiğiniz tereyağı dökün ve 180 dereceli önceden ısıtılan fırında yaklaşık 20 dakika pişiriyoruz. Daha sonra fırının ayarını 190 dereceye çıkararak nar gibi kızartıyoruz. Önceden hazırlanarak soğutulan şerbeti sıcak baklavanın üzerine döküyoruz ve şerbeti çektikten sonra servise hazır.

Afiyet olsun.
23.01.2024 04:07:34
Baklava Hamuru ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Baklava Hamuru Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Baklava Hamuru"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Haşhaşlı Hamur İşleri

Haşhaşlı hamur işleri, yaygın bir şekilde Çin, Hindistan ve İran'da yetiştirilen haşhaş ülkemizde de belli sınırlar içerisinde yetiştirilmektedir. Gelincikgi...
Devamını Oku

Ekmek Kadayıfı Hamuru

Ekmek kadayıfı hamuru, Ekmek kadayıfı, çoğumuzun çok beğenerek ve severek yediği, şerbetli olan bir tatlıdır. Bilhassa Afyon ve Hatay şehirlerimizde dah...
Devamını Oku

Kruvasan Hamuru

Kruvasan Hamuru: Kruvasan, Türkçe adı ayçöreği olan, Fransız mutfağına ait bir açma türüdür. Fransızcada hilal açması anlamına gelen, Avusturya kökenli bu yi...
Devamını Oku

Makarna Hamuru

Makarna hamuru, Makarna ülkemizde çok sık tüketilen bir yemek çeşididir. Başta çocuklar olmak üzere, biz büyüklerde severek yiyoruz. Bugün ne pişirsem? Diye ...
Devamını Oku

Ekler Hamuru

Ekler hamuru, Ekler hamurunu yapmak, biraz ustalık ister. Sonraki yaptıklarınız, ilkinden daha iyi olacaktır. Ekler hamuru yaparken, detaylara di...
Devamını Oku

Şeker Hamuru Kurabiye

Şeker Hamuru Kurabiye, Şeker hamuru kurabiye tarifi için bazı püf noktalarını sizinle paylaşacağım. Kurabiye hamurumuzu yaptıktan sonra kesinlikle en az yarı...
Devamını Oku

Elmalı Pasta Hamuru

Elmalı pasta hamuru, halk arasında, genel olarak çok beğenilen bir pasta çeşididir. Bazı kişiler, elmayı sevmediği için bu pastayı sevmeyebilir. Fakat bu ham...
Devamını Oku

Waffle Hamuru

Waffle Hamuru, Waffle, Belçika'dan tüm dünyaya yayılmış bir tür tatlıdır. Kendine özgü pişirici bir makinesi bulunan bu yiyeceğin ismi, eski Fransızca'da bal...
Devamını Oku

Ispanaklı Börek Hamuru

Ispanaklı börek hamuru, Börek çeşitleri Türk mutfağında oldukça geniş bir yer kapsamaktadır. Ispanaklı börek bu çeşitlerden sadece bir tanesidir. Çoğunlukla ...
Devamını Oku

Milföy Hamuru

Milföy Hamuru, Lezzetli böreklerin yapımında kullanılan milföy hamurunu hazır bulabileceğiniz gibi evde kendiniz de yapabilirsiniz. Ayrıca bu yapımı kolay ol...
Devamını Oku

Gözleme Hamuru Tarifi

Gözleme hamurunun tarifi, çoğunlukla gözleme en kolay atıştırmalık beslenme ögesinden bir tanesidir. Hemen her şehirde pek çok çeşitte gözleme yapılmaktadır....
Devamını Oku

Evde Şeker Hamuru Yapımı

Evde Şeker Hamuru Yapımı, için oldukça az malzemeyle güzel bir tat ortaya çıkarabilirsiniz. Bunun için şerbet ve pudra şekeri yeterli olacaktır. Bunun için e...
Devamını Oku

Çiğ Börek Hamuru

Çiğ börek hamuru, Çiğ börek Eskişehir'e göç eden Kırım tatarlarına özgü bir börek çeşididir. Zamanla Eskişehir mutfağının en tanınmış böreği olan çiğ börek h...
Devamını Oku

Lazanya Hamuru

Lazanya hamuru, lazanya özellikle İtalyanların çeşitli makarnalarından birisidir. Lazanya çoğunlukla kıymalı yapılabildiği gibi aynı zamanda tavuk, sebze çeş...
Devamını Oku

Hamur Köftesi

Hamur köftesi, evde yapabileceğimiz basit bir yemek olmaktadır. İçerisindeki şeyler hemen hemen her zaman evde bulunabilecek malzemeler olmaktadır. Pratikliğ...
Devamını Oku

Hamur Tatlıları

Hamur tatlıları, hamur tatlıları sütlü tatlılara nazaran daha ağır olsa da Türk mutfağının vazgeçilmezleri arasındadır. Yüzlerce çeşit hamur tatlısı tarifi b...
Devamını Oku

Tuzlu Hamur İşleri

Tuzlu hamur işleri, gün masaları, davet sofraları, beş çayları ya da çocuklarınızın beslenme çantaları için değişik tuzlu hamur işi tariflerine yazımızın dev...
Devamını Oku

Milföy Hamurundan Börek

Milföy hamurundan yapılan börek hem lezzetli hem de pratik bir lezzettir. Bayanların beş çaylarının, vazgeçilmezlerindendir. Milföy hamurundan, birkaç ç...
Devamını Oku

Krep Hamuru

Krep Hamuru, Anadolu'da farklı isimlerle anılan krep özellikle kahvaltı masalarının vazgeçilmezidir. Tuzlu veya tatlı olarak yenilebilen un, yumurta, süt, sı...
Devamını Oku

Kurabiye Hamuru

Kurabiye hamuru, önceden yapılıp derin dondurucuda saklanabildiği için çalışan hanımların beklenmedik misafirlere karşı en büyük kurtarıcılarından biridir. S...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Hamur Tatlıları
Tuzlu Hamur İşleri
Milföy Hamurundan Börek
Krep Hamuru
Kurabiye Hamuru
Son Forum Konuları
Yoğurt Etkisi
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024