Lazanya Hamuru Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Lazanya Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Lazanya hamuru, lazanya özellikle İtalyanların çeşitli makarnalarından birisidir. Lazanya çoğunlukla kıymalı yapılabildiği gibi aynı zamanda tavuk, sebze çeşitleri, tavuk-mantar ve çeşitli peynirler ile de yapılabilmektedir. Lazanya genellikle üzerine dökülen sosu çok daha kolay çekmesi için gözeneklerden oluşan ve dikdörtgen biçiminde açılan makarna yapraklarıdır. Bazı yapılan lazanya yapraklarını pişirmek gerekirken bazılarını ise hiç pişirmeye ihtiyaç duyulmaz. Özellikle lazanya hamurları beşamel sos ile birleştiğinde muhteşem ve doyurucu bu lezzeti özel konuklarınıza sunabilirsiniz.


Lazanya hamurunun malzemesi

  • 4 su bardağı tam buğday unu,
  • 2 adet yumurta,
  • 1 çay bardağı süt,
  • 1 çay bardağı su,
  • 1 tatlı kaşığı tuz,

Lazanyanın iç malzemesi

  • 250 gram kıyma,
  • 2 adet orta boy soğan,
  • Yarım kilo ıspanak,
  • 1 Tatlı kaşığı kekik
  • 1Tatlı kaşığı pul biber
  • 5 adet çekirdeksiz siyah ayıklanmış zeytin
  • Kimyon, tuz,
  • Karabiber ve zeytinyağı,

Lazanyanın beşamel sosu

  • 2 su bardağı süt,
  • 2 yemek kaşığı un,
  • 1 yemek kaşığı tereyağı,
  • Yarım çay kaşığı muskat cevizi rendesi,

Lazanya hamuru nasıl yapılır?

Çukur bir kabın içerisine unu koyarak havuz açalım, daha sonra süt, su, yumurta ve tuzunu ilave ederek sert bir hamur hazırlayalım. Yaklaşık 20 dakika kadar hamuru dinlendirelim. Diğer tarafta lazanyanın iç malzemesi için tavada kıymayı kavuralım ve soğanları ince doğrayarak ekleyelim. Kavrulan malzemenin içine ıspanakları baharatları ve tuzunu ilave ettikten sonra kavurmaya devam edelim. Bu arada dinlenen lazanya hamurunu iki parçaya bölerek kalın yufkalar açalım. Tencerede tuzlu su kaynatalım ve açılıp kesilen lazanya yufkalarını 1 dakika kadar pişirelim. Çok fazla pişirmek hamurun parçalanmasına sebep olabilmektedir. Sıcak sudaki hamurları diğer bir leğendeki soğuk suyun içine atarak yufkaları pişirelim ve kuru olan bir bezin üzerine alalım. Fırın kabını yağlayın ve bir kat lazanya hamurunu döşeyin üstüne ıspanaklı harçtan koyun ve hamur bitene kadar bu işlemi yapmaya devam edin. Beşamel sos için tereyağında unu hafifçe kavuralım, daha sonra soğuk süt ilave ederek çırpma teli ile çırparak pişirelim. İçine muskat cevizini rendeleyerek sosu hazırlayalım. Hazırlanan sosu lazanya hamurunun üzerine dökün 200 derece fırında üstü kızarana kadar pişirin. Lazanya ılıkken dilimleyerek servis yapın.

Afiyet olsun.

Lazanya Hamuru Yorumları

soru

Esengül

25 Ekim 2018 Perşembe

Lazanya hamuunu kendim hazırlayarak lazanyayı kış için kendim yapmak istiyorum. Bu şekilde daha doğal besinler tüketmiş olaccağıımı ddüşünüyorum. Benden çok çocuklarım için çok önemli. Lazanya hamurunu nasıl yaparsam tam kıvamında olur?

Cevap yaz

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Popüler İçerikler

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Hamur Nasıl Yapılır?

Hamur Nasıl Yapılır?

Milföy Hamurundan Börek Tarifi ve Malzemeleri

Milföy Hamurundan Börek Tarifi ve Malzemeleri

Kruvasan Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Kruvasan Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Hamur Tatlıları Tarifi ve Malzemeleri

Hamur Tatlıları Tarifi ve Malzemeleri

Karbonatlı Hamur Kızartması Tarifi ve Malzemeleri

Karbonatlı Hamur Kızartması Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Pasta Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Pasta Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Hamur Kızartması Nasıl Yapılır?

Hamur Kızartması Nasıl Yapılır?

Güncel

Kurabiye Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Kurabiye Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Lazanya Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Lazanya Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Hamurdan Yapılan Şeyler Tarifi ve Malzemeleri

Hamurdan Yapılan Şeyler Tarifi ve Malzemeleri

Gözleme Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Gözleme Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Kurabiye Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Kurabiye Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Hamur Kabartma Tarifi ve Malzemeleri

Hamur Kabartma Tarifi ve Malzemeleri

Baklava Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Baklava Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Mayalı Hamur Tarifi ve Malzemeleri

Mayalı Hamur Tarifi ve Malzemeleri

Kurabiye Hamuru Nasıl Yapılır?

Kurabiye Hamuru Nasıl Yapılır?

Hamur İşleri Tarifi ve Malzemeleri

Hamur İşleri Tarifi ve Malzemeleri

Evde Şeker Hamuru Yapı mı?

Evde Şeker Hamuru Yapı mı?

Evde Şeker Hamuru Yapımı, için oldukça az malzemeyle güzel bir tat ortaya çıkarabilirsiniz. Bunun için şerbet ve pudra şekeri yeterli olacaktır. Bunun için en önemli [...]

Pide Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Pide Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Pide hamuru, genellikle pek çok çeşitte pide yapılmaktadır. Büyük küçük herkesin severek yediği besleyici bir besin kaynağıdır. Özellikle içine kullanılan malzemel[...]

Yumuşak Pizza Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Yumuşak Pizza Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Yumuşak pizza hamuru, Pizza neredeyse bütün çocukların severek yediği bir yemek çeşididir. Biz yetişkinlerinde kilo problemimiz yoksa hayır diyemeyeceğimiz bir lezzettir[...]

Şeker Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Şeker Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Şeker Hamuru: Fransızca kökenli, fondant'tan gelen şeker hamuru, pasta, kek, kurabiye yapımında kaplama veya dolgu malzemesi olarak kullanılan, genellikle su ve şeker karı[...]

Ekmek Hamurundan Poğaça Tarifi ve Malzemeleri

Ekmek Hamurundan Poğaça Tarifi ve Malzemeleri

Ekmek hamurundan poğaça, Basit malzemesi un, su ve mayanın meydana getirdiği ekmek hamuruyla sayısız lezzet yapabilirsiniz. Eskilerden bir reçete sunacağız, çay saati tar[...]

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6