Milföy Hamuru Tarifi ve Malzemeleri
10 Temmuz 2024

Milföy Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Milföy Hamuru

Milföy hamuru, lezzetli böreklerin yapımında kullanılan, kat kat açılmış ve yağlanmış bir hamur türüdür. Bu hamuru hazır olarak bulabileceğiniz gibi, evde kendiniz de yapabilirsiniz. Evde milföy hamuru yapmak, hem ekonomik hem de pratik bir çözüm olabilir. Peki, evde milföy hamuru nasıl yapılır? İşte detaylar:

Milföy Hamuru İçin Malzemeler

  • Yarım kilogram un
  • 1 çay bardağını tam doldurmadan sıvı yağ
  • 2 tatlı kaşığı limon suyu
  • 1/2 yemek kaşığı tuz
  • 1 paket margarin (isterseniz tereyağı da kullanabilirsiniz)
  • Yarım fincan su

Milföy Hamuru Nasıl Yapılır?

Öncelikle, margarin hariç tüm malzemeleri derin bir kaba koyarak iyice yoğurun. Hamur kulak memesi kıvamına gelene kadar bu işleme devam edin. Ardından hamuru dinlenmesi için yaklaşık 15-20 dakika bekletin. Hamur dinlendikten sonra, elinizi yağlayarak hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparın ve oklava ya da merdane yardımıyla açın. Açtığınız hamurun üzerine margarini (veya tereyağını) iyice sürün ve iç kısma doğru yanlardan katlayın. Bu işlemi tüm hamur bitene kadar devam ettirin. Her yaptığınız hamuru buzdolabına koyun ki margarin erimesin. Hamurlar tamamen bittikten sonra, kullanmayı planladığınız zamanı göz önünde bulundurarak ya buzdolabının alt kısmında ya da buzlukta saklayabilirsiniz. Milföy hamurunu dilediğiniz zaman çıkarıp, ister patatesli, ister kıymalı, ister peynirli börekler yapabilirsiniz. Tereyağı tercih edenler için, tereyağının daha ağır olduğunu ve iç malzemeyi fazla koymamanız gerektiğini hatırlatmak isterim.

Milföy Hamuru Nasıl Kullanılır?

Milföy hamuru, börek yapımında veya cevizli, fıstıklı tatlı yapımında kullanılır. Milföy hamuru ister hazır, ister ev yapımı olsun, sıcakta hemen erimeye başlayacağı için ne çok sert ne de çok yumuşak olmamalıdır. Kullanacağınız milföy hamurundan börek yapacaksanız, iç malzemesini koyup hemen kapatın ve tepsiye alın, ardından yüksek derecede pişirin. Eğer tatlı yapacaksanız, milföyün içini koyduktan sonra üçgen şeklinde ve daha küçük kapatın, ardından pişirin. Tatlıyı pişirdikten sonra, şerbeti sıcakken dökün ve içini çekmesi için soğumaya bırakın. Ardından afiyetle yiyebilirsiniz.

Ekstra Bilgiler

Milföy hamuru, Fransız mutfağında "pâte feuilletée" olarak bilinir ve kelime anlamıyla "yaprak hamuru" demektir. Bu hamur, kat kat açılarak ve yağlanarak elde edilir. Yapılışı zaman alıcı olsa da, lezzeti ve çok yönlülüğü ile bu zahmete değer. Milföy hamurunu tatlı ve tuzlu tariflerde kullanabilirsiniz. Elmalı milföy tatlısı, peynirli milföy böreği veya çikolatalı milföy çubukları gibi çeşitli tariflerle sofralarınızı renklendirebilirsiniz.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Çağla

21 Nisan 2024 Pazar

Milföy hamurunu buzlukta sakladığımızda çok katı fakat normal bölümde de çok çabuk bozuluyor. Bunun bir püf noktası var mıdır?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Çağla, milföy hamurunu saklarken taze kalması için ideal bir yöntem bulmak biraz zor olabilir. Ancak, milföy hamurunu bözlukta saklarken kullanmadan önce buzdolabının alt bölümüne indirip birkaç saat bekletmek, hamurun çözülmesini sağlar ve kullanımını kolaylaştırır. Bu şekilde hem sertlik sorununu çözebilir hem de hamurun bozulmasını önleyebilirsiniz.

2. Cevap
cevap

Dolunay

Merhabalar, milföy hamuru yapısı itibari ile hemen yumuşayan bir hamur olduğu için buzlukta muhazafa edilmesi tavsiye edilir. Milföy hamurunu kullanmadan buzdolabından 5 dk önce çıkarmanız istediğiniz yumuşaklığa ulaşması için yeterli olacaktır.

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Popüler İçerikler

Hamur Nasıl Yapılır?

Hamur Nasıl Yapılır?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Evde Şeker Hamuru Nasıl Yapılır?

Evde Şeker Hamuru Nasıl Yapılır?

Ekmek Hamurundan Börek Tarifi ve Malzemeleri

Ekmek Hamurundan Börek Tarifi ve Malzemeleri

Ekmek Kadayıfı Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Ekmek Kadayıfı Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Börek Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Börek Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Turta Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Turta Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Milföy Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Milföy Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Hamur Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Hamur Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Hamur Tarifi ve Malzemeleri

Hamur Tarifi ve Malzemeleri

Ekler Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Ekler Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Gözleme Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Gözleme Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Pizza Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Pizza Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Çarşaf Böreği Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Çarşaf Böreği Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Çiğ Börek Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Çiğ Börek Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Ekşi Hamur Tarifi ve Malzemeleri

Ekşi Hamur Tarifi ve Malzemeleri

Evde Börek Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Evde Börek Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Kek Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Kek Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Hamur Tarhana Tarifi ve Malzemeleri

Hamur Tarhana Tarifi ve Malzemeleri

Baklava Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Baklava Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Lazanya Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Lazanya Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Arabaşı Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Arabaşı Hamuru Tarifi ve Malzemeleri