Makarna Hamuru Tarifi ve Malzemeleri
12 Temmuz 2024

Makarna Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Makarna Hamuru

Makarna, ülkemizde oldukça sık tüketilen bir yemek çeşididir. Özellikle çocuklar başta olmak üzere, biz büyükler de severek tüketiriz. "Bugün ne pişirsem?" diye düşündüğümüzde en büyük kurtarıcımızdır makarna. Hazır makarnaların aksine, evde makarna yapmak hem lezzetli hem de daha sağlıklı bir seçenek olarak karşımıza çıkar. Tek bir makarna hamurundan birçok farklı çeşit yemek elde edebiliriz. Örneğin; erişte, kare mantı makarna ve çorbalık ince makarna.

Bayanlarımızın kışın daha rahat etmeleri için makarnaları yazdan yapıp hazırlamalarını tavsiye ederim. Yapımı hem eğlenceli hem de bereketli olan makarna hamurunun tarifini sizinle paylaşmak isterim.

Makarna Hamuru Tarifi İçin Gerekli Malzemeler

  • 2 kilo un
  • 5 adet yumurta
  • 1 çay bardağı su
  • 100 gram kaya tuzu

Makarna Hamuru Nasıl Yapılır?

Derin bir kaba unu döküyoruz. Orta kısmını havuz şeklinde açıyoruz. Diğer bir kapta tuzu bir çay bardağı su ile eritip, 5 tane yumurtayı içine kırıyoruz. Hepsini bir kaşık yardımıyla çırpıyoruz. Ortasını açmış olduğumuz una yavaş yavaş döküyoruz. Bir yandan da diğer elimizle yoğurmaya başlıyoruz. Makarna hamurunun en önemli özelliği; hamurunun oldukça sert olmasıdır. Hamur ne kadar sert olursa makarnamız o kadar güzel olur. Aksi takdirde, yumuşak olan makarna hamurundan makarna yapamayız, çünkü şekil veremeyiz. Yoğurulan hamur iyice pürüzsüzleşene kadar yoğurulmalıdır. Bu işlem biraz uzun sürebilir ama sonucu enfes olacaktır. Hamuru 2-3 saat dinlendirelim. Dinlenen hamurlardan orta büyüklükte bezeler alalım. Bir beze dışarıda kalmak üzere, diğerlerini ağzı kapaklı bir kaba koyalım, yoksa yüzleri kurur. Dışarıda kalan bezemizi oklava yardımıyla açmaya başlayalım. Çok ince açmamıza gerek yok, orta kalınlıkta bir hamur açılması uygun olur. Açılan hamuru, uygun boş bir yere serilen temiz bir örtünün üzerine serelim ki içini çeksin. Sonraki aşamayı da aynı şekilde devam ettirelim. Örtü üzerine serilen hamurlar, yüzü biraz kurumaya başladığında tek tek alıp kesmeye başlayabiliriz.

Arzuya göre hangi makarnadan yapmak istiyorsak o makarnanın şeklini verelim. Kesilen makarnalar yine örtü üzerine serilerek, bir iki gün kurumaya bırakılır. Kuruyan makarnalar, ağzı kapaklı saklama kaplarına konularak muhafaza edilir. Şimdiden afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Arabaşı Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Arabaşı Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Börek Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Börek Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Pasta Şeker Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Pasta Şeker Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Hamur Mayalama Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Hamur Mayalama Tarifi ve Malzemeleri

Şeker Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Şeker Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Ekşi Hamur Tarifi ve Malzemeleri

Ekşi Hamur Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Waffle Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Waffle Hamuru Tarifi ve Malzemeleri