Gözleme Hamuru Tarifi ve Malzemeleri
20 Haziran 2024

Gözleme Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Gözleme, çoğunlukla en kolay atıştırmalık yiyeceklerden biridir. Hemen her şehirde pek çok çeşitte gözleme yapılmaktadır. İster mayalı hamur isterse mayasız hamurlarla farklı iç malzemeler ekleyerek çok lezzetli gözlemeler yapabilirsiniz. Genellikle peynirli, patatesli, kıymalı, ıspanaklı ve pastırmalı seçenekleri ile damak tatlarını şenlendirebilirsiniz. Ani gelen bir misafire bile kısa sürede mükemmel gözlemeler hazırlayarak ikram edebilirsiniz. Gözleme, oldukça kolay malzemeler ile yapılan doyurucu bir besindir.

Gözleme Hamurunun Malzemeleri

  • 1 kg un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar su

Gözleme Hamurunun İç Harçlarının Malzemeleri

Peynirli Harç İçin

  • Çökelek ve köy peyniri
  • Taze soğan ve maydanoz
  • Tuz, pul biber ve zeytinyağı

Ispanaklı Harç İçin

  • Yarım kilo ıspanak
  • 2 adet kuru soğan
  • Pul biber, tuz
  • Karabiber ve zeytinyağı

Patatesli Harç İçin

  • 3 adet büyük patates
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Tuz, karabiber
  • Pul biber ve zeytinyağı

Gözleme Hamuru Nasıl Yapılır?

İlk olarak, çukur bir kabın içine unu, tuzu ve yeterince suyu ekleyerek kulak memesi kıvamında, ele yapışmayan bir gözleme hamuru hazırlayın. Hamuru biraz dinlendirmek, daha kolay açılmasını sağlar. Peynirli harcı hazırlamak için çökelek ve köy peynirini rendeleyin, soğan ve maydanozu ince doğrayın, baharatlar ve zeytinyağını ekleyerek karıştırın. Patatesli iç harcı hazırlamak için patatesleri haşlayın ve küçük küpler halinde doğrayın. Soğanı yağda kavurun, baharat ve salçayı ekleyerek birkaç dakika daha kavurun. Ispanaklı harç için ıspanakları yıkayıp ince doğrayın, soğanı yağda kavurun, baharatları ekleyin ve ıspanağı karışıma ekleyerek hazırlayın.

Gözleme bezelerini yumurtadan biraz küçük olacak şekilde alın ve servis tabağı büyüklüğünde açın. İçine istediğiniz herhangi bir harcı koyun ve parmak uçlarıyla bastırarak kapatın. Çok az yağlı teflon tavada, önlü arkalı olarak pişirin ve sıcak haldeyken gözlemenin üzerine tereyağı sürün. Sıcak servis yapınız.

Afiyet olsun!

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Editörün Seçtiği

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Elmalı Kurabiye Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Kurabiye Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Tart Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Tart Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Pasta Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Pasta Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Hamur Nasıl Yapılır?

Hamur Nasıl Yapılır?

Pasta Şeker Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Pasta Şeker Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Fırında Hamur Mayalama Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Hamur Mayalama Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Börek Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Börek Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Haşhaşlı Hamur İşleri Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaşlı Hamur İşleri Tarifi ve Malzemeleri