Milföy Hamuru, Lezzetli böreklerin yapımında kullanılan milföy hamurunu hazır bulabileceğiniz gibi evde kendiniz de yapabilirsiniz. Ayrıca bu yapımı kolay olmakla beraber sizin için ekonomik de olacaktır. Her seferinde markete inmek yerine evde kendiniz milföy hamuru yapabilirsiniz. Nasıl mı dersiniz. Aşağıdaki malzemeleri temin ederek işe başlayın.
Milföy Hamuru İçin Malzemeleri
Yarım kilogram un
1 çay bardağını tam doldurmadan sıvı yağ
2 tatlı kaşığı limon suyu
1/2 yemek kaşığı tuz
1 paket margarin (İsterseniz tereyağı da koyabilirsiniz)
Yarım fincan su
Milföy Hamuru Nasıl Yapılır?
Öncelikle margarin haricindeki tüm malzemeleri derin bir kaba koyarak iyice yoğuralım. Hamur iyice karışıp, kulak memesi kıvamına gelene kadar bu işleme devam edin. Ardından hamuru dinlenmesi için yaklaşık 15- 20 dakika kadar bekletelim. Ardından elimizi yağlayarak hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartalım ve hamuru oklava ya da merdane yardımıyla bir güzel açalım. Açtığımız hamurun üzerine margarini (Tereyağını) iyice sürelim ve iç kısma doğru yanlardan katlayalım. Bu işlemi tüm hamur bitene kadar devam edeceğimiz için her yaptığınız hamuru dolaba atın ki erimesin. Hamurlar tamamen bittikten sonra eğer şimdi kullanacaksanız alt kısma daha sonra kullanacaksanız da dolabın buzluğuna atın. Dilediğiniz zaman hamurlarını kullanabilir ister patatesli ister kıymalı ya da peynirli börekler yapabilirsiniz.
Tereyağı tercih edenler için tereyağı daha ağır olduğundan içi çok bol koymamanızı tavsiye ederim.
Milföy Hamuru Nasıl Kullanılır?
Milföy hamuru, börek yapımında ya da cevizli, fıstıklı tatlı yapımında kullanılır. Milföy hamuru ister hazır ister ev yapımı olsun. Sıcakta hemen erimeye başlayacağından ne çok sert ne de çok yumuşak olmamalıdır. Kullanacağınız milföy hamurundan börek yapacaksanız içini koyup, hemen kapatıp tepsiye alın ve yüksek derecede pişirin. Eğer tatlı yapacaksanız da milföyün içini koyduktan sonra üçgen şeklinde ve daha küçük kapatın ve pişirin. Ardından şerbeti sıcakken dökün ve içine çekmesi için soğumaya bırakın. Ardından afiyetle yiyebilirsiniz.
19.01.2024 01:14:25
Milföy Hamuru ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Milföy hamurunu buzlukta sakladığımızda çok katı fakat normal bölümde de çok çabuk bozuluyor. Bunun bir püf noktası var mıdır? Çağla . 27.08.2018
Timurhan : Merhaba Çağlar bey, milföy hamuru ani misafir ve evde sıcak hamur işi birşey istediğiniz zaman hızlı bir şekilde hazırlanabilen bir hamurdur. Buzluyla muhafaza edilmelidir. Milföy kullanılmadan 5 dakika önce çıkarıldığı zaman buzu çözülür ve istenildiği gibi hamur kullanılır. Buz dolabının üst gözünde hamur evler ve bozulabilir. Afiyet olsun. 28.09.2018 16:50:21
Dolunay : Merhabalar, milföy hamuru yapısı itibari ile hemen yumuşayan bir hamur olduğu için buzlukta muhazafa edilmesi tavsiye edilir. Milföy hamurunu kullanmadan buzdolabından 5 dk önce çıkarmanız istediğiniz yumuşaklığa ulaşması için yeterli olacaktır. 30.08.2018 18:35:51
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024