Baklava Hamuru Tarifi ve Malzemeleri
13 Temmuz 2024

Baklava Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Baklava Hamuru

Baklava hamuru, özellikle büyük küçük herkesin severek yediği vazgeçilmez bir tatlı çeşididir. Özel günlerde, bayramlarda, düğünlerde ve diğer günlerde misafirlere de ikram edilebilecek en temel tatlıdır. İster cevizli olsun ister fıstıklı, damak tadına en çok hitap eden tatlıdır. Özellikle baklava Ramazan ayında iftar sonrasında en çok sevilerek yenen bir lezzettir. Yapılışı oldukça meşakkat isteyen baklava, oldukça ince açılmalıdır. En önemlisi, baklava hamurunun hem ince hem de yediğiniz zaman çıtır çıtır olmasıdır. Eğer doğru malzemeler kullanılırsa mükemmel bir baklava hazırlayabilirsiniz.

Baklava Hamurunun Malzemeleri

  • 5 su bardağı un
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı ılık süt
  • Yarım çay bardağından biraz daha az sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 400 gram buğday nişastası
  • 200 gram tereyağı
  • Ceviz

Baklava Hamurunun Şerbeti

  • 1 kilo toz şeker
  • 4 su bardağı su
  • Yarım limon suyu

Baklava Hamuru Nasıl Yapılır?

Öncelikle unun ortasını açın ve içine sıvı yağı, yoğurdu, yumurtayı, sirkeyi ve tuzu ekleyin. Ilık sütü yavaş bir şekilde ekleyerek baklavanın hamurunu yoğurun. Eğer ihtiyaç duyulursa biraz daha ılık süt ilave edebilirsiniz. Baklava hamurunu yaklaşık olarak 15 dakika kadar yoğurun. Mutlaka baklava hamurunun üzerine nemli bir bez örterek 10 dakika kadar dinlenmeye bırakın.

Baklava Hamurunun Açılışı

Hazırladığınız baklava hamurunu küçük parçalara ayırın. Önce merdane yardımıyla bezeleri biraz açın. Daha sonra tezgahın üzerinde nişasta serpin. İki baklava hamurunun arasına nişasta serptikten sonra üst üste koyun ve açmaya devam edin. Bu işlemi baklava hamurları bitene kadar yapmaya devam edin. Bütün baklava hamurları bittikten sonra üzerine nemli bir bez örterek yaklaşık 45 dakika kadar dinlendirin. Hamurlar dinlendikten sonra oklavaya teker teker alarak açmaya devam edin. Baklava hamurlarının birbirine yapışmaması için mutlaka bolca nişasta serpilmelidir. Açılan hamurların çok ince olmasına özen gösterilmelidir. Baklava genellikle çok katlı olarak tepsiye dizilir ve baklava dilimi şeklinde ya da küçük küçük kesilir. Ayrıca büzme şekli ya da çok farklı şekillerde de yapılabilmektedir. Baklava tepsiye alınıp kesim işlemi yapıldıktan sonra üzerine erittiğiniz tereyağı dökün ve 180 dereceli önceden ısıtılan fırında yaklaşık 20 dakika pişirin. Daha sonra fırının ayarını 190 dereceye çıkararak nar gibi kızartın. Önceden hazırlanan ve soğutulan şerbeti sıcak baklavanın üzerine dökün ve şerbeti çektikten sonra servise hazır.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Börek Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Börek Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Hamur İşleri Tarifi ve Malzemeleri

Hamur İşleri Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Tart Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Tart Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Hamur Şekeri Tarifi ve Malzemeleri

Hamur Şekeri Tarifi ve Malzemeleri

Waffle Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Waffle Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Basit Hamur İşleri Tarifi ve Malzemeleri

Basit Hamur İşleri Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Ekşi Hamur Tarifi ve Malzemeleri

Ekşi Hamur Tarifi ve Malzemeleri