Basit Hamur İşleri

Basit hamur işleri, adından da anlaşılacağı gibi hazırlanması oldukça basit olan hamur işleri ile çat kapı gelen misafirlerinize kolay tarifler hazırlayabilirsiniz. Aynı zamanda pratik olarak hazırlanılan bu tarifler lezzet bakımından da oldukça güzeldir. Hamur işlerinin yapılışı biraz zor olarak düşünülebilir. Lakin içlerinden hazırlanması basit olan tarifleri sizler için araştırdık.
Sizde basit hamur işleri arıyorsanız eğer tariflerimize göz atabilirsiniz.

Basit Hamur İşleri


Çatal Çöreği İçin gerekli Malzemeleri

  • 1 paket margarin
  • 1 fincan sirke
  • 1 çorba kaşığı mahlep
  • Alabildiği kadar un
  • 1 yemek kaşığından bir fiske az tuz
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 2 tane yumurta

Çatal Çöreği Nasıl Yapılır?


Çatal çörek tarifinin hazırlanması için oda sıcaklığında olan margarini bir karıştırma kabının içerisine alın ve ezin. Üzerine de un hariç verilen malzemeleri ilave edip yoğurmaya başlayın. Ele yapışmayacak bir hamur olması gerekiyor. Karıştırılan hamurun üzerine un ilavesi yapın ve yoğurun. Hamurdan cevizden biraz iri parçalar kopartıp beze yapın. Bezelerden bir tanesini alın ve yuvarlayın. Bu işlemi tezgâhın üzerinde kolay bir şekilde yapabilirsiniz. Çok uzun olmayacak şekilde yuvarladığınız hamurun iki ucunu birbirine getirin ve diğer kısmını da yapıştırıp yağlanmış fırın tepsisine alın.
Diğer bezelere de aynı işlemi uygulayıp üzerine yumurta sarısı ve çörek otu sürün. 185 derecelik fırına gönderin ve üzeri kızarana dek çatal çörekleri fırında pişirin. İstenilen kıvama gelen çörekleri fırından alıp ılık olarak sunum yapın.

Afiyet olsun.

Tavada Basit Börek İçin Gerekli Malzemeleri
  • 3 tane yufka
  • 200 gr az yağlı peynir
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 2 tane yumurta
  • 1 küçük fincan rendelenmiş kaşar peynir
  • 2 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı margarin
Tavada Basit Börek Nasıl Yapılır?

İlk olarak geniş bir kâse alın ve içerisine yumurta, sıvı yağ ile sütü ilave edip karıştırın. Ardından margarini yanmaz bir tavanın içerisine alın ve yağı ocağın üzerinde eritin. Bir tane yufkayı kenar kısımları tavanın dışında kalacak şekilde tavaya serin. Üzerine kaşar peyniri ve beyaz peynir serpiştirin. Ardından harcın üzerine diğer kalan yufkadan bir tanesini serin ve bu sefer yufkanın kenar kısımlarını içe doğru alın. Peynirli harçtan bu kata da serpiştirin. İkinci katta bulunan yufkanın üzerine yumurta, sıvı yağ ve süt bulunan harcı döküp yayın. Üzerine de kalan bir tane yufkayı serin. Tavanın dışına doğru sarkan yufka kenarlarını bu sefer böreğin üzerine kapatın. Böreğin alt tarafı kızardıktan sonra bir tabak yardımı ile diğer taraf ile yer değiştirin. Bu işlemi yapmak için böreği bir tabağın üzerine ters çevirip çıkartın. Kızarmamış olan yerini tavanın alt tabanına gelecek şekilde yerleştirin ve böreği bu tarafını da kızartın. Her iki tarafı da kızardıktan sonra üçgen olarak dilimleyin ve sunum yapın.

Afiyet olsun.

Basit Muska Böreği İçin Gerekli Malzemeleri
  • 2 tane yufka
  • Kızartmak için sıvıyağ
  • 1 tutam maydanoz
  • 200 gr beyaz peynir
Basit Muska Böreği Nasıl Yapılır?

Yufkalardan bir tanesini alın ve ortadan ikiye katlayıp D şeklini verin. Katlanmış olan yufkayı bu aşama da dört parmak kalınlığında uzun şeritler olacak şekilde dilimleyin. Bir kâsenin içerisine verilen peynir ile ince kıyım yapılmış maydanozu ilave edip karıştırın. Ardından dilimlenmiş olan parçalardan tanesinin kenarına peynirli harçtan ilave edin. Üçgen olacak şekilde şerit bitene kadar sarmaya devam edin. Diğer yufkaları da aynı şekilde sarın ve kızgın yağ da her iki tarafı da kızarana dek börekleri pişirin. Pişmiş olan börekleri havlu kâğıt olan bir servis tabağının üzerine alıp dinlendirin ve sunum yapın.

Afiyet olsun.
20.01.2024 17:24:16
Basit Hamur İşleri ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Basit Hamur İşleri Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Basit Hamur İşleri"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Ekmek Kadayıfı Hamuru

Ekmek kadayıfı hamuru, Ekmek kadayıfı, çoğumuzun çok beğenerek ve severek yediği, şerbetli olan bir tatlıdır. Bilhassa Afyon ve Hatay şehirlerimizde dah...
Devamını Oku

Kruvasan Hamuru

Kruvasan Hamuru: Kruvasan, Türkçe adı ayçöreği olan, Fransız mutfağına ait bir açma türüdür. Fransızcada hilal açması anlamına gelen, Avusturya kökenli bu yi...
Devamını Oku

Makarna Hamuru

Makarna hamuru, Makarna ülkemizde çok sık tüketilen bir yemek çeşididir. Başta çocuklar olmak üzere, biz büyüklerde severek yiyoruz. Bugün ne pişirsem? Diye ...
Devamını Oku

Ekler Hamuru

Ekler hamuru, Ekler hamurunu yapmak, biraz ustalık ister. Sonraki yaptıklarınız, ilkinden daha iyi olacaktır. Ekler hamuru yaparken, detaylara di...
Devamını Oku

Şeker Hamuru Kurabiye

Şeker Hamuru Kurabiye, Şeker hamuru kurabiye tarifi için bazı püf noktalarını sizinle paylaşacağım. Kurabiye hamurumuzu yaptıktan sonra kesinlikle en az yarı...
Devamını Oku

Elmalı Pasta Hamuru

Elmalı pasta hamuru, halk arasında, genel olarak çok beğenilen bir pasta çeşididir. Bazı kişiler, elmayı sevmediği için bu pastayı sevmeyebilir. Fakat bu ham...
Devamını Oku

Waffle Hamuru

Waffle Hamuru, Waffle, Belçika'dan tüm dünyaya yayılmış bir tür tatlıdır. Kendine özgü pişirici bir makinesi bulunan bu yiyeceğin ismi, eski Fransızca'da bal...
Devamını Oku

Ispanaklı Börek Hamuru

Ispanaklı börek hamuru, Börek çeşitleri Türk mutfağında oldukça geniş bir yer kapsamaktadır. Ispanaklı börek bu çeşitlerden sadece bir tanesidir. Çoğunlukla ...
Devamını Oku

Milföy Hamuru

Milföy Hamuru, Lezzetli böreklerin yapımında kullanılan milföy hamurunu hazır bulabileceğiniz gibi evde kendiniz de yapabilirsiniz. Ayrıca bu yapımı kolay ol...
Devamını Oku

Gözleme Hamuru Tarifi

Gözleme hamurunun tarifi, çoğunlukla gözleme en kolay atıştırmalık beslenme ögesinden bir tanesidir. Hemen her şehirde pek çok çeşitte gözleme yapılmaktadır....
Devamını Oku

Evde Şeker Hamuru Yapımı

Evde Şeker Hamuru Yapımı, için oldukça az malzemeyle güzel bir tat ortaya çıkarabilirsiniz. Bunun için şerbet ve pudra şekeri yeterli olacaktır. Bunun için e...
Devamını Oku

Çiğ Börek Hamuru

Çiğ börek hamuru, Çiğ börek Eskişehir'e göç eden Kırım tatarlarına özgü bir börek çeşididir. Zamanla Eskişehir mutfağının en tanınmış böreği olan çiğ börek h...
Devamını Oku

Lazanya Hamuru

Lazanya hamuru, lazanya özellikle İtalyanların çeşitli makarnalarından birisidir. Lazanya çoğunlukla kıymalı yapılabildiği gibi aynı zamanda tavuk, sebze çeş...
Devamını Oku

Hamur Köftesi

Hamur köftesi, evde yapabileceğimiz basit bir yemek olmaktadır. İçerisindeki şeyler hemen hemen her zaman evde bulunabilecek malzemeler olmaktadır. Pratikliğ...
Devamını Oku

Baklava Hamuru

Baklava hamuru, özellikle büyük küçük herkesin severek yediği vazgeçilmez bir tatlı çeşididir. Özel günlerde, bayramlarda, düğünlerde ve diğer günlerde aynı ...
Devamını Oku

Hamur Tatlıları

Hamur tatlıları, hamur tatlıları sütlü tatlılara nazaran daha ağır olsa da Türk mutfağının vazgeçilmezleri arasındadır. Yüzlerce çeşit hamur tatlısı tarifi b...
Devamını Oku

Tuzlu Hamur İşleri

Tuzlu hamur işleri, gün masaları, davet sofraları, beş çayları ya da çocuklarınızın beslenme çantaları için değişik tuzlu hamur işi tariflerine yazımızın dev...
Devamını Oku

Milföy Hamurundan Börek

Milföy hamurundan yapılan börek hem lezzetli hem de pratik bir lezzettir. Bayanların beş çaylarının, vazgeçilmezlerindendir. Milföy hamurundan, birkaç ç...
Devamını Oku

Krep Hamuru

Krep Hamuru, Anadolu'da farklı isimlerle anılan krep özellikle kahvaltı masalarının vazgeçilmezidir. Tuzlu veya tatlı olarak yenilebilen un, yumurta, süt, sı...
Devamını Oku

Kurabiye Hamuru

Kurabiye hamuru, önceden yapılıp derin dondurucuda saklanabildiği için çalışan hanımların beklenmedik misafirlere karşı en büyük kurtarıcılarından biridir. S...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Hamur Tatlıları
Tuzlu Hamur İşleri
Milföy Hamurundan Börek
Krep Hamuru
Kurabiye Hamuru
Son Forum Konuları
Yoğurt Etkisi
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024