Çarşaf Böreği Hamuru

Çarşaf böreği hamuru, Ülkemizde buğday üretimin çok fazla olması sebebiyle, hamur işlerinin de evlerimizde sıkça yapıldığını görüyoruz. Hemen hemen çoğu evlerde tercih edilen börek türüdür. Yapılışı biraz zahmetli olsa da yemesi de o kadar lezzetlidir. Elle açılan çarşaf hamuru, doyurucu olup çocuklarımıza bol vitamin ve sağlıklı bir yiyecektir.
Okula giden çocuklarımız içinde, beslenmelerine konulabilecek uygun bir börektir. Çarşaf böreğinin isteğe göre çeşitleri değişir. Örneğin; ıspanaklı, patatesli, kıymalı, peynirli, tahinli, sebzeli gibi. Dilerseniz bir an önce o enfes çarşaf böreğinin hamuruna geçelim.

Çarşaf böreği hamuru malzemeleri

  • 3,5 su bardağı un
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım paket yaş maya
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Çarşaf böreği hamuru nasıl yapılır?


Öncelikle orta boy kasemize ılık süt ve yaş mayamızı koyuyoruz üzerine şeker ilave ediyoruz. Ağzını kapatıp mayanın kabarmasını bekliyoruz. Diğer yandan uygun olan yoğurma kabımıza unumuzu boşaltıyoruz. İçerisine tuz ve sıvı yağı ekliyoruz. Sonra sütlü karışımı döküyoruz ve yoğurma işlemine geçiyoruz. Ne yumuşak ne de sert bir hamur elde etmiş olduk. 15-20 dk beklettikten küçük bezeler haline alıyoruz. Tabak büyüklüğünde açmış olduğumuz hamuru, aralarına her katına iki kaşık tereyağı gezdirelim daha tel tel olmasını sağlar. Ardında bu işlem bittikten sonra temiz bir örtüye hamurumuzu mümkün olduğunca ince bir şekilde elimizle yırtmadan açmaya başlıyayım.
Zaten esnek bir hamur olduğundan açtıkça açılacaktır. Arzuya göre içerisine eşit bir şekilde ne istiyorsanız koyabilirsiniz. Damak zevkinize göre bu istek değişir. Sonra kenarından başlayarak örtünün ucundan kaldırarak, hamurun bitiş yerine kadar devam ettirelim. Bu işlem bitiminde tepsiye dilediğiniz şekilde ister yuvarlak ister kare şeklinde döşeyebilirsiniz. Sofralarımızın vazgeçilmez lezzetlerinden olan çarşaf böreği, görüntüsü içinde çok zengin olup, şıklığını korumakta. En güzel misafirlerinize lezzeti ve görüntüsü müthiş olan çarşaf böreğini yapmanız dileğimle.

Afiyet olsun.
18.01.2024 23:34:06
Çarşaf Böreği Hamuru ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Çarşaf Böreği Hamuru Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Çarşaf Böreği Hamuru"
Çarşaf bçreği çarşafa mı bemzer çarşaf gibi ince midir normal bçreği bile kalın yapıyorum çünkü jemen yırtılıyo çarşaf bçreğinin hamuruna normal kullandığımız malzemeler dışımda veya çıkartarak bir şey atmalı mı hamurı masıl yapılmalı ne kadar bekletilmeli nasol bu yufka açılmalı anlatır mısınız
Dalayer . 31.10.2018 00:15:44

Ekmek Kadayıfı Hamuru

Ekmek kadayıfı hamuru, Ekmek kadayıfı, çoğumuzun çok beğenerek ve severek yediği, şerbetli olan bir tatlıdır. Bilhassa Afyon ve Hatay şehirlerimizde dah...
Devamını Oku

Kruvasan Hamuru

Kruvasan Hamuru: Kruvasan, Türkçe adı ayçöreği olan, Fransız mutfağına ait bir açma türüdür. Fransızcada hilal açması anlamına gelen, Avusturya kökenli bu yi...
Devamını Oku

Makarna Hamuru

Makarna hamuru, Makarna ülkemizde çok sık tüketilen bir yemek çeşididir. Başta çocuklar olmak üzere, biz büyüklerde severek yiyoruz. Bugün ne pişirsem? Diye ...
Devamını Oku

Ekler Hamuru

Ekler hamuru, Ekler hamurunu yapmak, biraz ustalık ister. Sonraki yaptıklarınız, ilkinden daha iyi olacaktır. Ekler hamuru yaparken, detaylara di...
Devamını Oku

Şeker Hamuru Kurabiye

Şeker Hamuru Kurabiye, Şeker hamuru kurabiye tarifi için bazı püf noktalarını sizinle paylaşacağım. Kurabiye hamurumuzu yaptıktan sonra kesinlikle en az yarı...
Devamını Oku

Elmalı Pasta Hamuru

Elmalı pasta hamuru, halk arasında, genel olarak çok beğenilen bir pasta çeşididir. Bazı kişiler, elmayı sevmediği için bu pastayı sevmeyebilir. Fakat bu ham...
Devamını Oku

Waffle Hamuru

Waffle Hamuru, Waffle, Belçika'dan tüm dünyaya yayılmış bir tür tatlıdır. Kendine özgü pişirici bir makinesi bulunan bu yiyeceğin ismi, eski Fransızca'da bal...
Devamını Oku

Ispanaklı Börek Hamuru

Ispanaklı börek hamuru, Börek çeşitleri Türk mutfağında oldukça geniş bir yer kapsamaktadır. Ispanaklı börek bu çeşitlerden sadece bir tanesidir. Çoğunlukla ...
Devamını Oku

Milföy Hamuru

Milföy Hamuru, Lezzetli böreklerin yapımında kullanılan milföy hamurunu hazır bulabileceğiniz gibi evde kendiniz de yapabilirsiniz. Ayrıca bu yapımı kolay ol...
Devamını Oku

Gözleme Hamuru Tarifi

Gözleme hamurunun tarifi, çoğunlukla gözleme en kolay atıştırmalık beslenme ögesinden bir tanesidir. Hemen her şehirde pek çok çeşitte gözleme yapılmaktadır....
Devamını Oku

Evde Şeker Hamuru Yapımı

Evde Şeker Hamuru Yapımı, için oldukça az malzemeyle güzel bir tat ortaya çıkarabilirsiniz. Bunun için şerbet ve pudra şekeri yeterli olacaktır. Bunun için e...
Devamını Oku

Çiğ Börek Hamuru

Çiğ börek hamuru, Çiğ börek Eskişehir'e göç eden Kırım tatarlarına özgü bir börek çeşididir. Zamanla Eskişehir mutfağının en tanınmış böreği olan çiğ börek h...
Devamını Oku

Lazanya Hamuru

Lazanya hamuru, lazanya özellikle İtalyanların çeşitli makarnalarından birisidir. Lazanya çoğunlukla kıymalı yapılabildiği gibi aynı zamanda tavuk, sebze çeş...
Devamını Oku

Hamur Köftesi

Hamur köftesi, evde yapabileceğimiz basit bir yemek olmaktadır. İçerisindeki şeyler hemen hemen her zaman evde bulunabilecek malzemeler olmaktadır. Pratikliğ...
Devamını Oku

Baklava Hamuru

Baklava hamuru, özellikle büyük küçük herkesin severek yediği vazgeçilmez bir tatlı çeşididir. Özel günlerde, bayramlarda, düğünlerde ve diğer günlerde aynı ...
Devamını Oku

Hamur Tatlıları

Hamur tatlıları, hamur tatlıları sütlü tatlılara nazaran daha ağır olsa da Türk mutfağının vazgeçilmezleri arasındadır. Yüzlerce çeşit hamur tatlısı tarifi b...
Devamını Oku

Tuzlu Hamur İşleri

Tuzlu hamur işleri, gün masaları, davet sofraları, beş çayları ya da çocuklarınızın beslenme çantaları için değişik tuzlu hamur işi tariflerine yazımızın dev...
Devamını Oku

Milföy Hamurundan Börek

Milföy hamurundan yapılan börek hem lezzetli hem de pratik bir lezzettir. Bayanların beş çaylarının, vazgeçilmezlerindendir. Milföy hamurundan, birkaç ç...
Devamını Oku

Krep Hamuru

Krep Hamuru, Anadolu'da farklı isimlerle anılan krep özellikle kahvaltı masalarının vazgeçilmezidir. Tuzlu veya tatlı olarak yenilebilen un, yumurta, süt, sı...
Devamını Oku

Kurabiye Hamuru

Kurabiye hamuru, önceden yapılıp derin dondurucuda saklanabildiği için çalışan hanımların beklenmedik misafirlere karşı en büyük kurtarıcılarından biridir. S...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Hamur Tatlıları
Tuzlu Hamur İşleri
Milföy Hamurundan Börek
Krep Hamuru
Kurabiye Hamuru
Son Forum Konuları
Yoğurt Etkisi
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024