Diyet Hamur İşleri

Diyet hamur işleri, hamur işi özellikle kilo vermek isteyen ya da kilo kontrolü sağlayan kişilerin tüketmekten kaçındığı bir yiyecek türüdür. Ancak kilo vermek için hamur işinden uzak durmak gerekmez. Çünkü diyet programına uygun şekilde de hamur işleri hazırlamak mümkündür. Kullanılan malzemelerde ufak değişimler yapılarak diyete uygun hamur işi hazırlanabilir.
Gelin hep birlikte diyet hamur işi tariflerine göz atalım.

Peynirli Diyet Poğaça


Peynirli Diyet Poğaça İçin Gerekli Malzemeleri

  • 2 çorba kaşığı oda sıcaklığında erimiş light margarin
  • 2 çorba kaşığı light yoğurt
  • 1 tane yumurta+1 tane yumurta sarısı
  • 2 çorba kaşığı keten tohumu
  • Yeteri kadar tuz
  • Aldığı kadar buğday unu
  • Yağsız beyaz peynir ve ince kıyılmış dereotu

Peynirli Diyet Poğaça Nasıl Yapılır?


Yoğurma kabının içine oda sıcaklığında erimiş margarin, yoğurt, 1 tane yumurta, keten tohumu ve tuz eklenerek karıştırılır. Malzemeler tamamen karıştıktan sonra unu yavaş yavaş ilave edilir. Hamurun kıvamı ele yapışmayacak şekilde olmalıdır. Hamur yoğrulduktan sonra üzerine nemli bir bez kapatılarak 10 dakika kadar bekletilir. Bekleme süresi tamamlanınca ince kıyılmış dereotu ve ezilmiş yağsız peynir eklenip hamur tekrar yoğrulur. Hazır hale gelen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak avuç içinde yuvarlanır. Yağlı kâğıt serilmiş fırın kabına yuvarlanan poğaçalar sıralanır ve üzerlerine yumurta sarısı sürülür.
Fırın 180 dereceye ayarlanarak ısıtılır. Isınan fırına poğaçalar verilerek poğaçaların altı üstü kızarıncaya kadar fırınlanır.

Afiyet olsun.

Çavdar Unlu Lahmacun

Çavdar Unlu Lahmacun İçin Gerekli Malzemeleri
  • 4 çay bardağı çavdar unu
  • 1 çay bardağı su
  • 1 çorba kaşığı light yoğurt
  • Yarım çay kaşığı instant maya
İçi için
  • 200 gr yağsız kıyma
  • 1 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 tane orta boy kuru soğan
  • 1 tane sivribiber
  • 1 tane domates
  • 1 tutam ince kıyılmış maydanoz
  • 1 kahve kaşığı biber salçası
  • Karabiber, tuz ve kırmızı pul biber
Çavdar Unlu Lahmacun Nasıl Yapılır?

Lahmacun için ilk olarak iç harç hazırlanarak soğumaya bırakılır. İç harç için kuru soğan ince ince doğranır. Ardından biber doğranır. Tavaya 1 yemek kaşığı sıvıyağ eklenerek ısıtılır. Isınan yağa ilk önce kıyma eklenip suyunu bırakıp çekinceye kadar kavrulur. Ardından doğranan kuru soğan ilave edilir ve kavurma işlemi devam ettirilir. Soğan kavrulunca biber ilave edilir. Domatesin kabuğu soyularak kavrulan malzemelerin üzerine küp-küp doğranır. Malzemeler bıraktığı suyu çekene kadar kavrulur. Biber salçası, baharatlar, tuz ve ince kıyılmış maydanoz eklenip bir iki dakika daha kavrulup iç harç ocaktan alınır.

Hamuru hazırlamak için un haricinde diğer malzemeler yoğurma kabına alınır. Tüm malzeme homojen bir şekilde karıştıktan sonra üzerine yavaş yavaş un eklenip ele yapışmayacak kıvamda bir hamur yoğrulur. Yoğrulan hamur 15 dakika üstü kapalı şekilde dinlendirilir. Dinlenen hamur 4 parçaya bölünür. Her bir parça incecik açılır ve açılan hamurlara hazırlanan iç harç dökülür. İç harç el ile hafif bastırılarak hamurun her tarafına eşit yayılır. Fırın 180 derecede ısıtılarak hazırlanan lahmacunlar fırına verilir. Lahmacunların kenarları ve altı kızarana kadar fırında bekletilir. Yaklaşık 15-20 dakika içinde pişecektir. Sıcak olarak servise sunulur.

Afiyet olsun.

Light Mermer Desenli Puf

Light Mermer Desenli Puf İçin gerekli Malzemeleri
  • 1 kahve fincanı ılık süt
  • 1 kahve fincanı light süt
  • 1 tane yumurta
  • 1 paket instant maya
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı oda sıcaklığında erimiş tereyağı
  • 1 kahve kaşığı sıvı tatlandırıcı
  • 2 çorba kaşığı hurma şurubu
  • 1,5 yemek kaşığı kakao
  • Alabildiği kadar kepekli ya da buğday unu
  • 3 çorba kaşığı chokolivia
Light Mermer Desenli Puf Nasıl Yapılır?

Tatlandırıcı, yumurta, süt, yağ, hurma şurubu, maya ve vanilya çukur bir kabın içine alınarak karıştırılır. Karışan malzemelere yavaş yavaş un eklenip ele yapışmayacak kıvamda bir hamur yoğrulur. Hamur iki eşit parçaya ayrılır. Yarısına kakao ve 1 yemek kaşığı su ilave edilerek tekrar yoğrulur. Hamur simsiyah bir hamur olmamalı, alacalı bir görünümü olmalıdır.

Hazırlanan kakaolu hamur dikdörtgen ve ince olacak şekilde merdane ile açılır. Sade hamur ince ve uzun olacak şekilde kakaolu hamurun ortasına koyulup, kakaolu hamur sarılır. Hamur baton şeklini alacaktır. Hamurdan 3 parmak eninde parçalar kesilir. Her bir parça hamurun orta kısmı parmak ile delinir ve içine yarım çay kaşığı kadar chocoliva eklenir. Ardından hamur tekrar kapatılarak, avuç içinde yuvarlanır.

Hazırlanan hamur yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine dizilir. Yarım saat kadar tepside mayalanması bekletilerek 100 derecede ısıtılan fırına verilir. 10 dakika kadar 100 derecede pişirildikten sonra fırın 180 dereceye ayarlanır. 15 dakika daha pişirilir. Hamurun kenarları ve altı kızarmışsa fırından alınır. İlk sıcaklığını atması beklendikten sonra puflar servis için hazır.

Afiyet olsun.
21.01.2024 06:24:01
Diyet Hamur İşleri ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Diyet Hamur İşleri Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Diyet Hamur İşleri"
Aşırı kiloları olan biri olarak hamur işi yemekten artık çekinir oldum. Bir yakınım diyet hamur işleri başlıklı yazınızı bana gönderdi. Burada yer alan tarifleri uygulamaya koyuldum. Kısa süre içinde hem lezzetli hamur işleri yedim hem de kilo almıyorum. Acaba bu diyet içerikli hamurlu besinleri çok tüketmem sağlığıma zarar verir mi?
Hulusi Aydın . 07.09.2018 16:01:03

Ekmek Kadayıfı Hamuru

Ekmek kadayıfı hamuru, Ekmek kadayıfı, çoğumuzun çok beğenerek ve severek yediği, şerbetli olan bir tatlıdır. Bilhassa Afyon ve Hatay şehirlerimizde dah...
Devamını Oku

Kruvasan Hamuru

Kruvasan Hamuru: Kruvasan, Türkçe adı ayçöreği olan, Fransız mutfağına ait bir açma türüdür. Fransızcada hilal açması anlamına gelen, Avusturya kökenli bu yi...
Devamını Oku

Makarna Hamuru

Makarna hamuru, Makarna ülkemizde çok sık tüketilen bir yemek çeşididir. Başta çocuklar olmak üzere, biz büyüklerde severek yiyoruz. Bugün ne pişirsem? Diye ...
Devamını Oku

Ekler Hamuru

Ekler hamuru, Ekler hamurunu yapmak, biraz ustalık ister. Sonraki yaptıklarınız, ilkinden daha iyi olacaktır. Ekler hamuru yaparken, detaylara di...
Devamını Oku

Şeker Hamuru Kurabiye

Şeker Hamuru Kurabiye, Şeker hamuru kurabiye tarifi için bazı püf noktalarını sizinle paylaşacağım. Kurabiye hamurumuzu yaptıktan sonra kesinlikle en az yarı...
Devamını Oku

Elmalı Pasta Hamuru

Elmalı pasta hamuru, halk arasında, genel olarak çok beğenilen bir pasta çeşididir. Bazı kişiler, elmayı sevmediği için bu pastayı sevmeyebilir. Fakat bu ham...
Devamını Oku

Waffle Hamuru

Waffle Hamuru, Waffle, Belçika'dan tüm dünyaya yayılmış bir tür tatlıdır. Kendine özgü pişirici bir makinesi bulunan bu yiyeceğin ismi, eski Fransızca'da bal...
Devamını Oku

Ispanaklı Börek Hamuru

Ispanaklı börek hamuru, Börek çeşitleri Türk mutfağında oldukça geniş bir yer kapsamaktadır. Ispanaklı börek bu çeşitlerden sadece bir tanesidir. Çoğunlukla ...
Devamını Oku

Milföy Hamuru

Milföy Hamuru, Lezzetli böreklerin yapımında kullanılan milföy hamurunu hazır bulabileceğiniz gibi evde kendiniz de yapabilirsiniz. Ayrıca bu yapımı kolay ol...
Devamını Oku

Gözleme Hamuru Tarifi

Gözleme hamurunun tarifi, çoğunlukla gözleme en kolay atıştırmalık beslenme ögesinden bir tanesidir. Hemen her şehirde pek çok çeşitte gözleme yapılmaktadır....
Devamını Oku

Evde Şeker Hamuru Yapımı

Evde Şeker Hamuru Yapımı, için oldukça az malzemeyle güzel bir tat ortaya çıkarabilirsiniz. Bunun için şerbet ve pudra şekeri yeterli olacaktır. Bunun için e...
Devamını Oku

Çiğ Börek Hamuru

Çiğ börek hamuru, Çiğ börek Eskişehir'e göç eden Kırım tatarlarına özgü bir börek çeşididir. Zamanla Eskişehir mutfağının en tanınmış böreği olan çiğ börek h...
Devamını Oku

Lazanya Hamuru

Lazanya hamuru, lazanya özellikle İtalyanların çeşitli makarnalarından birisidir. Lazanya çoğunlukla kıymalı yapılabildiği gibi aynı zamanda tavuk, sebze çeş...
Devamını Oku

Hamur Köftesi

Hamur köftesi, evde yapabileceğimiz basit bir yemek olmaktadır. İçerisindeki şeyler hemen hemen her zaman evde bulunabilecek malzemeler olmaktadır. Pratikliğ...
Devamını Oku

Baklava Hamuru

Baklava hamuru, özellikle büyük küçük herkesin severek yediği vazgeçilmez bir tatlı çeşididir. Özel günlerde, bayramlarda, düğünlerde ve diğer günlerde aynı ...
Devamını Oku

Hamur Tatlıları

Hamur tatlıları, hamur tatlıları sütlü tatlılara nazaran daha ağır olsa da Türk mutfağının vazgeçilmezleri arasındadır. Yüzlerce çeşit hamur tatlısı tarifi b...
Devamını Oku

Tuzlu Hamur İşleri

Tuzlu hamur işleri, gün masaları, davet sofraları, beş çayları ya da çocuklarınızın beslenme çantaları için değişik tuzlu hamur işi tariflerine yazımızın dev...
Devamını Oku

Milföy Hamurundan Börek

Milföy hamurundan yapılan börek hem lezzetli hem de pratik bir lezzettir. Bayanların beş çaylarının, vazgeçilmezlerindendir. Milföy hamurundan, birkaç ç...
Devamını Oku

Krep Hamuru

Krep Hamuru, Anadolu'da farklı isimlerle anılan krep özellikle kahvaltı masalarının vazgeçilmezidir. Tuzlu veya tatlı olarak yenilebilen un, yumurta, süt, sı...
Devamını Oku

Kurabiye Hamuru

Kurabiye hamuru, önceden yapılıp derin dondurucuda saklanabildiği için çalışan hanımların beklenmedik misafirlere karşı en büyük kurtarıcılarından biridir. S...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Hamur Tatlıları
Tuzlu Hamur İşleri
Milföy Hamurundan Börek
Krep Hamuru
Kurabiye Hamuru
Son Forum Konuları
Yoğurt Etkisi
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024