Ekmek Hamurundan Börek

Ekmek Hamurundan Börek, ekmek hamuru birçok hamur işini hazırlamak için çok uygun bir hamurdur. Evde hamurun kıvamını tutturmayı başaramayanlar, herhangi bir fırından makul bir fiyata ekmek hamuru alarak çok lezzetli tarifler hazırlayabilir. Ne kadar lezzetli olacağına uyguladıktan sonra sizde inanamayacaksınız. Kolay gelsin.

Ekmek Hamurundan Börek Malzemeleri

  • 400 gram ekmek hamuru (Fırından alınız)

İç Harcı için

  • 250 gram kıyma
  • 1 kahve fincanı sıvı yağ
  • 3 adet orta irilikte kuru soğan
  • 2 adet sivri biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yeteri kadar tuz

Hamuru Açmak için

  • 1 su bardağı sıvı yağ
Üzerine sürmek için:
  • 1 adet yumurtanın sarısı
  • 1 çay kaşığı toz şeker
Ekmek Hamurundan Börek Nasıl Yapılır?

Hamurumuz hazır olduğu için böreği yapmaya ilk olarak iç harcını hazırlayarak başlıyoruz. Bunun için geniş bir tavaya sıvı yağı alıyoruz. Bir miktar kızardıktan sonra kıymayı ilave ediyoruz. Kıymanın rengi kahverengiye dönünceye kadar karıştırmak suretiyle kavuruyoruz. Kuru soğanları ve biberleri yemeklik doğrayıp kıymanın üzerine ilave ediyoruz. Soğanlar ve biberler diriliğini kaybedinceye kadar kavuruyoruz. Daha sonra tuzunu ve baharatlarını ilave ettikten sonra karıştırıp, bir miktar soğuması için balkona veya benzeri bir yere kaldırıyoruz.

Ekmek hamurundan bir elin yumruğundan biraz daha ufak bezeler oluşturuyoruz. Mutfak tezgâhının üzerine sıvı yağ sürüyoruz. Bezenin üzerine de sıvı yağ sürüp açabildiğimiz incelikte açıyoruz. Daha sonra merdane bir yere bırakılıp parmak uçları ile hamurun kenarlarından çekiştirip açmaya devam edilir. Bu açma yöntemi biraz usta işidir. Hamurunuz da yırtılmalar olur ise önemli değil. Önemli olan lezzeti yakalayabilmek için hamurun tıpkı baklava hamuru gibi arkasını gösterecek inceliğe ulaşmış olması. Hamur yeteri kadar açıldıktan sonra, hamuru tam ortadan ikiye ayıracak bir çizgi halinde iç harcı yerleştiriyoruz. Hamurun bir ucundan tutup diğerinin üzerine yerleştiriyoruz. Daha sonra iç harcı koyduğumuz kısmından başlayarak diğer ucuna doğru fazla sıkışık olmayacak şekilde sarıyoruz. Fırın tepsisini yağlayıp, tepsinin tam ortasına salyangoz gibi fazla sıkı olmayacak şekilde sarıyoruz. Diğer bezelere de aynı işlemi uygulayıp, tepsiyi dolduruyoruz.

Yumurta sarısının üzerine 1 çay kaşığı toz şeker atıp çırpıyoruz ve böreğin üzerine sürüyoruz.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında altı ve üstü kızarıncaya kadar yaklaşık 15 dakika pişiriyoruz. Böreğimiz fırından çıkardıktan sonra üzerine fırça ile fazla ıslatmadan su sürüyoruz. Bu işlem böreğin kuruluğunu giderecektir. Daha sonra üzerine bir bez örtüp 10 dakika dinlendiriyoruz.

Afiyet olsun.

Not: Fırından çıkan hamur ürünlerini fırından çıkar çıkmaz keserseniz hem sağlıksız olur hem de keserken ezilir.
21.01.2024 16:16:04
Ekmek Hamurundan Börek ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Ekmek Hamurundan Börek Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Ekmek Hamurundan Börek"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Ekmek Kadayıfı Hamuru

Ekmek kadayıfı hamuru, Ekmek kadayıfı, çoğumuzun çok beğenerek ve severek yediği, şerbetli olan bir tatlıdır. Bilhassa Afyon ve Hatay şehirlerimizde dah...
Devamını Oku

Kruvasan Hamuru

Kruvasan Hamuru: Kruvasan, Türkçe adı ayçöreği olan, Fransız mutfağına ait bir açma türüdür. Fransızcada hilal açması anlamına gelen, Avusturya kökenli bu yi...
Devamını Oku

Makarna Hamuru

Makarna hamuru, Makarna ülkemizde çok sık tüketilen bir yemek çeşididir. Başta çocuklar olmak üzere, biz büyüklerde severek yiyoruz. Bugün ne pişirsem? Diye ...
Devamını Oku

Ekler Hamuru

Ekler hamuru, Ekler hamurunu yapmak, biraz ustalık ister. Sonraki yaptıklarınız, ilkinden daha iyi olacaktır. Ekler hamuru yaparken, detaylara di...
Devamını Oku

Şeker Hamuru Kurabiye

Şeker Hamuru Kurabiye, Şeker hamuru kurabiye tarifi için bazı püf noktalarını sizinle paylaşacağım. Kurabiye hamurumuzu yaptıktan sonra kesinlikle en az yarı...
Devamını Oku

Elmalı Pasta Hamuru

Elmalı pasta hamuru, halk arasında, genel olarak çok beğenilen bir pasta çeşididir. Bazı kişiler, elmayı sevmediği için bu pastayı sevmeyebilir. Fakat bu ham...
Devamını Oku

Waffle Hamuru

Waffle Hamuru, Waffle, Belçika'dan tüm dünyaya yayılmış bir tür tatlıdır. Kendine özgü pişirici bir makinesi bulunan bu yiyeceğin ismi, eski Fransızca'da bal...
Devamını Oku

Ispanaklı Börek Hamuru

Ispanaklı börek hamuru, Börek çeşitleri Türk mutfağında oldukça geniş bir yer kapsamaktadır. Ispanaklı börek bu çeşitlerden sadece bir tanesidir. Çoğunlukla ...
Devamını Oku

Milföy Hamuru

Milföy Hamuru, Lezzetli böreklerin yapımında kullanılan milföy hamurunu hazır bulabileceğiniz gibi evde kendiniz de yapabilirsiniz. Ayrıca bu yapımı kolay ol...
Devamını Oku

Gözleme Hamuru Tarifi

Gözleme hamurunun tarifi, çoğunlukla gözleme en kolay atıştırmalık beslenme ögesinden bir tanesidir. Hemen her şehirde pek çok çeşitte gözleme yapılmaktadır....
Devamını Oku

Evde Şeker Hamuru Yapımı

Evde Şeker Hamuru Yapımı, için oldukça az malzemeyle güzel bir tat ortaya çıkarabilirsiniz. Bunun için şerbet ve pudra şekeri yeterli olacaktır. Bunun için e...
Devamını Oku

Çiğ Börek Hamuru

Çiğ börek hamuru, Çiğ börek Eskişehir'e göç eden Kırım tatarlarına özgü bir börek çeşididir. Zamanla Eskişehir mutfağının en tanınmış böreği olan çiğ börek h...
Devamını Oku

Lazanya Hamuru

Lazanya hamuru, lazanya özellikle İtalyanların çeşitli makarnalarından birisidir. Lazanya çoğunlukla kıymalı yapılabildiği gibi aynı zamanda tavuk, sebze çeş...
Devamını Oku

Hamur Köftesi

Hamur köftesi, evde yapabileceğimiz basit bir yemek olmaktadır. İçerisindeki şeyler hemen hemen her zaman evde bulunabilecek malzemeler olmaktadır. Pratikliğ...
Devamını Oku

Baklava Hamuru

Baklava hamuru, özellikle büyük küçük herkesin severek yediği vazgeçilmez bir tatlı çeşididir. Özel günlerde, bayramlarda, düğünlerde ve diğer günlerde aynı ...
Devamını Oku

Hamur Tatlıları

Hamur tatlıları, hamur tatlıları sütlü tatlılara nazaran daha ağır olsa da Türk mutfağının vazgeçilmezleri arasındadır. Yüzlerce çeşit hamur tatlısı tarifi b...
Devamını Oku

Tuzlu Hamur İşleri

Tuzlu hamur işleri, gün masaları, davet sofraları, beş çayları ya da çocuklarınızın beslenme çantaları için değişik tuzlu hamur işi tariflerine yazımızın dev...
Devamını Oku

Milföy Hamurundan Börek

Milföy hamurundan yapılan börek hem lezzetli hem de pratik bir lezzettir. Bayanların beş çaylarının, vazgeçilmezlerindendir. Milföy hamurundan, birkaç ç...
Devamını Oku

Krep Hamuru

Krep Hamuru, Anadolu'da farklı isimlerle anılan krep özellikle kahvaltı masalarının vazgeçilmezidir. Tuzlu veya tatlı olarak yenilebilen un, yumurta, süt, sı...
Devamını Oku

Kurabiye Hamuru

Kurabiye hamuru, önceden yapılıp derin dondurucuda saklanabildiği için çalışan hanımların beklenmedik misafirlere karşı en büyük kurtarıcılarından biridir. S...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Hamur Tatlıları
Tuzlu Hamur İşleri
Milföy Hamurundan Börek
Krep Hamuru
Kurabiye Hamuru
Son Forum Konuları
Yoğurt Etkisi
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024