- 1 paket margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 buçuk su bardağı pudra şekeri
- 1 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un
- 4 adet elma
- 4 yemek kaşığı ezilmiş ceviz içi
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 yemek kaşığı pudra şekeri
Elmalı Kurabiye Hamuru Nasıl Yapılır?
1 paket margarini oda sıcaklığında bekletin, yumuşasın. Yumuşayan margarini bir kaba alın. Üzerine 1 çay bardağı sıvı yağı, 1 buçuk su bardağı pudra şekerini, 1 adet yumurtayı, 1 paket vanilyayı, 1 paket kabartma tozunu ve 3 yemek kaşığı yoğurdu ekleyerek elinizle karıştırın. Daha sonra üzerine yavaş yavaş unu ekleyin ve kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamur hazır hale geldi.
Elmaları soyun ve rendeleyin. 1 yemek kaşığı pudra şekerini, 1 tatlı kaşığı tarçın ve ceviz içini ekleyip kavurun. Soğuması için bekletin. Hazırladığınız hamurdan parçalar koparın ve merdaneyle açın. Üçgen şeklinde kesin ve üzerine elmalı harcı koyup rulo şeklinde sarın.
Hazırladığınız elmalı kurabiyeleri yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıttığınız fırında kurabiyelerin üzeri pembeleşinceye kadar pişirin. Piştikten sonra soğumasını bekleyin. Soğuyan elmalı kurabiyelerin üzerine pudra şekeri döküp servis edin.
Afiyet olsun.
Not; Dilerseniz harcın içine üzüm katabilir, hamuruna portakal suyu ilave ederek değişik lezzetler yakalayabilirsiniz.