Erişte Hamuru

Erişte hamurunu yoğurmak biraz kuvvet isteyen, zor bir işlemdir. Ama gözünüz korkmasın, aynı zamanda çok eğlencelidir. Hazır makarnaların yerine yapılan erişteler hem daha sağlıklı hem de vitamin deposu olur. Protein bakımından çok zengin bir yemek çeşididir. Çocuklarımız, erişte makarnasını bayılarak yemektedirler. Erişte ile yoğurdun uyumu mükemmeldir ve tereyağı ile kavrulursa tadına doyum olmaz.

Kış mevsimlerinde daha rahat etmemiz için, yazdan erişteler hazırlanır. Kesilen eriştelerin daha lezzetli olması için, sizlerde ek malzemeler kullanabilirsiniz. Örneğin; Tavamızda kavurduğumuz erişteleri, kaynayan suya ilk önce, bir avuç pirincimizi koyalım. Böylelikle hem daha farklı lezzet ortaya çıkıyor. Denemenizi tavsiye ederim.

Erişte hamuru için gerekli malzemeler

  • 1 kilo un
  • 3 yumurta
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • Yeterince tuz

Erişte Hamuru Nasıl Yapılır?


Öncelikle yoğurma kabına, unumuzu alıyoruz ve havuz şeklinde ortasını açıyoruz. Sonra, yumurtaları ekliyoruz ve ardından suyu, sütü ve tuzu ekliyerek ilk yoğurma işlemimize başlıyoruz. Katılan malzemeler iyice harmanlandıktan sonra, bir naylon poşetin arasına koyuyoruz. Konulan erişte hamuru iyice sertleştiği için, yoğurmak zorlaşacaktır. Pürüzsüz bir hamur elde edene kadar, bu işlemi sürekli yapıyoruz. Sonra 1 saat dinlenmeye alıyoruz. Dinlenen erişte hamurunun, bezelerini almaya başlayalım.
Dinlenen hamuru, oklava yardımıyla açmaya başlayalım. Birer santim kalınlığında açılan hamurlar, temiz bir örtüye serilir. Serilen hamurlar, içleri çekene kadar bekletilir ve ardından kuruyan hamurlar, iki tanesi üst üste konularak şeritler halinde kesilmeye başlanır. Ardından, kibrit çöpü inceliğinde ve şeklinde doğranır. Tekrar temiz bir örtüye serilerek, kurumaya bırakılır. Yaklaşık bir ya da iki günün ardından kuruma işlemi son bulur. Kuruyan erişteler, temiz bir bez torbaya konularak, onun içinde muhafaza edilir ve artık eriştemiz istenildiği zaman yemeğe hazırdır. Mutlaka yapmanızı tavsiye ederim. Sağlık ve afiyetle.
19.01.2024 02:26:59
Erişte Hamuru ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Erişte Hamuru Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Erişte Hamuru"
Herkese merhaba. Ben erişte pilavını ve erişte çorbasını çok tüketen biriyim. Yalnız erişte hamurunu sürekli hazır alıp tüketmek pek hoşuma gitmiyor. Evde kendim yapıp yemek yapmak istiyorum. Bunun hamuru için neler gerekli ve sizce hamurun kıvamı nasıl olmalıdır?
Burcu . 29.10.2018 02:40:42

Ekmek Kadayıfı Hamuru

Ekmek kadayıfı hamuru, Ekmek kadayıfı, çoğumuzun çok beğenerek ve severek yediği, şerbetli olan bir tatlıdır. Bilhassa Afyon ve Hatay şehirlerimizde dah...
Devamını Oku

Kruvasan Hamuru

Kruvasan Hamuru: Kruvasan, Türkçe adı ayçöreği olan, Fransız mutfağına ait bir açma türüdür. Fransızcada hilal açması anlamına gelen, Avusturya kökenli bu yi...
Devamını Oku

Makarna Hamuru

Makarna hamuru, Makarna ülkemizde çok sık tüketilen bir yemek çeşididir. Başta çocuklar olmak üzere, biz büyüklerde severek yiyoruz. Bugün ne pişirsem? Diye ...
Devamını Oku

Ekler Hamuru

Ekler hamuru, Ekler hamurunu yapmak, biraz ustalık ister. Sonraki yaptıklarınız, ilkinden daha iyi olacaktır. Ekler hamuru yaparken, detaylara di...
Devamını Oku

Şeker Hamuru Kurabiye

Şeker Hamuru Kurabiye, Şeker hamuru kurabiye tarifi için bazı püf noktalarını sizinle paylaşacağım. Kurabiye hamurumuzu yaptıktan sonra kesinlikle en az yarı...
Devamını Oku

Elmalı Pasta Hamuru

Elmalı pasta hamuru, halk arasında, genel olarak çok beğenilen bir pasta çeşididir. Bazı kişiler, elmayı sevmediği için bu pastayı sevmeyebilir. Fakat bu ham...
Devamını Oku

Waffle Hamuru

Waffle Hamuru, Waffle, Belçika'dan tüm dünyaya yayılmış bir tür tatlıdır. Kendine özgü pişirici bir makinesi bulunan bu yiyeceğin ismi, eski Fransızca'da bal...
Devamını Oku

Ispanaklı Börek Hamuru

Ispanaklı börek hamuru, Börek çeşitleri Türk mutfağında oldukça geniş bir yer kapsamaktadır. Ispanaklı börek bu çeşitlerden sadece bir tanesidir. Çoğunlukla ...
Devamını Oku

Milföy Hamuru

Milföy Hamuru, Lezzetli böreklerin yapımında kullanılan milföy hamurunu hazır bulabileceğiniz gibi evde kendiniz de yapabilirsiniz. Ayrıca bu yapımı kolay ol...
Devamını Oku

Gözleme Hamuru Tarifi

Gözleme hamurunun tarifi, çoğunlukla gözleme en kolay atıştırmalık beslenme ögesinden bir tanesidir. Hemen her şehirde pek çok çeşitte gözleme yapılmaktadır....
Devamını Oku

Evde Şeker Hamuru Yapımı

Evde Şeker Hamuru Yapımı, için oldukça az malzemeyle güzel bir tat ortaya çıkarabilirsiniz. Bunun için şerbet ve pudra şekeri yeterli olacaktır. Bunun için e...
Devamını Oku

Çiğ Börek Hamuru

Çiğ börek hamuru, Çiğ börek Eskişehir'e göç eden Kırım tatarlarına özgü bir börek çeşididir. Zamanla Eskişehir mutfağının en tanınmış böreği olan çiğ börek h...
Devamını Oku

Lazanya Hamuru

Lazanya hamuru, lazanya özellikle İtalyanların çeşitli makarnalarından birisidir. Lazanya çoğunlukla kıymalı yapılabildiği gibi aynı zamanda tavuk, sebze çeş...
Devamını Oku

Hamur Köftesi

Hamur köftesi, evde yapabileceğimiz basit bir yemek olmaktadır. İçerisindeki şeyler hemen hemen her zaman evde bulunabilecek malzemeler olmaktadır. Pratikliğ...
Devamını Oku

Baklava Hamuru

Baklava hamuru, özellikle büyük küçük herkesin severek yediği vazgeçilmez bir tatlı çeşididir. Özel günlerde, bayramlarda, düğünlerde ve diğer günlerde aynı ...
Devamını Oku

Hamur Tatlıları

Hamur tatlıları, hamur tatlıları sütlü tatlılara nazaran daha ağır olsa da Türk mutfağının vazgeçilmezleri arasındadır. Yüzlerce çeşit hamur tatlısı tarifi b...
Devamını Oku

Tuzlu Hamur İşleri

Tuzlu hamur işleri, gün masaları, davet sofraları, beş çayları ya da çocuklarınızın beslenme çantaları için değişik tuzlu hamur işi tariflerine yazımızın dev...
Devamını Oku

Milföy Hamurundan Börek

Milföy hamurundan yapılan börek hem lezzetli hem de pratik bir lezzettir. Bayanların beş çaylarının, vazgeçilmezlerindendir. Milföy hamurundan, birkaç ç...
Devamını Oku

Krep Hamuru

Krep Hamuru, Anadolu'da farklı isimlerle anılan krep özellikle kahvaltı masalarının vazgeçilmezidir. Tuzlu veya tatlı olarak yenilebilen un, yumurta, süt, sı...
Devamını Oku

Kurabiye Hamuru

Kurabiye hamuru, önceden yapılıp derin dondurucuda saklanabildiği için çalışan hanımların beklenmedik misafirlere karşı en büyük kurtarıcılarından biridir. S...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Hamur Tatlıları
Tuzlu Hamur İşleri
Milföy Hamurundan Börek
Krep Hamuru
Kurabiye Hamuru
Son Forum Konuları
Yoğurt Etkisi
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024