Evde Pizza Hamuru

Evde Pizza Hamuru; Yarım saatten daha kısa bir zamanda yapılabilecek, malzemelerini kendi isteğinize göre oluşturabileceğiniz, oldukça kolay bir pizza tarifidir Damak zevkinize uyan ve canınızın pizza istediği zaman, evde yer alan malzemeleri tarife koyulabilir.

Hamur için malzemeler

  • 4 su bardağı kadar un.
  • 1 çay bardağı kadar sıvı yağ.
  • 1 paket kadar instant maya.
  • Bir miktar kadar tuz.
  • Ilık su.
Kullandığımız malzemeler ile 4 kişi rahat bir şekilde karnını doyurabilir. Malzemeleri çoğaltabilir veya azaltabilirsiniz. Sos kullanmak istenilmez ise hazır ketçap kullanılabilir.

Sos Malzemeleri

  • 2 Yemek kaşığı kadar domates salçası.
  • 2 Yemek kaşığı kadar sıvı yağ.
  • 1 Çorba kaşığı kadar kekik.
  • Pul biber.
  • Karabiber.
  • 1 çay bardağı kadar su.

Üst Malzemeleri

  • 10 dilim kadar sucuk.
  • 2 adet kadar sosis.
  • Birkaç adet siyah zeytin.
  • Birkaç adet yeşil zeytin.
  • Tane mısır.
  • Kaşar peynir.
  • Haşlanmış mantar.
Pizza nasıl yapılır?

İlk önce mayayı küçük bir kabın içerisine konulur ve çok az oranda su ile karıştırıp iyice eritilir. Unu yoğurma kabına konulur ve ortasını havuz biçiminde açılır. Unun kenarlarına biraz tuz serpilir ve un havuzunun orta kısmına suda eritilen maya dökülür. Daha sonra sıvı yağı konulur ve yavaş bir şekilde ılık su konulup pizza hamurunu yoğurulmaya başlanır.
Kulak memesi yumuşaklığına yakın, yumuşak kıvamda bir hamur elde edilir. Yoğurma işi son bulunca, pizza hamurunun üstünü kapatalım ve 10 dakika kadar mayalandırılır.

Hamur mayalanırken sos hazırlanmaya başlanılır. Sos için, malzeme listesine, göre bir kâseye salça konulur, daha sonra sıvı yağı, pul biberi ve kara biber dökülür. İsteğe göre az bir şey nane ve kimyon da konulabilir. Tuzu da koyup hepsini iyi bir şekilde karıştırılır. Sosu bu şekilde hazırlanır. Daha sonra pizzanın üst malzemelerini doğranıp, pizzamızı hazırlanmaya başlanır. Mayalanmış olan pizza hamurunu merdane ile açılır ve hafifçe yağlanılan tepsiye konulur.

Pizza tepsisini, önceden ısıtılan 180 dereceli fırına sürülür ve 5 dakika ön pişirme yapılır ve böylece pizzanın daha lezzetli olması sağlanır. 5 dakikanın ardından fırından çıkarılır ve hamurun üstüne sos dökülür ve güzel bir şekilde yayılır. Daha sonra, rendelenmiş kaşar peynirini, sucuğu, mantarı ve kullanmak istenilen bütün malzemeler konulur ve 180 derecelik fırına tekrar atılır. Pizzanın üst malzemeleri piştiği vakit pizza servise hazırdır.
20.01.2024 14:12:08
Evde Pizza Hamuru ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Evde Pizza Hamuru Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Evde Pizza Hamuru"
2 oğlum var ve pizzayı çok seviyorlar. Onlara evde ellerimle güzel bir pizza yapmak istiyorum. Evde pizza hamurunu hazırlamam için gereken malzemeler nelerdir?
Semra . 07.09.2018 23:59:31

Ekmek Kadayıfı Hamuru

Ekmek kadayıfı hamuru, Ekmek kadayıfı, çoğumuzun çok beğenerek ve severek yediği, şerbetli olan bir tatlıdır. Bilhassa Afyon ve Hatay şehirlerimizde dah...
Devamını Oku

Kruvasan Hamuru

Kruvasan Hamuru: Kruvasan, Türkçe adı ayçöreği olan, Fransız mutfağına ait bir açma türüdür. Fransızcada hilal açması anlamına gelen, Avusturya kökenli bu yi...
Devamını Oku

Makarna Hamuru

Makarna hamuru, Makarna ülkemizde çok sık tüketilen bir yemek çeşididir. Başta çocuklar olmak üzere, biz büyüklerde severek yiyoruz. Bugün ne pişirsem? Diye ...
Devamını Oku

Ekler Hamuru

Ekler hamuru, Ekler hamurunu yapmak, biraz ustalık ister. Sonraki yaptıklarınız, ilkinden daha iyi olacaktır. Ekler hamuru yaparken, detaylara di...
Devamını Oku

Şeker Hamuru Kurabiye

Şeker Hamuru Kurabiye, Şeker hamuru kurabiye tarifi için bazı püf noktalarını sizinle paylaşacağım. Kurabiye hamurumuzu yaptıktan sonra kesinlikle en az yarı...
Devamını Oku

Elmalı Pasta Hamuru

Elmalı pasta hamuru, halk arasında, genel olarak çok beğenilen bir pasta çeşididir. Bazı kişiler, elmayı sevmediği için bu pastayı sevmeyebilir. Fakat bu ham...
Devamını Oku

Waffle Hamuru

Waffle Hamuru, Waffle, Belçika'dan tüm dünyaya yayılmış bir tür tatlıdır. Kendine özgü pişirici bir makinesi bulunan bu yiyeceğin ismi, eski Fransızca'da bal...
Devamını Oku

Ispanaklı Börek Hamuru

Ispanaklı börek hamuru, Börek çeşitleri Türk mutfağında oldukça geniş bir yer kapsamaktadır. Ispanaklı börek bu çeşitlerden sadece bir tanesidir. Çoğunlukla ...
Devamını Oku

Milföy Hamuru

Milföy Hamuru, Lezzetli böreklerin yapımında kullanılan milföy hamurunu hazır bulabileceğiniz gibi evde kendiniz de yapabilirsiniz. Ayrıca bu yapımı kolay ol...
Devamını Oku

Gözleme Hamuru Tarifi

Gözleme hamurunun tarifi, çoğunlukla gözleme en kolay atıştırmalık beslenme ögesinden bir tanesidir. Hemen her şehirde pek çok çeşitte gözleme yapılmaktadır....
Devamını Oku

Evde Şeker Hamuru Yapımı

Evde Şeker Hamuru Yapımı, için oldukça az malzemeyle güzel bir tat ortaya çıkarabilirsiniz. Bunun için şerbet ve pudra şekeri yeterli olacaktır. Bunun için e...
Devamını Oku

Çiğ Börek Hamuru

Çiğ börek hamuru, Çiğ börek Eskişehir'e göç eden Kırım tatarlarına özgü bir börek çeşididir. Zamanla Eskişehir mutfağının en tanınmış böreği olan çiğ börek h...
Devamını Oku

Lazanya Hamuru

Lazanya hamuru, lazanya özellikle İtalyanların çeşitli makarnalarından birisidir. Lazanya çoğunlukla kıymalı yapılabildiği gibi aynı zamanda tavuk, sebze çeş...
Devamını Oku

Hamur Köftesi

Hamur köftesi, evde yapabileceğimiz basit bir yemek olmaktadır. İçerisindeki şeyler hemen hemen her zaman evde bulunabilecek malzemeler olmaktadır. Pratikliğ...
Devamını Oku

Baklava Hamuru

Baklava hamuru, özellikle büyük küçük herkesin severek yediği vazgeçilmez bir tatlı çeşididir. Özel günlerde, bayramlarda, düğünlerde ve diğer günlerde aynı ...
Devamını Oku

Hamur Tatlıları

Hamur tatlıları, hamur tatlıları sütlü tatlılara nazaran daha ağır olsa da Türk mutfağının vazgeçilmezleri arasındadır. Yüzlerce çeşit hamur tatlısı tarifi b...
Devamını Oku

Tuzlu Hamur İşleri

Tuzlu hamur işleri, gün masaları, davet sofraları, beş çayları ya da çocuklarınızın beslenme çantaları için değişik tuzlu hamur işi tariflerine yazımızın dev...
Devamını Oku

Milföy Hamurundan Börek

Milföy hamurundan yapılan börek hem lezzetli hem de pratik bir lezzettir. Bayanların beş çaylarının, vazgeçilmezlerindendir. Milföy hamurundan, birkaç ç...
Devamını Oku

Krep Hamuru

Krep Hamuru, Anadolu'da farklı isimlerle anılan krep özellikle kahvaltı masalarının vazgeçilmezidir. Tuzlu veya tatlı olarak yenilebilen un, yumurta, süt, sı...
Devamını Oku

Kurabiye Hamuru

Kurabiye hamuru, önceden yapılıp derin dondurucuda saklanabildiği için çalışan hanımların beklenmedik misafirlere karşı en büyük kurtarıcılarından biridir. S...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Hamur Tatlıları
Tuzlu Hamur İşleri
Milföy Hamurundan Börek
Krep Hamuru
Kurabiye Hamuru
Son Forum Konuları
Yoğurt Etkisi
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024