Hamur Kızartması Nasıl Yapılır

Hamur kızartması nasıl yapılır? Hazırlanması düşünülenin aksine çok kolay hamur kızartması özellikle ilk yapan kişiler için zor olabilir. Ancak bir iki sefer yaptıktan sonra elin alışması ile sıcak hamur kızartmaları yapabilirsiniz. Malzeme listesi de az olan bu tarifi herkes evinde kolaylıkla yapabilir. Eğer içerisine iç harç katmak istiyorsanız tabi ki içi kıymalı, peynirli veya ıspanaklı da hazırlayabilirsiniz.
Kalori oranı biraz yüksek olan hamur kızartmasını diyet yapan kişiler fazla tüketmedikleri sürece afiyetle tüketebilir.

Bilhassa Pazar kahvaltılarının olmazsa olmaz hamur işlerinden biri olan hamur kızartmasını eğer hamur yoğurmayı bilmiyor iseniz hazır olarak alacağınız ekmek hamurundan da yapabilirsiniz. Ekmek fırınından alacağını bir ekmeklik hamur ile birçok hamur kızartması yapabilirsiniz. Bunun için yapacağınız kişinin çoğunluğuna göre ekmek hamur alıp merdane ile açabilir ve ufak parçalara kesip kızgın yağda kızartabilirsiniz.

Hamur Kızartması Nasıl Yapılır?


Hamur Kızartması İçin Gerekli Malzemeleri

  • 1 paket yaş maya
  • Yeteri kadar tuz
  • Alabildiği kadar un ve su
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • Kızartmak için sıvı yağ

Hamur Kızartması Nasıl yapılır?


Hamur kızartmaları hazırlamak için öncelikle hamuru yoğuracağınız kabın içerisine unu eleyerek ilave din. Bir paket yaş mayayı bir kâsenin içerisine alın ve üzerine toz şeker ilave edin.
Az miktar ılık su ilave ettikten sonra mayayı karıştırın ve kıvamını açın. Ardından mayayı unun ortasına boşaltın. Üzerine de azar azar su ilavesi yapıp yoğurmaya başlayın. Bu aşama da tuz ilave etmeyi de unutmayın. Hamurun ne sert ne de yumuşak olmaması gerekiyor. Çok yumuşak olmayacak nitelikte hamur oluşturun ve mayalanması için bir saat bekletin. Hamur kabının üzerine streç film kapatın ve bu şekilde bekletin.

Verilen sürenin ardından hamuru tezgâhın üzerine alın ve limon büyüklüğünde bezeler elde edin. Bezelerden bir tanesini un serpiştirilmiş tezgâhın üzerine alın ve merdane veya oklava ile açın hamurun çok ince ya da çok kalın olmaması gerekiyor. Yufkadan birkaç santim kalınlığın da olacak şekilde hamurun açın ve keskin bir bıçak ile kareler şeklinde kesin. Bu aşama da istediğiniz şekli verebilirsiniz. Arzu ederseniz şekil vermek için bir bardak da kullanabilirsiniz.

Kızartma tavasını ocağın üzerine alın ve içerisine yağ ilave edip kızdırın. Kızgın yağın içerisine hamurlardan ilave edip arkalı önlü kızartın. Bu aşamada hamurları yüksek ateş de kızartmanızı tavsiye ederiz. Aynı zamanda yağın miktarı hamurların üzerini geçecek yoğunluk da olmalıdır. Böylelikle hamurlar çabuk kabaracaktır ve pişmesi de daha kolay olacaktır. Kızarmış olan hamurları bir havlu peçete bulunan servis tabağının üzerine alın. Havlu kâğıt hamur kızartmasının fazla yağını çekecektir. Pişmiş olan hamur kızartmalarını sıcak sıcak servis yapabilirsiniz. Bu aşamada kızaran hamurların ortasını açıp peynir ve domates gibi malzemeler ile tatlandırabilirsiniz.

Afiyet olsun.
19.01.2024 22:23:07
Hamur Kızartması Nasıl Yapılır ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Hamur Kızartması Nasıl Yapılır Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Hamur Kızartması Nasıl Yapılır"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Ekmek Kadayıfı Hamuru

Ekmek kadayıfı hamuru, Ekmek kadayıfı, çoğumuzun çok beğenerek ve severek yediği, şerbetli olan bir tatlıdır. Bilhassa Afyon ve Hatay şehirlerimizde dah...
Devamını Oku

Kruvasan Hamuru

Kruvasan Hamuru: Kruvasan, Türkçe adı ayçöreği olan, Fransız mutfağına ait bir açma türüdür. Fransızcada hilal açması anlamına gelen, Avusturya kökenli bu yi...
Devamını Oku

Makarna Hamuru

Makarna hamuru, Makarna ülkemizde çok sık tüketilen bir yemek çeşididir. Başta çocuklar olmak üzere, biz büyüklerde severek yiyoruz. Bugün ne pişirsem? Diye ...
Devamını Oku

Ekler Hamuru

Ekler hamuru, Ekler hamurunu yapmak, biraz ustalık ister. Sonraki yaptıklarınız, ilkinden daha iyi olacaktır. Ekler hamuru yaparken, detaylara di...
Devamını Oku

Şeker Hamuru Kurabiye

Şeker Hamuru Kurabiye, Şeker hamuru kurabiye tarifi için bazı püf noktalarını sizinle paylaşacağım. Kurabiye hamurumuzu yaptıktan sonra kesinlikle en az yarı...
Devamını Oku

Elmalı Pasta Hamuru

Elmalı pasta hamuru, halk arasında, genel olarak çok beğenilen bir pasta çeşididir. Bazı kişiler, elmayı sevmediği için bu pastayı sevmeyebilir. Fakat bu ham...
Devamını Oku

Waffle Hamuru

Waffle Hamuru, Waffle, Belçika'dan tüm dünyaya yayılmış bir tür tatlıdır. Kendine özgü pişirici bir makinesi bulunan bu yiyeceğin ismi, eski Fransızca'da bal...
Devamını Oku

Ispanaklı Börek Hamuru

Ispanaklı börek hamuru, Börek çeşitleri Türk mutfağında oldukça geniş bir yer kapsamaktadır. Ispanaklı börek bu çeşitlerden sadece bir tanesidir. Çoğunlukla ...
Devamını Oku

Milföy Hamuru

Milföy Hamuru, Lezzetli böreklerin yapımında kullanılan milföy hamurunu hazır bulabileceğiniz gibi evde kendiniz de yapabilirsiniz. Ayrıca bu yapımı kolay ol...
Devamını Oku

Gözleme Hamuru Tarifi

Gözleme hamurunun tarifi, çoğunlukla gözleme en kolay atıştırmalık beslenme ögesinden bir tanesidir. Hemen her şehirde pek çok çeşitte gözleme yapılmaktadır....
Devamını Oku

Evde Şeker Hamuru Yapımı

Evde Şeker Hamuru Yapımı, için oldukça az malzemeyle güzel bir tat ortaya çıkarabilirsiniz. Bunun için şerbet ve pudra şekeri yeterli olacaktır. Bunun için e...
Devamını Oku

Çiğ Börek Hamuru

Çiğ börek hamuru, Çiğ börek Eskişehir'e göç eden Kırım tatarlarına özgü bir börek çeşididir. Zamanla Eskişehir mutfağının en tanınmış böreği olan çiğ börek h...
Devamını Oku

Lazanya Hamuru

Lazanya hamuru, lazanya özellikle İtalyanların çeşitli makarnalarından birisidir. Lazanya çoğunlukla kıymalı yapılabildiği gibi aynı zamanda tavuk, sebze çeş...
Devamını Oku

Hamur Köftesi

Hamur köftesi, evde yapabileceğimiz basit bir yemek olmaktadır. İçerisindeki şeyler hemen hemen her zaman evde bulunabilecek malzemeler olmaktadır. Pratikliğ...
Devamını Oku

Baklava Hamuru

Baklava hamuru, özellikle büyük küçük herkesin severek yediği vazgeçilmez bir tatlı çeşididir. Özel günlerde, bayramlarda, düğünlerde ve diğer günlerde aynı ...
Devamını Oku

Hamur Tatlıları

Hamur tatlıları, hamur tatlıları sütlü tatlılara nazaran daha ağır olsa da Türk mutfağının vazgeçilmezleri arasındadır. Yüzlerce çeşit hamur tatlısı tarifi b...
Devamını Oku

Tuzlu Hamur İşleri

Tuzlu hamur işleri, gün masaları, davet sofraları, beş çayları ya da çocuklarınızın beslenme çantaları için değişik tuzlu hamur işi tariflerine yazımızın dev...
Devamını Oku

Milföy Hamurundan Börek

Milföy hamurundan yapılan börek hem lezzetli hem de pratik bir lezzettir. Bayanların beş çaylarının, vazgeçilmezlerindendir. Milföy hamurundan, birkaç ç...
Devamını Oku

Krep Hamuru

Krep Hamuru, Anadolu'da farklı isimlerle anılan krep özellikle kahvaltı masalarının vazgeçilmezidir. Tuzlu veya tatlı olarak yenilebilen un, yumurta, süt, sı...
Devamını Oku

Kurabiye Hamuru

Kurabiye hamuru, önceden yapılıp derin dondurucuda saklanabildiği için çalışan hanımların beklenmedik misafirlere karşı en büyük kurtarıcılarından biridir. S...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Hamur Tatlıları
Tuzlu Hamur İşleri
Milföy Hamurundan Börek
Krep Hamuru
Kurabiye Hamuru
Son Forum Konuları
Yoğurt Etkisi
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024