Hamur Kızartması

Hamur kızartması, Hamur işini sevmeyen pek fazla yoktur. Eğer, hamur kızartmasını mayalı hamurdan yapacaksanız, hamurun kıvamı yumuşak olmalıdır. Hamurun kıvamı sert olursa, kızardığı zaman daha fazla sertleşip kabarmayacaktır. Hamur kızartmasını yapamayan olmaz. Çünkü, hamur çok çabuk kabarır ve kolay kızarır. Sadece, tarife tamamen uymak gerekir.
Hamurun, fazla kızarmamasına dikkat etmek gerekir. Rengi biraz sarı kalmalıdır. İyice kızarmadan, sarı renkte daha lezzetli olduğunu düşünüyorum. Hamur kızartmasının en önemli noktalarından biri de fazla yağ çekmemesine dikkat etmektir. Eğer güzel bir hamur hazırladıysanız, böyle bir sorununuz olmaz. Ayrıca, yağın iyice kızgınlaştığından emin olun. Yağın kızdığını anlamak için, küçük bir parça hamuru yağa atın, eğer kabarcıklar hızla çıkıyorsa yağ kızmış demektir. Yağ çok iyi ısınsa da ilk hamur genelde çok iyi olmaz ve istediğiniz sonucu alamazsınız. Hamur kızartmasının, iyi kabarmasının bir başka püf noktası ise hamuru açarken inceliğine dikkat etmek ve bol sıvı yağda kızartmaktır. Hamurları kızgın yağa attıktan sonra, arada tavayı sağa sola eğerek pişirin. Hamur kızartması yöreye ve damak tadınıza göre farklı şekillerde yapılabilir. Peynirli, kıymalı, mayalı ve sade hamur kızartması bunlardan bazılarıdır. Hamur kızartmalarından bazılarının tarifini, sizinle paylaşmak istiyorum.

Kıymalı hamur kızartması malzemeleri


İçi için malzemeler

  • 200 gram kıyma
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 4 tane soğan
  • Tuz, karabiber, kekik, pul biber
  • Sıvı yağ

Hamuru için malzemeler

  • 2 bardak yoğurt
  • 1 tane yumurta
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Alabildiği kadar un
Kızartmak için
  • Sıvı yağ
Kıymalı hamur kızartması nasıl yapılır?

İlk önce, hamurun içine koyacağınız harcı hazırlayın.
Bunun için soğanları yemeklik doğrayıp, sıvı yağ ve kıymayla tencereye koyun. Kıymanın rengi dönüp, biraz kavrulduktan sonra salçayı ekleyin. Daha sonra, baharatları da ekleyip, 3-4 dakika kadar kavurup tencerenin altını kapatın. Hamuru içinde karbonat, yumurta, yoğurt, un ve tuzu bir kaba alıp yoğurun. Hamur kulak memesi kıvamından, biraz sert olmalıdır. Yoğurma işlemi bittikten sonra, ceviz büyüklüğünde bezeler koparın. Bezeleri biraz unlayarak açın ve içerisine harcını koyun. Yarım daire olacak şekilde kapatın. Kenarlarına iyice bastırın, çünkü kızarırken açılmaması gerekir. Son olarak da yağı kızdırıp hamurların iki tarafını da kızartıp servis yapabilirsiniz.

Mayalı hamur kızartması malzemeleri
  • 2.5 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı un
  • 10 gramlık pakette kuru maya
  • Alabildiği kadar un
  • Sıvı yağ
  • 150 gram peynir
Mayalı hamur kızartması nasıl yapılır?

Mayayı ılık suda eritin. Daha sonra un, tuz ve suyu da mayaya ekleyip yoğurun. Yoğurma işlemi bittikten sonra, üzerini temiz bir bezle örtüp mayalanmasını bekleyin. Hamurun iki katı kadar kabarmasını bekleyin. Hamur mayalandıktan sonra, elinizi yağlayarak açın ve içerisine peyniri koyup, yarım daire şeklinde kapatın. Son olarak da yağı derin bir tencerede kızdırıp hamurları atıp kızartın.

Hamur kızartmasını, daha birçok çeşitte yapmak mümkündür. İnanın hepsi de birbirinden lezzetli tariflerdir. Yalnız, yerken dikkat etmek gerekir. Hem hamur hem de kızartma olması fazla tüketildiğinde mide sorunlarına sebep olabilir. Kaloriside oldukça yüksektir.
20.01.2024 15:17:34
Hamur Kızartması ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Hamur Kızartması Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Hamur Kızartması"
Sabah kahvaltılarımızın vazgeçilmezlerlerinden biridir hamur kızartması. Annem de çok güzel yapar açıkcası. Bu gün arkadaşlarım kahvaltıya gelecek annem şehir dışında olduğu için iş başa düştü. Kıymalı ve mayalı hamur kızartması yapmam için almam gereken malzemeler nelerdir? Yapılışı ve hazırlanışı nasıldır? Bu konuda değerli yorumlarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim.
Gülennaz . 30.10.2018 21:21:04

Ekmek Kadayıfı Hamuru

Ekmek kadayıfı hamuru, Ekmek kadayıfı, çoğumuzun çok beğenerek ve severek yediği, şerbetli olan bir tatlıdır. Bilhassa Afyon ve Hatay şehirlerimizde dah...
Devamını Oku

Kruvasan Hamuru

Kruvasan Hamuru: Kruvasan, Türkçe adı ayçöreği olan, Fransız mutfağına ait bir açma türüdür. Fransızcada hilal açması anlamına gelen, Avusturya kökenli bu yi...
Devamını Oku

Makarna Hamuru

Makarna hamuru, Makarna ülkemizde çok sık tüketilen bir yemek çeşididir. Başta çocuklar olmak üzere, biz büyüklerde severek yiyoruz. Bugün ne pişirsem? Diye ...
Devamını Oku

Ekler Hamuru

Ekler hamuru, Ekler hamurunu yapmak, biraz ustalık ister. Sonraki yaptıklarınız, ilkinden daha iyi olacaktır. Ekler hamuru yaparken, detaylara di...
Devamını Oku

Şeker Hamuru Kurabiye

Şeker Hamuru Kurabiye, Şeker hamuru kurabiye tarifi için bazı püf noktalarını sizinle paylaşacağım. Kurabiye hamurumuzu yaptıktan sonra kesinlikle en az yarı...
Devamını Oku

Elmalı Pasta Hamuru

Elmalı pasta hamuru, halk arasında, genel olarak çok beğenilen bir pasta çeşididir. Bazı kişiler, elmayı sevmediği için bu pastayı sevmeyebilir. Fakat bu ham...
Devamını Oku

Waffle Hamuru

Waffle Hamuru, Waffle, Belçika'dan tüm dünyaya yayılmış bir tür tatlıdır. Kendine özgü pişirici bir makinesi bulunan bu yiyeceğin ismi, eski Fransızca'da bal...
Devamını Oku

Ispanaklı Börek Hamuru

Ispanaklı börek hamuru, Börek çeşitleri Türk mutfağında oldukça geniş bir yer kapsamaktadır. Ispanaklı börek bu çeşitlerden sadece bir tanesidir. Çoğunlukla ...
Devamını Oku

Milföy Hamuru

Milföy Hamuru, Lezzetli böreklerin yapımında kullanılan milföy hamurunu hazır bulabileceğiniz gibi evde kendiniz de yapabilirsiniz. Ayrıca bu yapımı kolay ol...
Devamını Oku

Gözleme Hamuru Tarifi

Gözleme hamurunun tarifi, çoğunlukla gözleme en kolay atıştırmalık beslenme ögesinden bir tanesidir. Hemen her şehirde pek çok çeşitte gözleme yapılmaktadır....
Devamını Oku

Evde Şeker Hamuru Yapımı

Evde Şeker Hamuru Yapımı, için oldukça az malzemeyle güzel bir tat ortaya çıkarabilirsiniz. Bunun için şerbet ve pudra şekeri yeterli olacaktır. Bunun için e...
Devamını Oku

Çiğ Börek Hamuru

Çiğ börek hamuru, Çiğ börek Eskişehir'e göç eden Kırım tatarlarına özgü bir börek çeşididir. Zamanla Eskişehir mutfağının en tanınmış böreği olan çiğ börek h...
Devamını Oku

Lazanya Hamuru

Lazanya hamuru, lazanya özellikle İtalyanların çeşitli makarnalarından birisidir. Lazanya çoğunlukla kıymalı yapılabildiği gibi aynı zamanda tavuk, sebze çeş...
Devamını Oku

Hamur Köftesi

Hamur köftesi, evde yapabileceğimiz basit bir yemek olmaktadır. İçerisindeki şeyler hemen hemen her zaman evde bulunabilecek malzemeler olmaktadır. Pratikliğ...
Devamını Oku

Baklava Hamuru

Baklava hamuru, özellikle büyük küçük herkesin severek yediği vazgeçilmez bir tatlı çeşididir. Özel günlerde, bayramlarda, düğünlerde ve diğer günlerde aynı ...
Devamını Oku

Hamur Tatlıları

Hamur tatlıları, hamur tatlıları sütlü tatlılara nazaran daha ağır olsa da Türk mutfağının vazgeçilmezleri arasındadır. Yüzlerce çeşit hamur tatlısı tarifi b...
Devamını Oku

Tuzlu Hamur İşleri

Tuzlu hamur işleri, gün masaları, davet sofraları, beş çayları ya da çocuklarınızın beslenme çantaları için değişik tuzlu hamur işi tariflerine yazımızın dev...
Devamını Oku

Milföy Hamurundan Börek

Milföy hamurundan yapılan börek hem lezzetli hem de pratik bir lezzettir. Bayanların beş çaylarının, vazgeçilmezlerindendir. Milföy hamurundan, birkaç ç...
Devamını Oku

Krep Hamuru

Krep Hamuru, Anadolu'da farklı isimlerle anılan krep özellikle kahvaltı masalarının vazgeçilmezidir. Tuzlu veya tatlı olarak yenilebilen un, yumurta, süt, sı...
Devamını Oku

Kurabiye Hamuru

Kurabiye hamuru, önceden yapılıp derin dondurucuda saklanabildiği için çalışan hanımların beklenmedik misafirlere karşı en büyük kurtarıcılarından biridir. S...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Hamur Tatlıları
Tuzlu Hamur İşleri
Milföy Hamurundan Börek
Krep Hamuru
Kurabiye Hamuru
Son Forum Konuları
Yoğurt Etkisi
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024