İçli Köfte Hamuru Nasıl Yapılır

İçli köfte hamuru nasıl yapılır, özellikle ince bulgurun yoğurularak hamur haline getirilmesinden sonra kıymalı ya da patatesli harç ile doldurularak hazırlanan köfte çeşitlerinden birisidir. İçli köfte aslında Arap mutfak kültürüne ait olan bir yemektir, bize de içli köfte Arap kültürden soframıza gelmiştir. İçli köfte özel günlerde misafirlere de sunulan çok özel yemektir.
İçli köfte genellikle Adana, Gaziantep ve Antakya sofralarında yapılmaktadır. Daha sonra birçok ilde de içli köfte geleneksel bir yemek olarak sunulmaktadır. Özellikle içli köfte çok zahmetli bir yemek olmasına rağmen çok lezzetli ve güzel bir yemek türüdür. Ayrıca içinde mevcut olan kıyma, bulgur ve ceviz olduğundan oldukça sağlıklı bir yemektir. İçli köfte isteğe göre kızartılarak veya haşlanarak yenilebilir.

İçli köftenin hamuru

  • 3 su bardağı ince köftelik bulgur,
  • 1-2 adet yumurta,
  • Yarım yemek kaşığı domates salçası,
  • 1 su bardağı un,
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası,
  • Kırmızı pul biber, tuz, karabiber,

İçli köftenin içi malzemesi

  • 500 gram kıyma,
  • 2 adet büyük soğan,
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ,
  • 50 gram tereyağı,
  • 1 yemek kaşığı domates salçası,
  • 1 yemek kaşığı biber salçası,
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz içi,
  • Kırmızı pul biber, karabiber,
  • Kimyon ve tuz,
  • 1 tutam kadar maydanoz,
İçli köftenin iç malzemesi nasıl yapılır?

İlk olarak soğanları ve maydanozları ince şekilde kıyalım.
Tavaya kıymayı koyalım ve suyunu çekinceye kadar kavuralım daha sonra sıvı yağını ve tereyağını ilave ederek kavurma işlemine devam edelim. Kıymanın içine soğanları ekleyerek kavuralım, salçasını, tuzunu, cevizini ve baharatlarını da ilave ederek kavuralım. En son maydanozu ekleyip buzdolabında iyice donması için biraz bekletelim.

İçli köftenin hamuru nasıl yapılır?


Geniş bir kabın içine ince bulguru koyalım ve üzerine kaynamış sıcak suyu gezdirin ve şişinceye kadar bekleyin. Daha sonra unu, yumurtaları, tuzu ve salçayı ilave ederek iyice yoğurun. Yoğurma işlemi sırasında arada üzerinden ılık su gezdirerek ellerinizi ıslatın. İçli köftenin hamuru macun kıvamına gelene kadar yoğurma işlemine devam edelim. Hazırladığımız içli köftenin hamurundan limon büyüklüğünde olacak şekilde bezeler alalım. Avucunuzun içinde yuvarlak şekli vererek içini açın ve kıymalı harçtan içine bir yemek kaşığı kadar koyalım. İçli köftenin ortası yuvarlak ve uçları da sivri olacak şekilde elinizde fazlalıklarını çıkararak şeklini verin. Şekil verirken elinizin yapışmaması için mutlaka su kullanın ve hazırlanan içli köftelerin kurumaması için nemli bir bez ile üzerini örtelim. Daha sonra bol ve kızgın yağın içerisinde köfteleri kızartalım, yağını alması için havlu kâğıt kullanalım. İsteğe göre tuzlu suyun içerisinde de haşlanabilir.

Afiyet olsun.
20.01.2024 07:32:00
İçli Köfte Hamuru Nasıl Yapılır ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

İçli Köfte Hamuru Nasıl Yapılır Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "İçli Köfte Hamuru Nasıl Yapılır"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Ekmek Kadayıfı Hamuru

Ekmek kadayıfı hamuru, Ekmek kadayıfı, çoğumuzun çok beğenerek ve severek yediği, şerbetli olan bir tatlıdır. Bilhassa Afyon ve Hatay şehirlerimizde dah...
Devamını Oku

Kruvasan Hamuru

Kruvasan Hamuru: Kruvasan, Türkçe adı ayçöreği olan, Fransız mutfağına ait bir açma türüdür. Fransızcada hilal açması anlamına gelen, Avusturya kökenli bu yi...
Devamını Oku

Makarna Hamuru

Makarna hamuru, Makarna ülkemizde çok sık tüketilen bir yemek çeşididir. Başta çocuklar olmak üzere, biz büyüklerde severek yiyoruz. Bugün ne pişirsem? Diye ...
Devamını Oku

Ekler Hamuru

Ekler hamuru, Ekler hamurunu yapmak, biraz ustalık ister. Sonraki yaptıklarınız, ilkinden daha iyi olacaktır. Ekler hamuru yaparken, detaylara di...
Devamını Oku

Şeker Hamuru Kurabiye

Şeker Hamuru Kurabiye, Şeker hamuru kurabiye tarifi için bazı püf noktalarını sizinle paylaşacağım. Kurabiye hamurumuzu yaptıktan sonra kesinlikle en az yarı...
Devamını Oku

Elmalı Pasta Hamuru

Elmalı pasta hamuru, halk arasında, genel olarak çok beğenilen bir pasta çeşididir. Bazı kişiler, elmayı sevmediği için bu pastayı sevmeyebilir. Fakat bu ham...
Devamını Oku

Waffle Hamuru

Waffle Hamuru, Waffle, Belçika'dan tüm dünyaya yayılmış bir tür tatlıdır. Kendine özgü pişirici bir makinesi bulunan bu yiyeceğin ismi, eski Fransızca'da bal...
Devamını Oku

Ispanaklı Börek Hamuru

Ispanaklı börek hamuru, Börek çeşitleri Türk mutfağında oldukça geniş bir yer kapsamaktadır. Ispanaklı börek bu çeşitlerden sadece bir tanesidir. Çoğunlukla ...
Devamını Oku

Milföy Hamuru

Milföy Hamuru, Lezzetli böreklerin yapımında kullanılan milföy hamurunu hazır bulabileceğiniz gibi evde kendiniz de yapabilirsiniz. Ayrıca bu yapımı kolay ol...
Devamını Oku

Gözleme Hamuru Tarifi

Gözleme hamurunun tarifi, çoğunlukla gözleme en kolay atıştırmalık beslenme ögesinden bir tanesidir. Hemen her şehirde pek çok çeşitte gözleme yapılmaktadır....
Devamını Oku

Evde Şeker Hamuru Yapımı

Evde Şeker Hamuru Yapımı, için oldukça az malzemeyle güzel bir tat ortaya çıkarabilirsiniz. Bunun için şerbet ve pudra şekeri yeterli olacaktır. Bunun için e...
Devamını Oku

Çiğ Börek Hamuru

Çiğ börek hamuru, Çiğ börek Eskişehir'e göç eden Kırım tatarlarına özgü bir börek çeşididir. Zamanla Eskişehir mutfağının en tanınmış böreği olan çiğ börek h...
Devamını Oku

Lazanya Hamuru

Lazanya hamuru, lazanya özellikle İtalyanların çeşitli makarnalarından birisidir. Lazanya çoğunlukla kıymalı yapılabildiği gibi aynı zamanda tavuk, sebze çeş...
Devamını Oku

Hamur Köftesi

Hamur köftesi, evde yapabileceğimiz basit bir yemek olmaktadır. İçerisindeki şeyler hemen hemen her zaman evde bulunabilecek malzemeler olmaktadır. Pratikliğ...
Devamını Oku

Baklava Hamuru

Baklava hamuru, özellikle büyük küçük herkesin severek yediği vazgeçilmez bir tatlı çeşididir. Özel günlerde, bayramlarda, düğünlerde ve diğer günlerde aynı ...
Devamını Oku

Hamur Tatlıları

Hamur tatlıları, hamur tatlıları sütlü tatlılara nazaran daha ağır olsa da Türk mutfağının vazgeçilmezleri arasındadır. Yüzlerce çeşit hamur tatlısı tarifi b...
Devamını Oku

Tuzlu Hamur İşleri

Tuzlu hamur işleri, gün masaları, davet sofraları, beş çayları ya da çocuklarınızın beslenme çantaları için değişik tuzlu hamur işi tariflerine yazımızın dev...
Devamını Oku

Milföy Hamurundan Börek

Milföy hamurundan yapılan börek hem lezzetli hem de pratik bir lezzettir. Bayanların beş çaylarının, vazgeçilmezlerindendir. Milföy hamurundan, birkaç ç...
Devamını Oku

Krep Hamuru

Krep Hamuru, Anadolu'da farklı isimlerle anılan krep özellikle kahvaltı masalarının vazgeçilmezidir. Tuzlu veya tatlı olarak yenilebilen un, yumurta, süt, sı...
Devamını Oku

Kurabiye Hamuru

Kurabiye hamuru, önceden yapılıp derin dondurucuda saklanabildiği için çalışan hanımların beklenmedik misafirlere karşı en büyük kurtarıcılarından biridir. S...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Hamur Tatlıları
Tuzlu Hamur İşleri
Milföy Hamurundan Börek
Krep Hamuru
Kurabiye Hamuru
Son Forum Konuları
Yoğurt Etkisi
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024