İtalyan Pizza Hamuru

İtalyan Pizza Hamuru; İtalya pizza hamurunun diğer normal pizzalardan farkı, çıtır çıtır, dumanı üstünde tüten, fesleğen kokusu, üstünde erimiş mozarella peyniri, domates ve zeytinyağı ile pırıl-pırıl yeşil beyaz kırmızı renkli olan bu lezzetin hamurun ince bir şeklide açılır ve odun ateşli taş fırınlarda pişirilir. Not olarak, tarif doyumluk 2 kişi, tadımlık 4 ve 6 kişiliktir.
32,5 santim çapında normal yuvarlak ya da borcam cinsi pişirme tepsileri işlemi yerine getirir.

İtalyan Pizza Hamuru İçin Malzemeleri

  • 3,5 ya da 4 su bardağı kadar un.
  • 1 tatlı kaşığı kadar kuru maya.
  • 1 çay bardağı kadar süt.
  • Yarım çay bardağı kadar sıvı yağ.
  • 1 adet kadar yumurta.
  • Bir miktar kadar tuz.

Sosu için

  • 1 çay bardağı kadar soyulmuş ve doğranmış domates.
  • 1 çay kaşığı kadar kekik.
  • 1 tatlı kaşığı kadar sirke.
  • 1 yemek kaşığı kadar zeytinyağı.

Üzeri için

  • Mozzarella peyniri.
  • İsteğe göre mantar, salam, sosis, sucuk konulabilir.
İtalyan Pizza Hamuru Nasıl Yapılır?

Mayayı ılık su ile yumuşatılır ve daha sonra un ve mayayı yoğurma kabında karıştırmaya başlanılır. Azar azar sütü ve sıvı yağı konulup klasik bir biçimde hafif bir şeklide yoğurmaya devam edilir. Daha sonra 1 adet kadar yumurta konulup tuzunu ve suyu da konulduktan sonra fazla katı olmayan fakat hafif katı olan bir hamur elde edilir. Yoğurma olayı son bulunca streç film ile hamur sarılır ve 1 saat kadar dinlendirmeye bırakılır.
Hamur dinlenirken sosu hazırlayıp diğer üst malzemeler dilimlenir.

Sos için mikserde domates, kekik, sirke ve sıvı yağı kıvamı gelene kadar karıştırması gerekir. Üst malzemeleri de zevkinize göre, damak tadına uygun ne varsa onlar tercih edilebilir. Hamuru açma ve pişirme işlemi ise Mayalanmış olan hamur pişirme tepsinin boyutuna göre 1 ya da 2 eşit parçaya bölünerek yuvarlak ve incecik açılır. Daha sonra, hamurun üstünde sosu gezdirip kaşar peyniri ve diğer üst malzemeleri konulur. 250 derece önceden ısıtılmış olan fırında 3 ve 5 dakika kadar pişirilir. Hamur ince olduğundan dolayı hemen vakitte pişecektir.
19.01.2024 13:39:39
İtalyan Pizza Hamuru ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

İtalyan Pizza Hamuru Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "İtalyan Pizza Hamuru"
Selam. Ben bir restorantta çalışıyorum. Çok yoğun bir yer burası. Çok fazla çeşit yapıyoruz. Benden pizza yapmamı istediler bugün. Değişik bir pizza istendi. Benimde pek bilmediğim.İtalyan pizza Malzemeler tamamda hamur kalınlığı nasıl olmalı? İtalyan pizza Hamuruyla ilgili bir yardım alabilirsem sizden daha iyi olur. Çok sağolun arkadaşlar.
Orhan . 05.11.2018 15:02:31

Ekmek Kadayıfı Hamuru

Ekmek kadayıfı hamuru, Ekmek kadayıfı, çoğumuzun çok beğenerek ve severek yediği, şerbetli olan bir tatlıdır. Bilhassa Afyon ve Hatay şehirlerimizde dah...
Devamını Oku

Kruvasan Hamuru

Kruvasan Hamuru: Kruvasan, Türkçe adı ayçöreği olan, Fransız mutfağına ait bir açma türüdür. Fransızcada hilal açması anlamına gelen, Avusturya kökenli bu yi...
Devamını Oku

Makarna Hamuru

Makarna hamuru, Makarna ülkemizde çok sık tüketilen bir yemek çeşididir. Başta çocuklar olmak üzere, biz büyüklerde severek yiyoruz. Bugün ne pişirsem? Diye ...
Devamını Oku

Ekler Hamuru

Ekler hamuru, Ekler hamurunu yapmak, biraz ustalık ister. Sonraki yaptıklarınız, ilkinden daha iyi olacaktır. Ekler hamuru yaparken, detaylara di...
Devamını Oku

Şeker Hamuru Kurabiye

Şeker Hamuru Kurabiye, Şeker hamuru kurabiye tarifi için bazı püf noktalarını sizinle paylaşacağım. Kurabiye hamurumuzu yaptıktan sonra kesinlikle en az yarı...
Devamını Oku

Elmalı Pasta Hamuru

Elmalı pasta hamuru, halk arasında, genel olarak çok beğenilen bir pasta çeşididir. Bazı kişiler, elmayı sevmediği için bu pastayı sevmeyebilir. Fakat bu ham...
Devamını Oku

Waffle Hamuru

Waffle Hamuru, Waffle, Belçika'dan tüm dünyaya yayılmış bir tür tatlıdır. Kendine özgü pişirici bir makinesi bulunan bu yiyeceğin ismi, eski Fransızca'da bal...
Devamını Oku

Ispanaklı Börek Hamuru

Ispanaklı börek hamuru, Börek çeşitleri Türk mutfağında oldukça geniş bir yer kapsamaktadır. Ispanaklı börek bu çeşitlerden sadece bir tanesidir. Çoğunlukla ...
Devamını Oku

Milföy Hamuru

Milföy Hamuru, Lezzetli böreklerin yapımında kullanılan milföy hamurunu hazır bulabileceğiniz gibi evde kendiniz de yapabilirsiniz. Ayrıca bu yapımı kolay ol...
Devamını Oku

Gözleme Hamuru Tarifi

Gözleme hamurunun tarifi, çoğunlukla gözleme en kolay atıştırmalık beslenme ögesinden bir tanesidir. Hemen her şehirde pek çok çeşitte gözleme yapılmaktadır....
Devamını Oku

Evde Şeker Hamuru Yapımı

Evde Şeker Hamuru Yapımı, için oldukça az malzemeyle güzel bir tat ortaya çıkarabilirsiniz. Bunun için şerbet ve pudra şekeri yeterli olacaktır. Bunun için e...
Devamını Oku

Çiğ Börek Hamuru

Çiğ börek hamuru, Çiğ börek Eskişehir'e göç eden Kırım tatarlarına özgü bir börek çeşididir. Zamanla Eskişehir mutfağının en tanınmış böreği olan çiğ börek h...
Devamını Oku

Lazanya Hamuru

Lazanya hamuru, lazanya özellikle İtalyanların çeşitli makarnalarından birisidir. Lazanya çoğunlukla kıymalı yapılabildiği gibi aynı zamanda tavuk, sebze çeş...
Devamını Oku

Hamur Köftesi

Hamur köftesi, evde yapabileceğimiz basit bir yemek olmaktadır. İçerisindeki şeyler hemen hemen her zaman evde bulunabilecek malzemeler olmaktadır. Pratikliğ...
Devamını Oku

Baklava Hamuru

Baklava hamuru, özellikle büyük küçük herkesin severek yediği vazgeçilmez bir tatlı çeşididir. Özel günlerde, bayramlarda, düğünlerde ve diğer günlerde aynı ...
Devamını Oku

Hamur Tatlıları

Hamur tatlıları, hamur tatlıları sütlü tatlılara nazaran daha ağır olsa da Türk mutfağının vazgeçilmezleri arasındadır. Yüzlerce çeşit hamur tatlısı tarifi b...
Devamını Oku

Tuzlu Hamur İşleri

Tuzlu hamur işleri, gün masaları, davet sofraları, beş çayları ya da çocuklarınızın beslenme çantaları için değişik tuzlu hamur işi tariflerine yazımızın dev...
Devamını Oku

Milföy Hamurundan Börek

Milföy hamurundan yapılan börek hem lezzetli hem de pratik bir lezzettir. Bayanların beş çaylarının, vazgeçilmezlerindendir. Milföy hamurundan, birkaç ç...
Devamını Oku

Krep Hamuru

Krep Hamuru, Anadolu'da farklı isimlerle anılan krep özellikle kahvaltı masalarının vazgeçilmezidir. Tuzlu veya tatlı olarak yenilebilen un, yumurta, süt, sı...
Devamını Oku

Kurabiye Hamuru

Kurabiye hamuru, önceden yapılıp derin dondurucuda saklanabildiği için çalışan hanımların beklenmedik misafirlere karşı en büyük kurtarıcılarından biridir. S...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Hamur Tatlıları
Tuzlu Hamur İşleri
Milföy Hamurundan Börek
Krep Hamuru
Kurabiye Hamuru
Son Forum Konuları
Yoğurt Etkisi
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024