Kabartma tozlu hamur kızartması, hamur kızartması her öğünde tüketilebilecek yiyeceklerden biridir. Özellikle kahvaltılarda, brançlarda sıklıkla tüketilir. Kimsenin hayır demeyeceği bir lezzettir. Yanına sıcak bir çay ile çok daha lezzetli olacaktır. Yapımı da oldukça kolay ve pratiktir. Kahvaltı hazırlarken on dakika da yapıp sıcak sıcak ailenize ikram edebilir sofralarınıza renk getirebilirsiniz.
Kabartma tozlu hamur kızartması için gerekli malzemeler
Bir su bardağı yoğurt
İki yumurta
Bir paket kabartma tozu
Aldığı kadar un (Çok sert olmayacak)
Damak tadına göre tuz
Kızartmak için sıvı yağ
Kabartma tozlu hamur kızartması nasıl yapılır?
Kızartmanın yapımı için bir su bardağı yoğurt ve bir paket kabartma tozu bir kaba alınır ve çırpılır. İyice karışınca üzerine iki yumurta kırılır ve tekrar çırpılır. Tuzu atılır ve yavaş yavaş un eklenir çok sert olmayacak bir hamur elde edilir. Hamur on on beş dakika kadar hamur dinlendirilir. Daha sonra hamurdan bezeler alınır ve açılır. Çay bardağı ağız kısmı ile ya da varsa şekilli kalıplar ile hamur kesilir. Bir tavaya bolca sıvı yağ konulur ve ocağa alınıp altı açılır. Yağ kızarınca hamur parçaları atılır ve kızartılır. Kâğıt havlu serilmiş olan bir servis tabağına kızarmış olanlar alınır. Sıcak sıcak servis edilir.
Afiyet olsun.
20.01.2024 02:18:24
Kabartma Tozlu Hamur Kızartması ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024