Kahvaltılık Hamur İşleri

Kahvaltılık hamur işleri, özellikle hafta sonu kahvaltılarında ailece yapılan pazar kahvaltılarında hamur işlerine oldukça fazla önem verilir. Hamur ile yapılan minik pizzalar, pişiler, minik börekler, poaçalar hafta sonu kahvaltılarında, özel misafirlerimizin olduğu kahvaltılarda muhakkak bulunan yiyeceklerdendir. Kahvaltı sofrası için hazırlanan birkaç hamur işi ile kahvaltınızı tam bir ziyafete dönüştürebilirsiniz.

Kahvaltılık mini pizza yapımı için gerekli malzemeler


Hamuru için

  • Dört su bardağı un
  • Bir su bardağı yoğurt
  • Bir su bardağı sıvı yağ
  • Bir tatlı kaşığı tuz
  • Bir paket kabartma tozu

Üzeri için

  • Yirmi tane kadar dilimlenmiş sucuk
  • Bir çay bardağı dilimlenmiş zeytin
  • İki adet yeşil biber
  • Bir su bardağı dilimlenmiş sosis
  • İki adet domates
  • Üç yemek kaşığı zeytinyağı
  • İki su bardağı rendelenmiş kaşar
  • Bir çay kaşığı tuz
  • Bir çay kaşığı karabiber
Kahvaltılık mini pizza nasıl yapılır?

Minik pizzaların yapımı için ilk olarak hamurunu yoğurmak gereklidir. Hamuru için derin bir kaba bir su bardağı yoğurt, bir su bardağı sıvı yağ, bir tatlı kaşığı tuz ve bir paket kabartma tozunu koyalım. Bu malzemeleri biraz karıştırıp ardından yavaş yavaş unu ekleyelim. Yoğurma işlemine devam edelim. Hamur yoğurulunca üzerini kapatıp bir kenara alalım. Üzeri için olan malzemeleri hazırlamaya başlayın.
İki adet domatesin kabuğunu soyun ve bir tabağa rendeleyin. Dilimlenmiş olan sucuk ve sosisleri isterseniz tekrar küp-küp doğrayın ya da böyle kullanabilirsiniz. Yeşil biberleri ince halkalar şeklinde doğrayın. Yeşil biberi bir tavaya alın. Üzerine üç yemek kaşığı zeytinyağı ilave edin ve rendelemiş olduğunuz domatesi de ekleyerek tavayı ocağa alın ve altını açın. Domates suyunu çekene kadar pişirin. Bir çay kaşığı karabiber ile bir çay kaşığı tuzu da atıp ocağı kapatın. Yoğurmuş olduğunuz hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler alın ve eliniz ile hafif açın. Tüm hamuru bu şekilde açın ve yağlı kâğıt serilmiş olan fırın tepsisine dizin. Hamurları açıp dizdikten sonra ocakta pişmiş olan domatesli harçtan birer tatlı kaşığı kadar üzerlerine koyun, kaşık yardımı ile her tarafına sürün. Yine tüm hamurlar için bu işlemi yapın. Ardından hepsinin üzerine birkaç adet doğranmış zeytin sosis ve sucuk ekleyin. Son olarak da rendelenmiş olan kaşarı hepsine eşit olarak ekleyin. Önceden ısıtılmış olan yüz seksen derece fırına verin ve kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun.

Sodalı bayatlamayan poaça yapımı için gerekli malzemeler

Hamuru için

  • Bir su bardağı ılık süt
  • Bir şişe soda
  • İki çay bardağı sıvıyağ
  • Bir paket instant maya
  • Bir yemek kaşığı tuz
  • Bir buçuk yemek kaşığı şeker
  • Dört beş su bardağı kadar un
İç harcı için
  • İki adet büyük patates
  • Bir tatlı kaşığı salça
  • Bir çay kaşığı tuz
  • İki kaşık sıvı yağ

Üzeri için

  • İki yumurta sarısı
Sodalı bayatlamayan poaça yapımı, poaça yapımı için ilk olarak hamuru yapmak gerekir. Çünkü uzun bir mayalanma süresi gerekir. Hamuru için bir su bardağı ılık süt, iki çay bardağı sıvı yağ, bir paket maya, tuz ve şeker derin bir kaba alınır ve karıştırılır. Ardından yavaş yavaş un eklemesi yapılır ve de yoğurmaya devam edilir. Çok katı olmayan yumuşak kıvamlı bir hamur elde edilecek. Hamur yoğrulunca üzerine bir poşet geçirilerek bağlanacak ve sıcak bir yere konulacak ki iyice mayalansın. Mayalama için en az iki üç saat beklenmelidir. Hamur mayalanırsan iç harç hazırlanır. İç harç için patatesler ocağa alınır ve haşlanır. Haşlandıktan sonra patates ezici ile ezilir. Üzerine tuz atılır. Bir tatlı kaşığı salça iki yemek kaşığı sıvı yağ ile kavrulur ve patatesler üzerine ilave edilir. İyice karıştırılır. Hamur mayalanınca hamurdan bezelere alınır ve açılır içerisine bu haçtan konularak kapatılır ve yağlı kâğıt serilmiş olan fırın tepsisine dizilir. İki yumurtanın sarısı çırpılır ve poaçaların üzerine sürülür ve iki yüz derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.

Afiyet olsun.
19.01.2024 20:56:39
Kahvaltılık Hamur İşleri ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Kahvaltılık Hamur İşleri Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Kahvaltılık Hamur İşleri"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Ekmek Kadayıfı Hamuru

Ekmek kadayıfı hamuru, Ekmek kadayıfı, çoğumuzun çok beğenerek ve severek yediği, şerbetli olan bir tatlıdır. Bilhassa Afyon ve Hatay şehirlerimizde dah...
Devamını Oku

Kruvasan Hamuru

Kruvasan Hamuru: Kruvasan, Türkçe adı ayçöreği olan, Fransız mutfağına ait bir açma türüdür. Fransızcada hilal açması anlamına gelen, Avusturya kökenli bu yi...
Devamını Oku

Makarna Hamuru

Makarna hamuru, Makarna ülkemizde çok sık tüketilen bir yemek çeşididir. Başta çocuklar olmak üzere, biz büyüklerde severek yiyoruz. Bugün ne pişirsem? Diye ...
Devamını Oku

Ekler Hamuru

Ekler hamuru, Ekler hamurunu yapmak, biraz ustalık ister. Sonraki yaptıklarınız, ilkinden daha iyi olacaktır. Ekler hamuru yaparken, detaylara di...
Devamını Oku

Şeker Hamuru Kurabiye

Şeker Hamuru Kurabiye, Şeker hamuru kurabiye tarifi için bazı püf noktalarını sizinle paylaşacağım. Kurabiye hamurumuzu yaptıktan sonra kesinlikle en az yarı...
Devamını Oku

Elmalı Pasta Hamuru

Elmalı pasta hamuru, halk arasında, genel olarak çok beğenilen bir pasta çeşididir. Bazı kişiler, elmayı sevmediği için bu pastayı sevmeyebilir. Fakat bu ham...
Devamını Oku

Waffle Hamuru

Waffle Hamuru, Waffle, Belçika'dan tüm dünyaya yayılmış bir tür tatlıdır. Kendine özgü pişirici bir makinesi bulunan bu yiyeceğin ismi, eski Fransızca'da bal...
Devamını Oku

Ispanaklı Börek Hamuru

Ispanaklı börek hamuru, Börek çeşitleri Türk mutfağında oldukça geniş bir yer kapsamaktadır. Ispanaklı börek bu çeşitlerden sadece bir tanesidir. Çoğunlukla ...
Devamını Oku

Milföy Hamuru

Milföy Hamuru, Lezzetli böreklerin yapımında kullanılan milföy hamurunu hazır bulabileceğiniz gibi evde kendiniz de yapabilirsiniz. Ayrıca bu yapımı kolay ol...
Devamını Oku

Gözleme Hamuru Tarifi

Gözleme hamurunun tarifi, çoğunlukla gözleme en kolay atıştırmalık beslenme ögesinden bir tanesidir. Hemen her şehirde pek çok çeşitte gözleme yapılmaktadır....
Devamını Oku

Evde Şeker Hamuru Yapımı

Evde Şeker Hamuru Yapımı, için oldukça az malzemeyle güzel bir tat ortaya çıkarabilirsiniz. Bunun için şerbet ve pudra şekeri yeterli olacaktır. Bunun için e...
Devamını Oku

Çiğ Börek Hamuru

Çiğ börek hamuru, Çiğ börek Eskişehir'e göç eden Kırım tatarlarına özgü bir börek çeşididir. Zamanla Eskişehir mutfağının en tanınmış böreği olan çiğ börek h...
Devamını Oku

Lazanya Hamuru

Lazanya hamuru, lazanya özellikle İtalyanların çeşitli makarnalarından birisidir. Lazanya çoğunlukla kıymalı yapılabildiği gibi aynı zamanda tavuk, sebze çeş...
Devamını Oku

Hamur Köftesi

Hamur köftesi, evde yapabileceğimiz basit bir yemek olmaktadır. İçerisindeki şeyler hemen hemen her zaman evde bulunabilecek malzemeler olmaktadır. Pratikliğ...
Devamını Oku

Baklava Hamuru

Baklava hamuru, özellikle büyük küçük herkesin severek yediği vazgeçilmez bir tatlı çeşididir. Özel günlerde, bayramlarda, düğünlerde ve diğer günlerde aynı ...
Devamını Oku

Hamur Tatlıları

Hamur tatlıları, hamur tatlıları sütlü tatlılara nazaran daha ağır olsa da Türk mutfağının vazgeçilmezleri arasındadır. Yüzlerce çeşit hamur tatlısı tarifi b...
Devamını Oku

Tuzlu Hamur İşleri

Tuzlu hamur işleri, gün masaları, davet sofraları, beş çayları ya da çocuklarınızın beslenme çantaları için değişik tuzlu hamur işi tariflerine yazımızın dev...
Devamını Oku

Milföy Hamurundan Börek

Milföy hamurundan yapılan börek hem lezzetli hem de pratik bir lezzettir. Bayanların beş çaylarının, vazgeçilmezlerindendir. Milföy hamurundan, birkaç ç...
Devamını Oku

Krep Hamuru

Krep Hamuru, Anadolu'da farklı isimlerle anılan krep özellikle kahvaltı masalarının vazgeçilmezidir. Tuzlu veya tatlı olarak yenilebilen un, yumurta, süt, sı...
Devamını Oku

Kurabiye Hamuru

Kurabiye hamuru, önceden yapılıp derin dondurucuda saklanabildiği için çalışan hanımların beklenmedik misafirlere karşı en büyük kurtarıcılarından biridir. S...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Hamur Tatlıları
Tuzlu Hamur İşleri
Milföy Hamurundan Börek
Krep Hamuru
Kurabiye Hamuru
Son Forum Konuları
Yoğurt Etkisi
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024