Karbonatlı hamur kızartması için ilk olarak bir kaba bir miktar yoğurt ve bir yumurta koyup çırpıyoruz Ardından karbonatı da ekleyerek Kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurt ve un eklemeye devam ediyoruz.
Burada miktarda bir ölçme belirtmedim. Bunu kaç kişilik yapmak istediğinize göre siz belirleyin. Kulak memesi kıvamında olması yeterli olacaktır. Eğer puf puf olsun isterseniz yoğurdu daha fazla ekleyin. Ardından geniş bir tavada yap iyice ısınıp kızana kadar bekleyin ve birer parça hamurdan koparıp yağa atın. Bunu hamurların hepsi bitene kadar devam ettirin. Hamurları açarak da yapanlar var fakat açmadan yuvarlak parçalar koparmak daha pratik olduğu için ben böyle yapıyorum. Sonrasında havlu kâğıdın üzerine çıkartın ve fazla yağı alın. İsterseniz yoğurt, nane ve pul biberle bir karışım yapabilirsiniz. Dilerseniz ortadan bıçakla kesip hamurların içine peynir, reçel ya da bal ekleyebilir, krem peynir ya da tereyağı sürebilirsiniz.
Çok basit olan bu tarif oldukça lezzetlidir. Şimdiden afiyet olsun.